Jump to content

Recommended Posts

Posted

A miało być tak pięknie… Wywiady miały być… Rauty, dupeczki… Zazdrosne spojrzenia właścicieli myjek Karchera i zgrzytanie zębów właścicieli myjek Stihla… A wyszło… Ehhh… Ale od początku.

Wiedziony nadzieją posiadania wszechmocnego urządzenia pianującego nabyłem na aukcji pistolet zraszający z dozownikiem. Bardzo łatwo znaleźć, wystarczy wpisać w wyszukiwarkę te słowa kluczowe.

Cena: jak na alternatywę dla myjek ciśnieniowych bardzo kusząca, mnie razem z przesyłką kosztowało mniej niż 40PLN. Po trzech dniach otrzymałem przesyłkę, a mym oczom pojawił się pistolet z siedmioma trybami strumienia i 100ml dozownikiem. Pistole oprócz tego posiada płynną regulację ciśnienia wody oraz 3-stopniową regulację podawania płynu.

3_zpso5g9ptdt.jpg

Pierwsze testy w ogródku napawały optymizmem – precyzyjny przełącznik trybów, tryb FLAT do oprysku pianą, blokada spustu – czego chcieć więcej. Przyszła kolej na to co tygrysy lubią najbardziej.

Zalane 90ml SG Cherry Fruit Snow Foam…

1_zpspyebsa2e.jpg

I jazda!!!

Och, jakież było moje rozczarowania. Z pistoletu wystrzeliły zwykłe gluty, które, ledwo doleciawszy do auta, bezczelnie, z wielką prędkością zaczęły ściekać! Ledwo udało mi się zrobić kilka fotek, zanim gluty wylądowały na podjeździe! W dodatku 90ml opróżniło się tak szybko, że musiałem załadować kolejne 50ml, co by przelecieć całe auto (fakt, Galaxy mały nie jest)

91_zpsfwnpl5ud.jpg

9_zpszyjiqk8g.jpg

8_zpstekqjdmz.jpg

7_zpsmmaz5qsy.jpg

Słowem – jak ktoś szuka sympatycznego pistoletu do podlewania ogródka, do którego czasem wleje jakiś nawóz, to może się nadać. Nie ma szans na uzyskanie gęstej piany, która poleży dłużej niż 5 minut. Chyba, że może coś źle robiłem… Może spróbować dokręcić większą butlę i wymieszać pianę z ciepłą wodą… Może… Może…

Posted

hechter, Przeniosłem temat do odpowiedniego działu ;) Plus za chęci, ale jak ma być piana to tylko z PA.

• Moderator
Posted

Wygląda jak polane ze zwykłego opryskiwacza...

Posted

Dokładnie, nie ma się co bawić w półśrodki bo w konsekwencji i tak przepłacimy. Lepiej od razu kupić PA i jest moc :good: Od wczoraj testuje swoją pianownice.

Posted

Ale czy PA mogę podłączyć do zwykłego węża ogrodowego?

Posted

hechter, Nie, musisz mieć myjkę ciśnieniowa i do niej podłączasz PA. Jeśli nie masz myjki, a chcesz używać pianownicy to zostaje wtedy tylko pianiownica ręczna. Do większego samochodu lepszym wyborem będzie Epoca 10L, na forum były jej testy.

Posted

No to Panowie, o jakich kilku groszach mówicie?

Pewnie, że najlepiej kupić myjkę, PA i można pianować. :ad:

Tylko, że ja piszę o pistolecie podłączanym pod węża.