Jump to content

Zwykłe środki

Recommended Posts

Posted

Środki do mycia .Płyn Ludwik heh,i wosk Turtle WAX .Efekt dobry .Nie raz przejade politura Formuła . Sa to lipne srodki ,oczywiscie z tym Ludwikiem to przesadziłem bo uzywam szamponu na codzień. Plastiki jade K2 i opony tez. niewiem czy z tego koloru lakieru (oliwka metalic) idzie wyciagnąc cos lepiej . Dodam że na zwykłym lakierze efekt utleniania wystepował a na tym juz nie widzę.

P1010932.JPG.9d24ab08fa986950ce6a710c43662f51.JPG

Posted

ludwik :shock: weź przestań tego używać i kup szampon typowo do samochodu ... tamten jest za mocny ....

Dodam że na zwykłym lakierze efekt utleniania wystepował

za słabo dbasz :D u mnie nie występuje :) jak się odpowiednio dba :)

• Administrator
Posted
ludwik weź przestań tego używać i kup szampon typowo do samochodu ... tamten jest za mocny ....

Dokładnie ! Chcesz żeby Ci wyżarło lakier ? Jak nic trzeba będzie potem lakierować.

Posted
ludwik :shock: weź przestań tego używać i kup szampon typowo do samochodu ... tamten jest za mocny ....
Dodam że na zwykłym lakierze efekt utleniania wystepował

za słabo dbasz :D u mnie nie występuje :) jak się odpowiednio dba :)

Myje szamponem z woskiem z AUTOLANDU ,1 raz umyłem Ludwikiem.

Wogule jak jest z polerowaniem lakieru auta ,które było bite. NP. gdzie widac jak było jechane papierem ściernym :o

Posted

proponuję, żebyś poczytał trochę to forum.

jeśli ktoś to dobrze robi, to nie ma śladu po papierze. tak powinno być.

Posted

Pare fotek po dzisiejszym myciu . Tzn zwykłe mycie szamponem z woskiem i wosk z Autolandu za 13zł. Aha rys mam nie wiele ,bo po myjniach nie jezdze . Poledzcie mi dobry wosk do 120zł i coś przed woskiem na delikatne ryski.

P1020002.JPG.f6b3f4d572b0dce70ccb69b3974f62a7.JPG

P1020007.JPG.704d8d0de89bfa64e767c03caed3d9ff.JPG

P1020009.JPG.a29f99a8201c7c667b2f11d3a222344c.JPG

P1020008.JPG.b67c1768438fbf61c60b3c00717b63b6.JPG

Posted
Aha rys mam nie wiele ,bo po myjniach nie jezdze .

Zapewnie Cię, że masz... Ryski powstają np. przy przecieraniu zabrudzoną mf, czy nie właściwym myciu - np. nie używając 2 wiader, tylko jedno...

Mam taki sam samochód... Taka sama tapicerka, ten sam kolor... Tylko silnik 1.9 dTi.... Zapraszam na Megane.Com.PL ... ;)

Posted
Aha rys mam nie wiele ,bo po myjniach nie jezdze .

Zapewnie Cię, że masz... Ryski powstają np. przy przecieraniu zabrudzoną mf, czy nie właściwym myciu - np. nie używając 2 wiader, tylko jedno...

Mam taki sam samochód... Taka sama tapicerka, ten sam kolor... Tylko silnik 1.9 dTi.... Zapraszam na Megane.Com.PL ... ;)

Nie no.. pod swiatło to sa ryski ale wiesz na takim jasnym lakierze to jest pikuś ;)

tapicerka dość czysta, prałem ja waniszem latem.I tam mysle czym tu lepiej to zrobic w warunkach domowych. Mysle nad tym Swirlxem co do lakieu i colonile 476 :P

N amegane.com.pl tez bywam ale rzadko , za duzo ostrzezeń tam miałem :D teraz na autokacik.pl

Posted

pysia, do 120 zł powinieneś się zmieścić kupując na przykład DC1 i #16 u Łukasza, no może wyjdzie ciut drożej ale na prawdę dobre środki to są

Posted
pysia, do 120 zł powinieneś się zmieścić kupując na przykład DC1 i #16 u Łukasza, no może wyjdzie ciut drożej ale na prawdę dobre środki to są

U mojego kolegi - co do #16 to może być problem - dostałem info, że nie będzie już dostępny. Jeżeli coś będzie to będą to resztki. Teraz będzie go "zastępował" #26, ale z jego dostępnością też jest słabo. DC1 jako cleaner za to owszem ;)

Posted

AG. SRP maskuje rysy dodaje głebi i czysci lakier na to proponuje COLLINITE no. 476 BEZKONKURENCYJNY. Wyjdzie ci razem 150zł max. Łatwo sie tym pracuje i daje super efekt za małe pieniadze.

Posted
AG. SRP maskuje rysy dodaje głebi i czysci lakier na to proponuje COLLINITE no. 476 BEZKONKURENCYJNY. Wyjdzie ci razem 150zł max. Łatwo sie tym pracuje i daje super efekt za małe pieniadze.

Mówisz to z własnego doświadczenia?