golden0282 Opublikowano 6 Czerwca 2015 Zgłoś Opublikowano 6 Czerwca 2015 Witam, coś mały ruch w tym dziale więc może coś wrzucę od siebie , Użyte środki : Mycie : Unique Zeus PB Slick &Suda ADBL Wheel Warior ADBL Tire Cleaner Tuga Concept Tar remover Tixitrop prewash Wnętrze APC SG Pink ADBL Tire Cleaner Hestia Unique SG Glass Cleaner M1 Gtechinq VP HDCC BSD DR Leather Powłoka do skór Geyon Polerowanie School s17+żółty nat + rotacja Wykończenie Squeeky Clean Cv2 gtecniq Angel Wax CGP AG IPA G5 Mainz Rapisode BSD KOCH plastic care Autko przyjechało w bardzo dobrym stanie , standardowo zacząłem od mycia itd. Po umyciu i wysuszeniu zabrałem się za dekontaminacje Glinkowanie połączyłem z usuwaniem rdzyl lotnej czyli Tuga posłużyła mi jako poślizg do glinki , leżała na lakierze dobre pół godziny - spisała się całkiem nieźle . Lakier jak na 12 letnie auto wyglądał na naprawdę zadbany , różnica nawet gołym okiem ledwo zauważalna , jednen krok coś tam usunął . Wnętrze , cóż mogę powiedzieć , widziałem gorsze Czarne miejsca na fotelu kierowcy to przetarcia , tak czy inaczej nie ma to znaczenia gdyż fotele i tak będą za kilka tygodni wymienione . Przetarcia na skórze załatałem kremem saphire . Silnika nie myłem , na szybko jedynie przetarłem Green ginem adbl I końcówka Tyle , całość zajęła mi jakieś 16-17 godzin .
Administrator AreK Opublikowano 6 Czerwca 2015 Administrator Zgłoś Opublikowano 6 Czerwca 2015 no i fajnie :-D
kempus Opublikowano 7 Czerwca 2015 Zgłoś Opublikowano 7 Czerwca 2015 Używałeś Tugi na lakierze? Fajne odświeżenie
golden0282 Opublikowano 7 Czerwca 2015 Autor Zgłoś Opublikowano 7 Czerwca 2015 Używałeś Tugi na lakierze? Tak
Moderator Domel Opublikowano 7 Czerwca 2015 Moderator Zgłoś Opublikowano 7 Czerwca 2015 Fajna robota:) -- Sent from Tapatalk
Administrator AreK Opublikowano 7 Czerwca 2015 Administrator Zgłoś Opublikowano 7 Czerwca 2015 Sami "fokusiarze" komentują.
gruby_RS Opublikowano 7 Czerwca 2015 Zgłoś Opublikowano 7 Czerwca 2015 Bardzo ładnie Ostatni prawdziwy ST.... a nie, zaraz...
mario704 Opublikowano 7 Czerwca 2015 Zgłoś Opublikowano 7 Czerwca 2015 Wyszło całkiem osobiście nie tarłbym glinką na tudze a i samej tugi na lakier jakoś też nie widzę bo nie ma to jak iron off
qob Opublikowano 7 Czerwca 2015 Zgłoś Opublikowano 7 Czerwca 2015 U Ciebie, to nawet "wash & wax" wymaga wybebeszenia całego środka bardzo ładnie Spróbuje Tugi jako lubrykantu
golden0282 Opublikowano 7 Czerwca 2015 Autor Zgłoś Opublikowano 7 Czerwca 2015 Wyszło całkiem osobiście nie tarłbym glinką na tudze a i samej tugi na lakier jakoś też nie widzę bo nie ma to jak iron off A ja wręcz przeciwnie , odkąd spróbowałem tego sposobu jestem nim zachwycony , poślizg przy odpowiedniej ilości tugi jest genialny , preparat ma neutralne ph tak jak i inne deironizery. Działa dużo wolniej niż np. Iron X więc w moim odczuciu jest dużo słabszym środkiem i jakoś nie obawiam się zostawić go na trochę dłużej , poza tym w tym czasie praktycznie w ogóle nie przysechł . Obecnie największe wrażenie zrobił na mnie Vampir od ADBL ale śmierdzi , a Tuge można spokojnie w garażu używać -- 7 cze 2015, o 10:57 -- U Ciebie, to nawet "wash & wax" wymaga wybebeszenia całego środka bardzo ładnie Spróbuje Tugi jako lubrykantu Wyciągniecie siedzeń zajmuje kilka minut , więc czemu miały by przeszkadzać w odkurzaniu Co do tugi to polecam ten sposób , sam na początku miałem obawy więc rozcieńczałem go z wodą , teraz już nie rozcieńczam ..
michal Opublikowano 7 Czerwca 2015 Zgłoś Opublikowano 7 Czerwca 2015 Również jade Tugą + Glinka, nic się nie dzieje a efekty imo lepsze niż jakikolwiek lubrykant
golden0282 Opublikowano 7 Czerwca 2015 Autor Zgłoś Opublikowano 7 Czerwca 2015 Również jade Tugą + Glinka, nic się nie dzieje a efekty imo lepsze niż jakikolwiek lubrykant To widzę , że Ameryki nie odkryłem
kandy Opublikowano 7 Czerwca 2015 Zgłoś Opublikowano 7 Czerwca 2015 Dobra robota Co do tego sposobu z Tugą, to lecisz całe auto na raz, czy jakoś partiami?
qob Opublikowano 7 Czerwca 2015 Zgłoś Opublikowano 7 Czerwca 2015 kempus, handlarz jeździ tym, co na placu stoi
kempus Opublikowano 7 Czerwca 2015 Zgłoś Opublikowano 7 Czerwca 2015 kempus, handlarz jeździ tym, co na placu stoi Golden - jak Ci się pracowało z S17+? Mam pół butli w domu i będę chyba próbował na Focusie na ile usuwa, na ile kryje? Jak oceniasz te pastę w kategorii "one step"?
golden0282 Opublikowano 7 Czerwca 2015 Autor Zgłoś Opublikowano 7 Czerwca 2015 kempus, handlarz jeździ tym, co na placu stoi Golden - jak Ci się pracowało z S17+? Mam pół butli w domu i będę chyba próbował na Focusie na ile usuwa, na ile kryje? Jak oceniasz te pastę w kategorii "one step"? Przy tym aucie chodziło jedynie o odświeżenie . Na zadbanym srebrnym ciężko stwierdzić rezultaty , trochę rysek usunąłem jednak sporo z tego co było nadal sporo zostało, jedynie na masce podziałałem dłużej i było bardzo dobrze . Pod lampką czołową led , brinkmanen i halogenami Led 30 W hologramów nie było widać , oczywiście po dwukrotnym przetarciu ipą, więc jak dla mnie jest OK . Przed ipowaniem była pełna korekta Dobra robota Co do tego sposobu z Tugą, to lecisz całe auto na raz, czy jakoś partiami? Spryskuje całe auto , potem tylko kilka dodatkowych strzałów na element bezpośrednio przed glinkowaniem . Już kilka aut tak zrobiłem między innymi swoje , żadnych negatywnych skutków nie zauważyłem ,tuga leżała u mnie na lakierze nawet i 40-50 minut .
Q-bus Opublikowano 28 Lipca 2015 Zgłoś Opublikowano 28 Lipca 2015 OOOO w morde ładna robota. Szacun! Jestem żółtodziub w tych sprawach ale z waszą pomocą mam nadzieje że również taki efekt będzie na moim . Powodzenia z innymi
Rekomendowane odpowiedzi