hechter Opublikowano 7 Lipca 2015 Zgłoś Opublikowano 7 Lipca 2015 A miało być tak pięknie… Wywiady miały być… Rauty, dupeczki… Zazdrosne spojrzenia właścicieli myjek Karchera i zgrzytanie zębów właścicieli myjek Stihla… A wyszło… Ehhh… Ale od początku. Wiedziony nadzieją posiadania wszechmocnego urządzenia pianującego nabyłem na aukcji pistolet zraszający z dozownikiem. Bardzo łatwo znaleźć, wystarczy wpisać w wyszukiwarkę te słowa kluczowe. Cena: jak na alternatywę dla myjek ciśnieniowych bardzo kusząca, mnie razem z przesyłką kosztowało mniej niż 40PLN. Po trzech dniach otrzymałem przesyłkę, a mym oczom pojawił się pistolet z siedmioma trybami strumienia i 100ml dozownikiem. Pistole oprócz tego posiada płynną regulację ciśnienia wody oraz 3-stopniową regulację podawania płynu. Pierwsze testy w ogródku napawały optymizmem – precyzyjny przełącznik trybów, tryb FLAT do oprysku pianą, blokada spustu – czego chcieć więcej. Przyszła kolej na to co tygrysy lubią najbardziej. Zalane 90ml SG Cherry Fruit Snow Foam… I jazda!!! Och, jakież było moje rozczarowania. Z pistoletu wystrzeliły zwykłe gluty, które, ledwo doleciawszy do auta, bezczelnie, z wielką prędkością zaczęły ściekać! Ledwo udało mi się zrobić kilka fotek, zanim gluty wylądowały na podjeździe! W dodatku 90ml opróżniło się tak szybko, że musiałem załadować kolejne 50ml, co by przelecieć całe auto (fakt, Galaxy mały nie jest) Słowem – jak ktoś szuka sympatycznego pistoletu do podlewania ogródka, do którego czasem wleje jakiś nawóz, to może się nadać. Nie ma szans na uzyskanie gęstej piany, która poleży dłużej niż 5 minut. Chyba, że może coś źle robiłem… Może spróbować dokręcić większą butlę i wymieszać pianę z ciepłą wodą… Może… Może…
kamilgt Opublikowano 7 Lipca 2015 Zgłoś Opublikowano 7 Lipca 2015 często taka piana lepiej domywa niż gęsta
Piotrek Opublikowano 7 Lipca 2015 Zgłoś Opublikowano 7 Lipca 2015 hechter, Przeniosłem temat do odpowiedniego działu Plus za chęci, ale jak ma być piana to tylko z PA.
Moderator krd Opublikowano 7 Lipca 2015 Moderator Zgłoś Opublikowano 7 Lipca 2015 Wygląda jak polane ze zwykłego opryskiwacza...
Borys-Tech Opublikowano 7 Lipca 2015 Zgłoś Opublikowano 7 Lipca 2015 Z Marolexa idzie zrobić lepszą śmietanę, tylko trzeba się namachać.
Maciej WTN Opublikowano 7 Lipca 2015 Zgłoś Opublikowano 7 Lipca 2015 Dokładnie, nie ma się co bawić w półśrodki bo w konsekwencji i tak przepłacimy. Lepiej od razu kupić PA i jest moc Od wczoraj testuje swoją pianownice.
kita33 Opublikowano 7 Lipca 2015 Zgłoś Opublikowano 7 Lipca 2015 Lepiej dołożyć parę groszy i kupić prawdziwą pianownicę AP
hechter Opublikowano 7 Lipca 2015 Autor Zgłoś Opublikowano 7 Lipca 2015 Ale czy PA mogę podłączyć do zwykłego węża ogrodowego?
Tommy Lee Opublikowano 7 Lipca 2015 Zgłoś Opublikowano 7 Lipca 2015 hechter, Nie, musisz mieć myjkę ciśnieniowa i do niej podłączasz PA. Jeśli nie masz myjki, a chcesz używać pianownicy to zostaje wtedy tylko pianiownica ręczna. Do większego samochodu lepszym wyborem będzie Epoca 10L, na forum były jej testy.
hechter Opublikowano 7 Lipca 2015 Autor Zgłoś Opublikowano 7 Lipca 2015 No to Panowie, o jakich kilku groszach mówicie? Pewnie, że najlepiej kupić myjkę, PA i można pianować. Tylko, że ja piszę o pistolecie podłączanym pod węża.
Rekomendowane odpowiedzi