Gość Opublikowano 19 Września 2016 Zgłoś Opublikowano 19 Września 2016 Heh ale to tdi wiec można śmiało wszystko myć najwyżej alternator spokojnie plikach a.tak poza tym tam niema co zalać Wysłane z mojego SM-G900F przy użyciu Tapatalka
SZyBA Opublikowano 27 Listopada 2016 Zgłoś Opublikowano 27 Listopada 2016 W140 600SEL,jutro wstawię fotki.W BMW też mam V12 tam kolektor inaczej wygląda jak w innych silnikach także tam nie ma problemu. Czekamy na fotki.
impex Opublikowano 3 Grudnia 2016 Zgłoś Opublikowano 3 Grudnia 2016 Postaram się wstawic za 1,5 tygodnia.
impex Opublikowano 31 Grudnia 2016 Zgłoś Opublikowano 31 Grudnia 2016 Tak to wygląda,ogólnie wydaje mi się,że cała komora została spsikana jakąś powłoką na gorąco bo takie dziwne plamy są też na plastikach.
gajos-1991 Opublikowano 2 Stycznia 2017 Zgłoś Opublikowano 2 Stycznia 2017 Efekt mojego mycia Pacjent Rover 620 Si 1994 rok, pierwsze mycie od nowości
qob Opublikowano 2 Stycznia 2017 Zgłoś Opublikowano 2 Stycznia 2017 [ref=#ff3366]gajos-1991[/ref], bardzo ładnie, podmaluj jeszcze troche i będzie brzytwa
matt55 Opublikowano 17 Stycznia 2017 Zgłoś Opublikowano 17 Stycznia 2017 Jaki środek/dressing polecacie do zastosowania po umyciu silnika ?? Planowałem kupić 1Z Motor-Schutz-Lack ale nigdzie nie jest dostępny.
Alfa47 Opublikowano 17 Stycznia 2017 Zgłoś Opublikowano 17 Stycznia 2017 Panowie, jak myć silnik BMW e46 2.0 diesla ? nie wiem co tam mogę zalać, czy cos popuśić i wycieki mogą być jakieś, No i najbardziej to też boję sie trochę o Elektrykę jakąś. Używałbym ADBL'a Gree'N Gine
Fancivi Opublikowano 18 Stycznia 2017 Zgłoś Opublikowano 18 Stycznia 2017 Silniki diesla to sie myje bezstresowo Psikaj nie żałuj, pędzel, szczotki w dłoń i działaj. Później myjka ciśnieniowa i myjesz, trzymaj dysze w ciut dalszej odległości ale podobnie jak byś mył lakier. Pamiętaj silnik zimny
Gesiu_15 Opublikowano 18 Stycznia 2017 Zgłoś Opublikowano 18 Stycznia 2017 [ref]Alfa47[/ref], tam w bmw masz silnik dość odsłonięty. Trzeba uważać na alternator, kopulka palec, cewka, bynajmniej u mnie muszę wszystkie te rzeczy zabezpieczyć
iwona66 Opublikowano 6 Marca 2017 Zgłoś Opublikowano 6 Marca 2017 Kurczaki pieczone Panowie mam citroena C4 muszę umyć silnik aby sprawdzić gdzie jest wyciek oleju i tu czytam że muszę zabezpieczyć to i tamto no nie ukrywam że mnie to trochę przytłoczyło , jeden mówi że takim środkiem myje ?, inny Pan innym myje ? a myślałam że dam radę i nie będę jęczeć a tu ? jakiś koszmar
czyzu6491 Opublikowano 6 Marca 2017 Zgłoś Opublikowano 6 Marca 2017 miałem kiedys astre 2.0 diesel to umyłem bardzo dokładnie silnik lałem po wszystkim obficie, potem wydmuchałem wode poczekałem aż wyschnie i pojechałem i sie nic nie działo. Teraz w corolli benzynka uważałem na cewki, alternator i bezpieczniki i też nic złego sie nie wydarzyło.
