SzymekM Opublikowano 14 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2016 Widziałem Twoje autko wczoraj w Tarnowie przy Krajowskiej. Fajnie wygląda na tych felgach. Skorzystałeś ze słońca i umyłeś auto ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pajko Opublikowano 14 Kwietnia 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2016 SzymekM, nie udało mi się załapać . Szewc w dziurawych butach chodzi hehe Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qlimaxss Opublikowano 16 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Kwietnia 2016 Pajko kiedy będzie relacja ze smarowania SV ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pajko Opublikowano 17 Kwietnia 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia 2016 Myślę że w przeciągu 2 tyg Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
leszcz Opublikowano 29 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Kwietnia 2016 PIKNY kolor FORD to FORD szczególnie MK4 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pajko Opublikowano 4 Maja 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Maja 2016 Z nadejściem długiego weekendu majowego postanowiłem poświęcić trochę czasu na Mondeo . Auto woskowane o ile dobrze pamiętam we wrześniu bądź październiku w tym czasie myte głownie na bez dotykach , ręcznie może 5-6 razy . Auto z racji że parkowane w ścisłym centrum miasta łatwo nie miało i jakiś życzliwy kutafon zostawił pamiątkę na tyle , inny znów na drzwiach i błotniku , zobaczycie na zdjęciach . Auto dostało mocne mycie a w miejscach gdzie tego wymagało czyli głownie tył auta wyciąłem koch'em co trzeba było resztę defektów udało się usunąć Menzerną 2500 , dodatkowo całe auto dostało finish na Koch Antihologram . Jako LSP wybór padł na Swissvax Mirage na CF Oczywiście jak zabrałem się do pracy musiało padać , ostatnio jakieś fatum mnie prześladuje z tym deszczem Auto brudne jak stół Durczoka Ostatnie 150 m drogi pod domem mam bez asfaltu więc po okresie jesienno-zimowym nazbierało się tam sporo dziadostwa . Bez zastanawiania auto na kobyłki "No to lecim" - co jest wlane do PA nie mam pojęcia , na zapach podejrzewam że Magi Pink - SG - Blink i Tenzi Pink + APC ADBL Pro które dolałem Mix leży już jakieś 10 min zabieram się za nadkola , nie oceniony pomocnik poszedł w ruch Po spłukaniu wyglądało to o wiele lepiej Czas na osuszenie auta przed DeIronizacją i odsmoleniem Jak widać Vampir miał co robić W czasie gdy Prickt i ADBL leżalo na lakierze , zabrałem się za koła , na których leży roczny 4nano RP Po spłukaniu i założeniu kół zabrałem się za glinkowanie na Vampirze Glinka naprawdę nie miała co zbierać a ja z braku czasu przyspieszyłem prace i odpuściłem trochę zdjęć . Teraz zaczną się już zdjęcia po glinkowaniu Zdjęcia defektów o których pisałem wyżej Obicie i wgniotka Zderzak tył i klapa Drzwi Błotnik Zderzak udało się wyprowadzić całkiem przyzwoicie Z klapą już nie było tak idealnie , ale na 100% jest wiele lepiej Tak to wygląda finalnie LSP I fotki gotowego auta Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
damiancd Opublikowano 4 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Maja 2016 Pokaż jakieś foto pod halogenem czy dużo świrli przybyło po roku od "jazdy codziennej" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pajko Opublikowano 4 Maja 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Maja 2016 damiancd, nie mam takiego zdjęcia ale zapewniam cię że tragedii nie było , głownie przy klamkach ale finish wszystko wyciągnął Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Justyna Opublikowano 4 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Maja 2016 dobra robota fajnie jest ogarnąć auto po dłuższym czasie co? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pajko Opublikowano 4 Maja 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Maja 2016 Justyna, pewnie że fajnie , tym bardziej że w między czasie robiłem kilka innych i to czekało od marca na wolny czas Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kryman Opublikowano 4 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Maja 2016 Hmm, bardzo podoba mi się efekt po tym wosku, oczywiście jest inny niż Titanium, ale Co na oponki położyłeś? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pajko Opublikowano 4 Maja 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Maja 2016 Opony standard SG B2B w 2 warstwach jedna po 15 min przetarta MF i na to cieniutka kolejna Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
