Jump to content

ADBL Wheel Warrior - Pytania i Odpowiedzi

Recommended Posts

• Dystrybutor
Posted

ADBL Wheel Warrior to kwasowy płyn do felg o przyjemnym i intensywnym, owocowym zapachu. Z łatwością rozpuszcza brud, rdzę, osady po twardej wodzie. Doskonale sprawdza się przy okresowym myciu i domywaniu felg jako etap poprzedzający zastosowanie ADBL Vampire. Wheel Warrior można użyć w formie rozcieńczonej nawet do 1:4

Dostępne pojemności:

0,5L - 25,99zł

1L - 39,99zł

5L - 89zł

LwOoijOl.jpg

Podklejam link do testu Viechoo, świetnie obrazuje on działanie i zastosowanie WW.

viewtopic.php?f=241&p=563855#p563855

W razie pytań - jak zawsze :)

• 1 month later...
Posted
Czy do ADBL Wheel Warrior w opakowaniu 5L dajecie butelkę litrową i tiger?

To by było zbyt piękne. Produkty w mniejszych pojemnościach są głownie droższe i mniej ekonomiczne właśnie z względu na bardziej dopracowane opakowanie (różnego rodzaju podzialki itp)/atomizery. :o

• Dystrybutor
Posted
Czy przedstawiciele ADBL to potwierdzą?

Zgadza się, nie dodajemy butelki z triggerem do opakowania 5l.

W związku z dużą liczbą zapytań rozważamy możliwość dokupienia zestawu trigger + butelka do 5-cio litrówek. :)

• Dystrybutor
Posted

kita33, większość użytkowników właśnie tak kupuje. 0,5 lub 1L środka dla nieśmiertelnej butelki, triggera i ładnej etykiety a do tego dokupują 5L kanister (swoją drogą też ładny i z podziałką ;) ) żeby uzupełniać butelkę.

Biorąc pod uwagę cenę WW to pomysł sprzedawania oddzielnie butelki plus triggera jest raczej mało realny ale do przemyślenia ;).

• 7 months later...
  • Dystrybutor
Posted

Zależy czy glodny :kox:

Sory musialem ;)

A na poważnie to jeżeli nie usunie całkowicie to zmniejszy trwałość w zależności od użytego stężenia.

Do bieżącego mycia zabezpieczonych felg polecam Vampire Liquid.

• 2 months later...
Posted

Dotychczas używałem Tenzi En-Jee 1:4 ale mi się skonczył, od czasu do czasu stosowałem Prix. Teraz myślę nad zastąpieniem Tenzi marką ADBL ;)

Posted

Dzisiaj poszedłem po dolewkę Wheel Warrior'a z 5l baniaczka. Po poruszeniu butelką okazało się że coś się w środku wykrystalizowało. Przelałem wszystko, żeby dobrać się do dna butli, takie coś z niej wypadło:

c719754f.jpg

Po wypłukaniu wodą zostalo coś takiego:

7c175b6f.jpg

Produkt trzymany w piwnicy, bez szans na przemarzniecie itd. kupiony w grudniu czyli ok 3 miesiące temu. :thumbdown:

Popatrzcie na swoje zapasy, czy macie ten sam problem. Liczę też na odpowiedź ekipy z ADBL. Dodam że to nie jest wszystko co było w butli na dnie, wylałem tylko cześć do zrobienia fotek.

• Dystrybutor
Posted

Wojciechch, dzięki za info.

Prześlij mi proszę maila z informacją kiedy kupiona była butla, gdzie była kupiona oraz w jakich warunkach była przechowywana.

Takie informacje, mam nadzieję, pozwolą mi określić przyczynę.

Proszę o info na maila: porady@autodbalnia.pl

Nie zależnie od tego tego co było przyczyną pomyślimy jak możemy to zrekompensować;)

Posted

U mnie też zrobiły się takie kryształki , baniaczek 5l kupiony w wakacje . Obstawiałem, że to od mrozu , bo akurat u mnie była taka możliwość. Niemniej nie zauważyłem osłabienia działania Warriora.... i kolejne 5 litrów już w użyciu :)

Posted

Co do kryształków w WW to na 90 procent to wina mrozu. Kolejne 5 l które kupiłem przechowywane jest w odpowiedniej temperaturze i tam kryształków nie ma , natomiast w butelce, która jest w garażu a tam temperatury dochodzą do 0 kryształki zrobiły się kilka dni po wlaniu

Posted

niestey i u mnie ten sam problem z WW. tyle że mój jest w litrowej butli i leży cały czas w szafie w pokoju

• Dystrybutor
Posted

grabek246, krystalizacja mogła nastąpić zanim kupiłeś produkt. Np w drodze od nas do sklepu gdzie kupiłeś, bądź w magazynie kurierskim. Niedługo szerzej wypowiemy się w tej kwestii.

• 2 months later...
  • Dystrybutor
Posted

WW to produkt kwaśny i niektóre jego składniki mają ograniczoną rozpuszczalność. WW jest na granicy rozpuszczalności i czasami krótkie przemrożenie powoduje krystalizacje. Nie zawsze winą jest złe przechowywanie u końcowego użytkownika. Czasami wystarczy pół nocy w magazynie kurierskim aby proces został zainicjowany. Sama krystalizacja nie powoduje widocznych ubytków w sile czyszczenia wg. naszych testów. Nie mniej jednak ta niedogodność została rozwiązana po przez zastosowanie dodatków poprawiających rozpuszczalność głównych składników.

Za uciążliwości związane z całą sytuacja przepraszam.

• 5 months later...