golden0282 Opublikowano 7 Czerwca 2015 Zgłoś Opublikowano 7 Czerwca 2015 Na dysku znalazłem jeszcze taką robótkę . Do pełnej satysfakcji przydało by się jakieś 100 godzin , ale niestety do dyspozycji miałem tylko dwa dni. Nie za bardzo pamiętam czego używałem , więc jeżeli administracja uzna ,że praca się nie nadaje do tego działu , to proszę o jej usunięcie . Lakier odświeżyłem jednokrokowo DA . Właściciel stwierdził , że lakier wcale nie jest zły , jest co prawda na nim kilka rys , i jeżeli uda mi się coś z nimi zrobić to będzie fajnie , jeżeli nie to trudno , świat się nie zawali Faktycznie jest kilka rysek przy lampie plus kilka tu i tam..... We wnętrzu było co robić Na zewnątrz też ... Rys na lakierze zostało 100 milionów , ale i tak sporo odżył a właśnie taki był cel Tyle
Manios Opublikowano 7 Czerwca 2015 Zgłoś Opublikowano 7 Czerwca 2015 "O maj gad"! Do czego komuś służy/służyło to auto? Do wożenia Tawotu luzem? Piękna robota auto totalnie się zmieniło. Ta wielką plamę na podłodze w przedziale bagażowym czym potraktowałeś że tak pięknie zeszła?
darkside Opublikowano 8 Czerwca 2015 Zgłoś Opublikowano 8 Czerwca 2015 Bardzo fajna praca Największy efekt pracy widać właśnie na takich zaniedbanych egzemplarzach.
MarrciN Opublikowano 8 Czerwca 2015 Zgłoś Opublikowano 8 Czerwca 2015 Takie przemiany ogląda się najlepiej, od szczura do czyściocha
Dystrybutor e36ace Opublikowano 8 Czerwca 2015 Dystrybutor Zgłoś Opublikowano 8 Czerwca 2015 sprzedam terenówkę nie topiona nie jeżdżona w terenie super prca
Michael MSTP Opublikowano 8 Czerwca 2015 Zgłoś Opublikowano 8 Czerwca 2015 "Lakier w dobrym stanie" To zawsze mnie rozwala, auto wrecz matowe, zero odbicia haha Pieknie wyszlo 1 etap i na DA widocznie fajnie sie go robilo bo efekt naprawde ok!
ktm950 Opublikowano 8 Czerwca 2015 Zgłoś Opublikowano 8 Czerwca 2015 golden0282, Zawsze zastanawia mnie jaka jest reakcja, kiedy następuje odbiór auta. Co właściciel powiedział, jak zobaczył efekt Twojej pracy? Był pod wrażeniem?
golden0282 Opublikowano 8 Czerwca 2015 Autor Zgłoś Opublikowano 8 Czerwca 2015 golden0282, Zawsze zastanawia mnie jaka jest reakcja, kiedy następuje odbiór auta. Co właściciel powiedział, jak zobaczył efekt Twojej pracy? Był pod wrażeniem? Był strasznie zdziwiony , że lakier jest taki czarny "O maj gad"! Do czego komuś służy/służyło to auto? Do wożenia Tawotu luzem? Piękna robota auto totalnie się zmieniło. Ta wielką plamę na podłodze w przedziale bagażowym czym potraktowałeś że tak pięknie zeszła? Auto należy do dbającego farmera , widziałem też takie mniej zadbane Jeżeli chodzi o wykładziny z bagażnika , to w przypadku takich syfów jeżeli jest możliwość wyjęcia wykładziny , to sprawę załatwiam typowym sposobem z myjni , czyli najpierw mocny pre-spray ( z reguły power burst połączony z apc ) , potem w ruch idzie myjka a na koniec ekstrakcja . Samo pranie ekstrakcyjne totalnie mija się z celem , kiedyś próbowałem i po jakiejś godzinie odpuściłem .
Heniek1989 Opublikowano 9 Czerwca 2015 Zgłoś Opublikowano 9 Czerwca 2015 jak można tak zapuścić środek auta najlepsza przemiana na takich zniszczonych autach.
Degus Opublikowano 10 Czerwca 2015 Zgłoś Opublikowano 10 Czerwca 2015 No faktycznie trochę rysek było Kawał dobrej roboty jak na dwa dni !
hansio Opublikowano 14 Czerwca 2015 Zgłoś Opublikowano 14 Czerwca 2015 łojezu ale trupa uratowałeś 50/50 miazga graty roboty
Frycu75 Opublikowano 16 Czerwca 2015 Zgłoś Opublikowano 16 Czerwca 2015 2 dni roboty samemu? Nieźle się uwinołeś. Auto typowo do pracy- brak tylnych foteli czyli paka do wożenia wszystkiego co się zmieści autem które wszędzie może wjechać, zwłaszcza na farmie. Fajnie widać na jednej 50/50 ile jeszcze rys zostało, ale taki czas i takie zamówienie wyszło super Lubię te Twoje irladzkie szczury
golden0282 Opublikowano 17 Czerwca 2015 Autor Zgłoś Opublikowano 17 Czerwca 2015 2 dni roboty samemu? Nieźle się uwinołeś. Auto typowo do pracy- brak tylnych foteli czyli paka do wożenia wszystkiego co się zmieści autem które wszędzie może wjechać, zwłaszcza na farmie. Fajnie widać na jednej 50/50 ile jeszcze rys zostało, ale taki czas i takie zamówienie wyszło super Lubię te Twoje irladzkie szczury Jakoś nikt nie chce mi pomagać . Właściciel widział na tym aucie jedynie "ryski" jak te przy przedniej lampie i w kilku innych miejscach , reszta była dla niego bez zarzutu , więc nawet nie próbowałem go przekonywać , że przydało by się zrobić coś więcej z tym lakierem, zresztą następnego dnia samochód wrócił do swojej rzeczywistości .