C0rvette Opublikowano 4 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Maja 2016 Sorry za głupie pytanie ( ale jestem totalnym zerem w tej zabawie) Pickbort i Vampire może leżeć razem? Bo ja zawsze psikam auto jednym, odleży swoje, spłukuje, osuszam i nakładam drugi produkt. Można stosować to razem? Praca jak zwykle na wysokim poziomie. Jeszcze z 1-2lata i może sam będe usuwać takie rysy jak u Ciebie. Bo narazie nie mam umiejętności i czym. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pajko Opublikowano 4 Maja 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Maja 2016 Ja od zawsze daje "kanapke" deironizer + prict ale w odstępach czasowych około 5-10 min zależnie od warunków pogodowych Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dejwid92 Opublikowano 4 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Lipca 2016 Przebrnąłem przez cały temat (dobra siłka dla mojego środkowego palca ) wszystkie fotki opisy i komentarze i jedyne co mi się nasuwą na palce to WOW - mnóstwo świetnej pracy przy pięknym aucie! Powodzenia w dalszym utrzymywaniu tego egzemplarza w takim stanie, będę tu zaglądał! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 7 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Lipca 2016 Dopiero teraz się zorientowałem, że to ten Mondziak którego widuje na Krakowskiej Samo auto super, do tego elegancko zadbane. Ostatnio chyba tył coś lekko skrobnięty na biało. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pajko Opublikowano 7 Lipca 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Lipca 2016 dejwid92, Dziękuje Szuchov, Tak auto całymi dniami stoi na krakowskiej , co do skrobnięcia tak dostałem lekkiego strzała . Czekam na rozwiązanie ze strony TU . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dzinkins Opublikowano 10 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Lipca 2016 Na pewno autko mega odżyło Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kewinpol Opublikowano 1 Września 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Września 2016 Cały temat przeglądnięty i mogę powiedzieć jedno: wielki szacun, brawo. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pajko Opublikowano 14 Lutego 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2017 Cześć , Zima - zima - zima ciągnie się straszliwie , z racji że naprawdę miałem ochotę coś zrobić przy aucie , zrelaksować się i zresetować głowę . Na prace na zewnątrz jest zdecydowanie za zimno ( - 10 wieczorem a w ciągu dnia okolice -3 ) , postanowiłem że zabiorę się za wnętrze którego nie sprzątałem od listopada ( pomijam szybkie 10 minutowe odkurzanie ) . W tym czasie auto zaliczyło kilka rodzinnych wypadów , więc "strefa młodego" miała prawo wyglądać jak wygląda . Koniec wstępu czas na fotki Nazbierało się tych fantów Zapinam sprzęt Po dokładnym zajęciu się dywanami biorę się za tapicerkę Wnętrze odkurzone zabrałem się więc za mycie dywaników , sól - śnieg - błoto czyli ogólny zimowy syf APC nie rozcieńczane Teraz dywanik kierowcy czyli w moim wypadku ten najbardziej eksploatowany Do czyszczenia wnętrza ( wbrew widocznym fotek mocno zabrudzone i zapchane kurzem ) APC w proporcji 1:5 Szyby też dostały trochę Magii Nie mam fotek z czyszczenia skór i nakładania dressingów , tak jak i z ogarniania bagażnika . Za to mam zdjęcia na gotowo Dzięki za uwagę p.s byle do wiosny Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michał126 Opublikowano 14 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2017 p.s byle do wiosny Oj tak Cieszę się, że na tym jednym z forów na których przesiaduję miłośników zimy jest raczej garstka i obywa się bez tych akademickich dyskusji o wyższości ciepła nad zimnem i odwrotnie. U mnie oczywiście także czekają Wasze APC i glass cleaner, wraz z nadejściem wyższych temperatur pod koniec tygodnia nie omieszkam ich wypróbować. Ogólnie powiem Ci, że ładny masz ten samochód, zwłaszcza na letnich kółkach. Co poszło na skóry? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pajko Opublikowano 14 Lutego 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2017 693390 Co poszło na skóry? Ottimo strong - z którego jestem mało zadowolony , wspomagałem się APC Magic 1:5 693390 Ogólnie powiem Ci, że ładny masz ten samochód, zwłaszcza na letnich kółkach. Dziękuje Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kicaj Opublikowano 14 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2017 Fajny Mondziak. Zwłaszcza kolor lakieru. Nie to co większosc flotowców na drogach. Pajko co to za wynalazek zapięty pod ssawkę Dzordza? Lepiej zasysa? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pajko Opublikowano 14 Lutego 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2017 [ref]kicaj[/ref], Tornator Gun Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dystrybutor leather-ottimo Opublikowano 3 Marca 2017 Dystrybutor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Marca 2017 693391 Ottimo strong - z którego jestem mało zadowolony , wspomagałem się APC Magic 1:5 Cześć, czy mógłbyś coś więcej napisać dlaczego nie jesteś zadowolony z Ottimo Strong? Poza tym kawał dobrej roboty, auto odżyło Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi