BRAXTONPL Opublikowano 27 Kwietnia 2015 Zgłoś Opublikowano 27 Kwietnia 2015 Panowie, mam taki problem, otóż zbili mi szybę w aucie... czołową, i takie coś ujrzały moje oczy po wycięciu i odkurzeniu szkła , da się coś z tym zrobić ?
Eidos71 Opublikowano 27 Kwietnia 2015 Zgłoś Opublikowano 27 Kwietnia 2015 Wg mnie nie doprowadzisz tych fragmentów do stanu idealnego. Są to uszkodzenia mechaniczne powierzchni porowatej, więc nawet próby działalnia opalarką nic nie poprawią, a mogą tylko pogorszyć. Pozostaje albo wymiana deski (lub jej uszkodzonych elementów, o ile nie stanowią one integralnej części deski), albo flokowanie. Oklejenie też raczej nie przywróci poprzedniego stanu, a poza tym będzie trudne (trwałość oklejenia) z uwagi na rodzaj struktury powierzchni. Pozostaje albo próbować maskować te uszkodzenia, albo przyzwyczaić się / pogodzić z tymi uszkodzeniami. Nie jestem jednak fachowcem, więc to tylko moje przypuszczenia.
MATI87 Opublikowano 27 Kwietnia 2015 Zgłoś Opublikowano 27 Kwietnia 2015 Moim skromnym zdanie można to jakoś przymaskować, sam kiedyś szukałem sposobu na takie defekty jednak nie decydowałem się na naprawę , na YT jest nawet trochę filmów pokazujących naprawę takich rys (np:https://www.youtube.com/watch?v=Dk-2dIq3xdw)jednak gdzie dostać taki zestaw naprawczy i jak ma się to w realu to nie wiem.
kryfes09 Opublikowano 16 Maja 2015 Zgłoś Opublikowano 16 Maja 2015 Deski rozdzielcze można normalnie szpachlować i lakierować strukturą.
Luszeq Opublikowano 31 Maja 2015 Zgłoś Opublikowano 31 Maja 2015 Deski rozdzielcze można normalnie szpachlować i lakierować strukturą. Wszystko można, ale ja osobiście nie chciałbym lakierowanej deski
pruno Opublikowano 16 Lipca 2015 Zgłoś Opublikowano 16 Lipca 2015 Miałem dziurę po wkręcie w desce i zakleiłem czarnym klejem z pistoletu, następnie przetarłem papierem aby nadać "strukturę". Efekt bdb, ślad widoczny po dokładnym przyjrzeniu się w to miejsce. W sytuacji powyżej może być trudno to zastosować.
Barista Opublikowano 16 Lipca 2015 Zgłoś Opublikowano 16 Lipca 2015 Skoro nowe auto to masz AC i z tego domagaj się naprawy deski.
jazzman Opublikowano 27 Kwietnia 2016 Zgłoś Opublikowano 27 Kwietnia 2016 Zawsze możesz próbować z AC ale jakoś nie widzę żeby to rozpatrzyli pozytywnie.
Wenega Opublikowano 27 Kwietnia 2016 Zgłoś Opublikowano 27 Kwietnia 2016 takie rzeczy (i nie tylko takie ) normalnie się naprawia. poszukaj w swojej okolicy firmy która się tym zajmuje. zestawy naprawcze też można zanabyć w internetach.
Przem@S Opublikowano 27 Kwietnia 2016 Zgłoś Opublikowano 27 Kwietnia 2016 Czy wy patrzycie na daty postów ?
Wenega Opublikowano 27 Kwietnia 2016 Zgłoś Opublikowano 27 Kwietnia 2016 hahaha, popatrzyłem na pierwszy i widze: 27 kwie.., czyli dziś jakoś nie spojrzałem na rok
Rekomendowane odpowiedzi