pawelkoralus Opublikowano 19 Stycznia 2016 Autor Zgłoś Opublikowano 19 Stycznia 2016 Wiedzcie że coś się dzieje Dodatkowo wykorzystany został bon upominkowy Myślę że w przyszłym tygodniu uda mi się zlepić kolejną część relacji.
coobah Opublikowano 19 Stycznia 2016 Zgłoś Opublikowano 19 Stycznia 2016 Zastanawia mnie zestaw Colourlock'a
robcok Opublikowano 28 Stycznia 2016 Zgłoś Opublikowano 28 Stycznia 2016 w Punto 1 jest jakieś skórzane wykończenie?
piesu102 Opublikowano 29 Stycznia 2016 Zgłoś Opublikowano 29 Stycznia 2016 Skóry nie ma, ale jest taka skaja czy jak to nazwać ewentualnie może być skóra z wersji GT lub w elx bogatych wersjach były skóry
pawelkoralus Opublikowano 30 Stycznia 2016 Autor Zgłoś Opublikowano 30 Stycznia 2016 Dodatkowo wykorzystany został bon upominkowy Kurczę dodałem foto z nowych zakupów, ale nie widzę żebym napisał że są do Punciaka i dokładnie tak jest z produktem Colourlock
Mateusz_1991 Opublikowano 3 Lutego 2016 Zgłoś Opublikowano 3 Lutego 2016 Polecam pozniej nawilzyc skory (zaimpregnowac)
pawelkoralus Opublikowano 6 Lutego 2016 Autor Zgłoś Opublikowano 6 Lutego 2016 Korzystając z wolnej soboty postanowiłem w końcu "umyć" Punciaka Jak się później okazało, jedna sobota to za mało Zaczynam od inspekcji, na fotach dobrze nie widać, ale syf i brud był bardzo wżarty Tablice out Pianuje! Aktywna piana od Shiny Garage oraz ShiningCar Mr. Foamer Zdecydowanie niebawem zamieniam pianownicę na PA Detale. Pędzelek plus APC 4Nano Mycie na dwa wiadra wraz z szamponem Shiny Garage oraz rękawicą Meguiar's Microfiber Wash Mitt Płukanko, K4 COMPACT KÄRCHER Zabieram się za walkę z naklejką BP, skubana nieźle się wżarła Punciak delikatnie się osuszył. Nalot drogowy usuwam Prickbort'em Co miał zabrać Prickbort zostaje spłukane, na poprawkę leci Iron Off Shiny Garage w celu usunięcia osadów metalicznych Jeszcze raz myje punciaka Czas na ogarnięcie felunku, opon oraz nadkoli Od razu poleciał 4nano Rim Cleaner+ Odpowiednie szorowanko zapewniła szczota Daytona/EZ Detail Brush Opony "przeleciałem" APC Nadkola wypluły okazałą dawkę brudu Kilka fot na zakończenie tego dnia pracy Po 5 godzinach walki robię sobie przerwę, następne podejście do punciaka odbywa się tydzień później i po przejechaniu 150KM Zanim zacznę właściwą relację z tego dnia punciak zostaję umyty zgodnie ze sztuką Wjazd do dziupli i osuszanie. Monster Shine Fluffy Mój główny plan to ogarnięcie komory silnika, na pierwszy rzut nie jest żle Zabieram się podstawowe mycie (APC+Pędzelek) elementów plastikowych, karoserii, maski Wiele miejsc wymagało specjalistycznego sprzętu Miałem tego nie robić, ale nie mogłem się powstrzymać Po kilku minutach walki Taki syf wyszedł po myciu komory silnika Elementy na gotowo Czas na zabezpieczenie, Koch Chemie Nano Magic Plast Care Korzystając z wolnego czasu zabieram się jeszcze za kilka tematów Owiewki out Szybki oczyszczone zostają AutoGlym Fast Glass Postanawiam nałożyć NW Dla pewności przecieram szyby Novol PLUS 780 NW ląduje na szybach Na koniec robię mały test Praca zakończona, na obecną chwilę brak czasu na dalsze etapy
Gardor Opublikowano 6 Lutego 2016 Zgłoś Opublikowano 6 Lutego 2016 Uwielbiam Twoje galerie ! Widzę że zawsze się starasz Za jakiś czas myślę zabrać się za porządne umycie i woskowanie tak zwanego "cintka" w takim samym kolorze jak Twoje punto
yawaw Opublikowano 6 Lutego 2016 Zgłoś Opublikowano 6 Lutego 2016 Jak zwykle świetnie! Przy takich fotkach bardzo przyjemnie się ogląda każdą Twoją relację! Pozdrawiam
driverIN Opublikowano 6 Lutego 2016 Zgłoś Opublikowano 6 Lutego 2016 Doskonale pamiętam Twoją wcześniejszą relację i z niecierpliwością czekałam na następną Niestety to nie całość z efektem "woow", ale zawsze coś - wiem jak to bywa z czasem. Wyczekuję na efekt końcowy A tak przy okazji mam pytanie: po umyciu i przeschnięciu lakieru, opryskałeś auto Prickbort'em, a następnie tylko opłukałeś kaercherem i poczekałeś na lekkie przeschnięcie, by psiknąć Iron'em?
pawelkoralus Opublikowano 2 Kwietnia 2016 Autor Zgłoś Opublikowano 2 Kwietnia 2016 Mała zapowiedz kolejnej relacji walki z Punciakiem Niebawem pełna relacja
OWN Opublikowano 3 Kwietnia 2016 Zgłoś Opublikowano 3 Kwietnia 2016 Punto chyba nawet nie śniło o takim spa Dobra robota!
KierQu Opublikowano 4 Kwietnia 2016 Zgłoś Opublikowano 4 Kwietnia 2016 Kurde, nie moge się doczekać. Relacja z Rapida też będzie?
pawelkoralus Opublikowano 5 Kwietnia 2016 Autor Zgłoś Opublikowano 5 Kwietnia 2016 Dzięki Rzeczywiście koszty SPA przerosły już wartość Punciaka Rapid też się doczeka małej aktualizacji
Struna91 Opublikowano 6 Kwietnia 2016 Zgłoś Opublikowano 6 Kwietnia 2016 W autach tamtej epoki ilość nielakierowanych plastików aż prosi się o black wow na wypłowiałe 13/15 lat+ plastiki. Tylko to już byłaby prawdziwa burżuazja
pawelkoralus Opublikowano 9 Kwietnia 2016 Autor Zgłoś Opublikowano 9 Kwietnia 2016 Kolejną część układanki pora zaczynać Kompletnie nie planowałem relacji tworzyć, ale wyszło inaczej. Ale po kolei, kilka dni wcześniej otrzymałem mały prezent od żony. Mianowicie nową lustrzankę Canon 70D, która służyć mi będzie do wszystkiego oprócz ślubów Zmiana ustawień, kilka strzałów i mały test poniżej Wracamy do właściwej relacji Od ostatniej wizyty we własnym Car Spa, nic się nie zmieniła. Dalej bida z nędzą Punciak otrzymał tego dnia mały prezent, Tata przeglądając garaż znalazł dwie nowe felgi z oponami w rozmiarze dla Punciaka Spacerując obok bydlaka zauważyłem strasznie zasyfione lampki do oświetlenia tablicy rejestracyjnej Widoczny biały nalot w środku jest wynikiem korodującej śrubki powyżej żarówki Szybki ściągnięte, zaczynam mycie APC plus Pędzelek Po przeschnięciu efekt widoczny dość dobrze Zaczynam właściwą zabawę Na początek zestaw Pianownica PA + Shiny Garage Fruit Snow Foam + Woda Destylowana Pianka Piana utrzymywała się ok.3/4 min. Teraz pędzelek w dłoń i detale Pora na felgi, najpierw przemycie miksturą APC Pierwsze psiknięcie ADBL Vampire Felga nr.2 i kolejny psik W między czasie mycie właściwe Miałem nie usuwać smoły czy innych nalotów, ale mając pod ręką resztkę Prickbort MAC 124 wykorzystałem te kilka strzałów Felunek się dokrwawia Felgi doczyszczone, jednak po bliższym przyjrzeniu tu i ówdzie syf pozostał, wytaczam butle z ADBL Wheel Warrior Mycie nr.2 następnie osuszanie Pora na punkt kulminacyjny dzisiejszej walki, odświeżanie plastików zewnętrznych Użyłem Koch Chemie Nano Magic Plast Care, ilość jaką zderzaki wypiły była ogromna Po kilku warstwach 50/50 Punciak ogarnięty Jeszcze na lakier leci warstwa Zymöl Spray Detailer co by na mieście lśnił Dodatkowo bliskie 50/50
Qbakr Opublikowano 9 Kwietnia 2016 Zgłoś Opublikowano 9 Kwietnia 2016 Po: 1) spać niemożesz?? 2) chemia którą użyłeś jest wartości tego auta 3) no cóż efekt jak najbardziej osiagniety 4) jakie masz "szkiełko" do tego "lustereczka" - bo ładnie piesełka złapało tylko niewiem czy to ręka dobra, szkiełko, czy ( bodajże digi V ) taką robote robi Pozdro Wysłane z mojego GT-I9505 przy użyciu Tapatalka
Gardor Opublikowano 9 Kwietnia 2016 Zgłoś Opublikowano 9 Kwietnia 2016 Super Ostatnio ogarniałem delikatnie koleżanki Fiata Pande z nielakierowany zderzakami i tak samo piły plastiki Koch Chemie Nano Magic Plast Care że szok ;D
Stolarz Opublikowano 9 Kwietnia 2016 Zgłoś Opublikowano 9 Kwietnia 2016 Jakiego aparatu używałeś do robienia zdjęć z wcześniejszego posta? (luty) Świetna praca!
coobah Opublikowano 10 Kwietnia 2016 Zgłoś Opublikowano 10 Kwietnia 2016 Fajnie, fajnie. Masa roboty, ale wyszło mu to na duży + Czyżbyś miał podobnie jak ja w swoim Punciaku: - przód 155/70 R13, - tył 165/65 R13??
merci210 Opublikowano 11 Kwietnia 2016 Zgłoś Opublikowano 11 Kwietnia 2016 Jak splukujesz pianę z elementów np zawiasy albo drzwi boczne? Wodą czy na sucho ręcznikiem?
pawelkoralus Opublikowano 11 Kwietnia 2016 Autor Zgłoś Opublikowano 11 Kwietnia 2016 Qbakr, myślę że chemia już przekroczyła wartość tego dyliżansu szkiełko to najtańszy spacer-zoom Sigma 18-200mm Stolarz, 6D coobah, U mnie wszędzie są te same opony 165/55R13 merci210, Wiele piny nie zostaje po płukaniu wodą, ale jeśli coś się ostanie zawsze lecę tam mikrofibrą
Rekomendowane odpowiedzi