Libero Opublikowano 30 Marca 2017 Zgłoś Opublikowano 30 Marca 2017 Wtrące jeszcze takie spostrzeżenie odnośnie mycia silników. Jak macie duuuużo elektroniki pod maską to odłączcie aku i można myć. O tym żeby po myciu od razu nie odpalać chyba nie musze przypominać.
hamilton Opublikowano 30 Marca 2017 Zgłoś Opublikowano 30 Marca 2017 W zeszły wtorek myłem silnik w Corsie 1.0, nie ruszany od nowości, w komorze widoczna jest też skrzynia, udzielana aż miło. Myłem na włączonym silniku, pre wash z apc, płynu do naczyń i Tugi, później dysza rotacyjna i...działa:-) w ramach eksperymentu lalem po wszystkim i nic, kompletnie żadnej awarii w Peugeocie bym się nie odważył, ale tu jak widać benzynowy prosty silnik jest nie do zabicia, nawet olej i zaschniety brud że skrzyni zszedł idealnie. Jutro akcja pędzel i gotowe, myślę więc że w starych silnikach nie ma dużego strachu.
linden Opublikowano 31 Marca 2017 Zgłoś Opublikowano 31 Marca 2017 A czy środki typu dimmer albo supergreen nie "spalą" mi sitka i gąbek w lancy pianownicy ręcznej? Można po takiej operacji używać tej samej pianownicy do zwykłych pian na lakier?
Gesiu_15 Opublikowano 2 Kwietnia 2017 Zgłoś Opublikowano 2 Kwietnia 2017 Muszę umyć silnik znajomemu który jest pozalewany olejem i niezbyt to ładnie wygląda . Tenzi Truck 1:5 czy coś innego polecacie żeby te smary , olej usunąć ?
kita33 Opublikowano 2 Kwietnia 2017 Zgłoś Opublikowano 2 Kwietnia 2017 [ref]Gesiu_15[/ref], tenzi truck adbl green 'ngine
S3ci0r Opublikowano 3 Kwietnia 2017 Zgłoś Opublikowano 3 Kwietnia 2017 ja truckiem myłem bez rozcieńczania, zeszło wszystko, aż było słychać jak "gryzie" ten olej
Gesiu_15 Opublikowano 4 Kwietnia 2017 Zgłoś Opublikowano 4 Kwietnia 2017 [ref]kita33[/ref], [ref]S3ci0r[/ref], ok kupię trucka
daniel87 Opublikowano 4 Kwietnia 2017 Zgłoś Opublikowano 4 Kwietnia 2017 Przy okazji ściągania zderzaka pomyślałem o wymyciu intercoolera w środku. Czy ADBL Green gine nie zaszkodzi aluminium, lub co polecicie
hamilton Opublikowano 4 Kwietnia 2017 Zgłoś Opublikowano 4 Kwietnia 2017 Ropa, benzyna, rozpuszczalnik, wszystko co rozpuści olej. Później płuczesz gorącą wodą z detergentem odtłuszczającym więc może być APC, suszysz i gotowe.
daniel87 Opublikowano 4 Kwietnia 2017 Zgłoś Opublikowano 4 Kwietnia 2017 Kiedyś umyłem KT22 i byłem w szoku jak go wyczyścił, po ropie wyciągnął jeszcze kosmiczne ilości syfu (na chwilę obecną nie opłaca mi się go samego zamawiać) Przy okazji zakupów pomyślałem o Green gine, kwestia czy nie zaszkodzi aluminium. Olej bez problemu rozpuści
rafgix1 Opublikowano 8 Kwietnia 2017 Zgłoś Opublikowano 8 Kwietnia 2017 Próbował ktoś egr czyścić np tym środkiem od ADBL? Dawał rade? Czy raczej ropą benzyna ekstrakcyjną? Wiadomo ze jest tam sporo nagaru.
hamilton Opublikowano 8 Kwietnia 2017 Zgłoś Opublikowano 8 Kwietnia 2017 Wieść gminna niesie, że na wszelkie smoły i sadze dobry jest spray do czyszczenia kominków.
rafgix1 Opublikowano 11 Kwietnia 2017 Zgłoś Opublikowano 11 Kwietnia 2017 o dzięki nie pomyślałem o nim
Rekomendowane odpowiedzi