fireman Opublikowano 15 Kwietnia 2015 Zgłoś Opublikowano 15 Kwietnia 2015 Kolejny produkt od UNIQUE czyli szampon. Mamy już trochę szamponów na rynku, jedne lepsze, drugie gorsze. Jaki jest Posedion? Ładnie opakowany, świetnie pachnący i pieniący. Zapach jest elementem, który wyróżnia produkty UNIQUE. Info od producenta: Bezpieczny dla wosku oraz elementów karoserii pojazdu delikatny szampon do mycia. Intensywny zapach winogron umila czas podczas pracy i zapewnia przyjemny zapach na myjni. Przeznaczony do regularnego mycia pojazdów osobowych lub dostawczych przy użyciu gąbek lub rękawic. Opis działania: Koncentrat używać wyłącznie po rozcieńczeniu z wodą. Przed myciem właściwym, spłukać karoserię pod wysokim ciśnieniem. Najlepsze efekty uzyskuje się używając uprzednio środka Zeus lub Truck Cleaner. W zależności od wielkości, na umycie jednego pojazdu wystarczy do 50ml produktu. Do wiadra wypełnionego wodą dodać szamponu, myć miękką gąbką lub rękawicą, często ją płucząc. Po myciu spłukać obficie karoserię czystą wodą pod ciśnieniem. Dostępne pojemności: · 1l w cenie 25,04 zł brutto · 5l w cenie 95,82zł brutto Odmierzamy 50ml I 10 litrów Mieszamy Gotowe! Ładna piana? Myjemy wełniakiem od Geyona i CarPro Piana nawet 15min po skończeniu mycia stoi w wiadrze: Bardzo fajny szampon, który ciągle pachnie winogronowym napojem Helena. Piana towarzyszy bezustannie i nie znika w wiadrze z ubywaniem wody. Poślizg na dobrym poziomie. Kolejny dobry szampon na liście!
comando Opublikowano 15 Kwietnia 2015 Zgłoś Opublikowano 15 Kwietnia 2015 Woda w wiadrze była zimna ?
fireman Opublikowano 15 Kwietnia 2015 Autor Zgłoś Opublikowano 15 Kwietnia 2015 Letnia, prosto z kranu.
MatthewG Opublikowano 16 Kwietnia 2015 Zgłoś Opublikowano 16 Kwietnia 2015 Po aucie widać, że się fajnie pieni
comando Opublikowano 16 Kwietnia 2015 Zgłoś Opublikowano 16 Kwietnia 2015 Zachęcająco wygląda trzeba przyznać. Ruszył wosk ?
comando Opublikowano 17 Kwietnia 2015 Zgłoś Opublikowano 17 Kwietnia 2015 Dzięki. Trzeba będzie zakupić.
JJ. Opublikowano 11 Maja 2015 Zgłoś Opublikowano 11 Maja 2015 pH to równe 7, nie rusza wosków Taka piana to norma, nawet jeśli w wiadrze będzie mniej szamponu. 50ml to max aby mycie auto sprawiło przyjemność (piana, poślizg, zapach). Umyć można nawet i 10ml, ale co to za frajda
kielbanos Opublikowano 10 Czerwca 2015 Zgłoś Opublikowano 10 Czerwca 2015 Bardzo fajny winogronowy zapach, stabilna i ładna piana przy 50ml na 11l. Zdecydowanie bardziej mi podpasował niż szampon Carchemu czy pomarańczowy SG. Polecam niezdecydowanym.
Piotrek Opublikowano 20 Czerwca 2015 Zgłoś Opublikowano 20 Czerwca 2015 Kilka słów ode mnie. Poseidona dostajemy w czarnej litrowej. Z praktycznej strony opakowaniu nie można nic zarzucić, może jedynie to, że nie widać ile zostało produktu: Sam szampon to wodnista ciecz ( na + ) o jasno zielonej barwie i przyjemnym winogronowym zapachu: Wyjątkowo nie myłem Seiecento, samochód przed myciem raczej z gatunku czystych: Trochę owadów, jakieś zacieki, klasyka: Zgodnie z zaleceniami użyłem 50 ml na 10 litrów wody: Piany w wiadrze jest bardzo dużo: Na lakierze też jej nie brakuje: Samo płukanie nie sprawiło żadnych problemów. Nie było problemów z zaciekami, i przysychaniem: Pamiątki z autostrady ładnie się domyły: Podsumowanie: Szampon od Unique to z pewnością ciekawa pozycja na rynku. Świetna piana i na lakierze i w wiadrze, dobry poślizg i bardzo przyjemny winogronowy zapach towarzyszący podczas mycia. Przy cenie 25 złotych za litr, myślę, że może trochę namieszać. Ze swojej strony polecam spróbować.
Moderator krd Opublikowano 20 Lipca 2015 Moderator Zgłoś Opublikowano 20 Lipca 2015 Też miałem okazję testować ten szampon. Wlałem do wiadra około 40ml szamponu. Świetny zapach winogron! - jak Megs Endurance Bardzo umila pracę bo unosi się w powietrzu cały czas w trakcie mycia. Co do piany i śliskości nie mam zastrzeżeń - jest tak jak powinno być. Domywanie również okej. Przy cenie 25zł za 1L jest bardzo ekonomiczny i zdecydowanie warto.
Fitte Opublikowano 19 Sierpnia 2016 Zgłoś Opublikowano 19 Sierpnia 2016 Mały szybki teścik ode mnie Wlałem 4,5 nakrętki 10ml co daje 45ml na 10L wody Spieniamy Gotowe! I myjemy Podsumowanie: Bardzo fajny szampon, wodnisty o świetnym zapachu orenżady Helena Koncentracja od 20ml do 50ml na 10L wody. Ja wlałem 45ml w końcu jak się bawić to się bawić Dobrze się pieni, zapach mocno wyczuwalny podczas mycia, poslizg bez zastrzeżeń, a co najważniejsze świetna cena ( 500ml ~ 15zł lub 1L ~ 25zł lub 5L ~ 93zł ). Szampon jak szampon zrobił to co miał, dobrze domył auto oraz nie zjadł wosku. Polecam każdemu początkującemu detailerowi jak i profesjonaliście
Simoooon97 Opublikowano 19 Sierpnia 2016 Zgłoś Opublikowano 19 Sierpnia 2016 Chyba będę musiał go sam spróbować Fajne testy
Dystrybutor UNIQUE Opublikowano 19 Października 2016 Dystrybutor Zgłoś Opublikowano 19 Października 2016 Panowie, dziękujemy za świetne testy i fotorelacje - miło, że produkt przypadł Wam do gustu
Rekomendowane odpowiedzi