Luszeq Opublikowano 18 Czerwca 2015 Zgłoś Opublikowano 18 Czerwca 2015 Jeżeli chodzi o wykładziny z bagażnika , to w przypadku takich syfów jeżeli jest możliwość wyjęcia wykładziny , to sprawę załatwiam typowym sposobem z myjni O ile wykładzina nie jest podklejona filcem bądź deską, wtedy masz gwarantowane przemoczenie/odklejenie Ja ostatnio miałem dość mocno zabrudzoną wykładzinę, to poleciał najpierw APC Nielsen 1:10, do tego Tersus pre-spray 3-4 miarki na 2l + do tego roztworu 50-100ml Atas Vinet i poszło prawie wszystko. Ekstrakcyjnie oczywiście PS: Jak/czym robiłeś polerkę? Jeśli nie pamiętasz to napisz jakbyś to zrobił dziś
golden0282 Opublikowano 18 Czerwca 2015 Autor Zgłoś Opublikowano 18 Czerwca 2015 Jeżeli chodzi o wykładziny z bagażnika , to w przypadku takich syfów jeżeli jest możliwość wyjęcia wykładziny , to sprawę załatwiam typowym sposobem z myjni O ile wykładzina nie jest podklejona filcem bądź deską, wtedy masz gwarantowane przemoczenie/odklejenie Ja ostatnio miałem dość mocno zabrudzoną wykładzinę, to poleciał najpierw APC Nielsen 1:10, do tego Tersus pre-spray 3-4 miarki na 2l + do tego roztworu 50-100ml Atas Vinet i poszło prawie wszystko. Ekstrakcyjnie oczywiście PS: Jak/czym robiłeś polerkę? Jeśli nie pamiętasz to napisz jakbyś to zrobił dziś W tym przypadku wykładzina była przyklejona do blachy więc ja oderwałem i po wysuszeniu przykleiłem od nowa . Co do przemoczenia , hmm myślę że to ma niewielkie znaczenie jeżeli wykładzina i tak jest już prawie zgnita od nawet nie chcę wiedzieć czego , szkoda że na zdjęciach nie da się pokazać zapachu jakie zwykle wydobywa się z takich pojazdów . Żeby ten syf wypłukać , to nawet myjką trochę schodzi ... oczywiście przy pierwszych tego typu przypadkach próbowałem tylko i wyłącznie ekstrakcją , ale pewnie mam za małe doświadczenie , żeby to zrobić poprawnie . Dla mnie jedynym słusznym wyjściem w takich przypadkach było by przyklejenie nowej wykładziny , koszt niewielki , roboty też nie dużo , ale jeżeli właściciel takiego auta chce z gó.na bat ulepić no to cóż mogę na to poradzić Co do polerki , to na pewno użyłem albo wolfsa medium , albo schola s17 , na średnim padzie nat, flexi albo 3m .
impex Opublikowano 19 Czerwca 2015 Zgłoś Opublikowano 19 Czerwca 2015 golden0282, wymywasz potem tego schola? Sprawdzasz czy nie porobiły sie hologramy? Czy zostawiasz jak jest i potem wosk?
golden0282 Opublikowano 19 Czerwca 2015 Autor Zgłoś Opublikowano 19 Czerwca 2015 golden0282, wymywasz potem tego schola? Sprawdzasz czy nie porobiły sie hologramy?Czy zostawiasz jak jest i potem wosk? Po takim szybkim polerowaniu przecieram lakier ipą 1:1 , potem piana aktywna i mycie aby usunąć pastę z zakamarków i przygotować lakier pod wosk ( jeżeli mam czas to cleaner/ wosk) , czasem nawet po takim one stepie zostają delikatne hologramy , jednak robiąc to maszyną DA nie zostają hologramy takie jak po rotacji , lakier nie jest doprowadzony do ideału bo to jest nie możliwe mając zaledwie kilka godzin do dyspozycji . Zresztą każde auto wymaga trochę innego podejścia , jeżeli auto nie jest zajechane i zamtowiałe jak to pajero , to na lakier idzie jedynie cleaner i wosk , wtedy cleanera nie wymywam .Dość trudno jest zrobić cokolwiek więcej jeżeli właściciel chce aby mu auto jedynie nawoskować . Natomiast jeżeli ktoś prosi mnie o polerowanie , to wtedy mam trochę inne podejście do tego co ma być zrobione .
Kr1Krk Opublikowano 17 Sierpnia 2015 Zgłoś Opublikowano 17 Sierpnia 2015 Trzeba było, zdjąć rejestracje i pokazać ciekawe czy właściciel poznałby swój samochód
Rekomendowane odpowiedzi