Jump to content

Recommended Posts

Posted

Czesć,

moje ( krótkie) wrażenia z QD od Mothersa.

Opis producenta:

Używaj Showtime Instant Detailer do uzyskania efektu maksymalnego połysku. Jego unikalna formuła ma za zadanie oczyścić lakier z odcisków palców, smug i kurzu, i ukryć drobne niedoskonałości. Showtime ® został zaprojektowany tak, aby po jego zastosowaniu kolor stał się głębszy, gotowy do użycia zawsze, kiedy jest potrzebny.

Opakowanie:

Opakowanie jest bardzo porządnie wykonanr. Sam produkt ma postać rzadkiej, białej cieczy. Moim zdaniem pachnie obłędnie piernikami :good:

DSC00730.jpg

DSC00731.jpg

DSC00732.jpg

Samochód umyłem i osuszyłem:

DSC00733.jpg

DSC00734.jpg

DSC00735.jpg

Pod lusterkami i klamkami zostawiłem kilka śladów po twardej wodzie:

DSC00736.jpg

DSC00737.jpg

Tak to wyglądało po aplikacji:

DSC00738.jpg

DSC00739.jpg

DSC00740.jpg

DSC00741.jpg

DSC00742.jpg

Waterspoty usunięte bez żadnego problemu:

DSC00744.jpg

DSC00745.jpg

Podsumowanie:

Produkt bardzo przyjemny w pracy, wystarczy psiknąć i wytrzeć. Nie ma potrzeby docierania, polerowania, smug itp. Nie zauważyłem dużego przyciemnienia lakieru, jest za to bardzo ślisko. W efekcie i użytkowaniu widzę pewne podobieństwo do Finale, jeżeli komuś podoba się Finale to i z Mothersa powinien być zadowolony, biorąc pod uwagę cenę ( 700 ml za 49 złotych ) :good:

Posted

Miałem kiedyś tego QD , bardzo miło wspominam . Zarówno pod względem look'u jak i zapachu który pamiętam do dziś , mi bardziej przypominał zapach cynamonu , ale było to kilka lat temu więc forumła mogła uledz zmianie

Posted
Miałem kiedyś tego QD , bardzo miło wspominam . Zarówno pod względem look'u jak i zapachu który pamiętam do dziś , mi bardziej przypominał zapach cynamonu , ale było to kilka lat temu więc forumła mogła uledz zmianie

Pierniki, cynamon te klimaty, prawdopodobnie mamy to samo :)

• Dystrybutor
Posted

również dostałem tester tego qd i po użyciu śmiało stwierdzam że to świetny produkt :good:

• Administrator
Posted

Mi również bardzo podpasował. Jest lekko, szybko i przyjemnie, zapach rewelacja. Książkowy przykład dobrego QD.

• Dystrybutor
Posted

dostałem przy okazji zakupów w Shinig Car, warto zainwestować w duże opakowanie, osobiście się nad galonem zastanawiam :)

• 3 months later...
  • 4 weeks later...
  • Dystrybutor
Posted
Nie pogryzie się z naturalnym woskiem?

zdecydowanie nie, używam tylko naturali i nie zauważyłem spadku trwałości za to look po detailerze :song: