bracia-car Opublikowano 12 Stycznia 2015 Zgłoś Opublikowano 12 Stycznia 2015 Jaką latarkę, lampę polecacie do inspekcji lakieru Ogólnie popularna jest latarka led lenser tylko cena ponad 200zł Ostatnio zauważyłem w podobnej cenie latarki RUPES Proszę jakieś opinie, sugestie
Michael MSTP Opublikowano 12 Stycznia 2015 Zgłoś Opublikowano 12 Stycznia 2015 Na forum szykuje sie zakup lampy do inspekcji w cenie okolo 130 zł poszukaj. O masz tutaj viewtopic.php?f=69&t=5782&view=unread#unread
pabloo1033 Opublikowano 20 Marca 2015 Zgłoś Opublikowano 20 Marca 2015 Polecicie jakąś latarkę do inspekcji lakieru? Teraz nie stać mnie na Monello Fero. Jest jakaś tańsza alternatywa?(lakier srebrny metalik)
Przemcio Opublikowano 29 Marca 2015 Zgłoś Opublikowano 29 Marca 2015 Szukam jakiejś fajnej latarki do inspekcji lakieru ale tez do użytku na codzień Podrzuciłby ktoś coś Kto co używa. Jak świecą ?? Moze jakieś fotki porównawcze Przekrój cenowy jest spory cena LedLenser P7.2 czy Rupesa mnie nie przeraża i jest akceptowalna ale czy warto??
Przemcio Opublikowano 29 Marca 2015 Zgłoś Opublikowano 29 Marca 2015 Dobra nie ważne. Widać że nikt nie używa ledów do inspekcji Kupiłem sobie potworka z 1050lm (mierzonymi nie chińskimi )nie było tematu
Przemcio Opublikowano 29 Marca 2015 Zgłoś Opublikowano 29 Marca 2015 Dobra nie ważne. Widać że nikt nie używa ledów do inspekcji Kupiłem sobie potworka z 1050lm (mierzonymi nie chińskimi )nie było tematu
kris1987 Opublikowano 29 Marca 2015 Zgłoś Opublikowano 29 Marca 2015 Poszukaj latarki Convoy , dobra cena do jakości.
Przemcio Opublikowano 29 Marca 2015 Zgłoś Opublikowano 29 Marca 2015 Już za późno Kupiłem Thrunite TN12 - podobno miażdży Led Lensera i pare innych topowych latarek
Johny3 Opublikowano 20 Marca 2016 Zgłoś Opublikowano 20 Marca 2016 Taki Convoy nada się do inspekcji? Mam jeszcze kupon -5$, więc cenowo wychodzi nieźle. Jaką barwę światła wybierać? http://www.banggood.com/NEW-Convoy-C8-A ... 80285.html
W1Michal Opublikowano 22 Marca 2016 Zgłoś Opublikowano 22 Marca 2016 ja kiedyś szukałem latarki do domu, nie myslac o lakierze i zakupiłem Tirossa symboli nie pamiętam za jakieś 70 zł chyba, sprawdza sie super przy lakierze, 3 stopniowa regulacja natężenia, zasięg mega daleki o ile ktoś potrzebuje, na lakierze widac każdy mikrohologram i ryske
Dimmu Opublikowano 23 Marca 2016 Zgłoś Opublikowano 23 Marca 2016 Do inspekcji potrzeba często kilka rodzajów oświetlenia. Pod jednym widać to czego nie widać pod innym.
Bodziobsz Opublikowano 23 Lipca 2016 Zgłoś Opublikowano 23 Lipca 2016 Witam. Pozwolę sobię troche odgrzać temat i zapytać was jaka latarka, latarki do lakieru z budżetem około 300zł?
kicaj Opublikowano 23 Lipca 2016 Zgłoś Opublikowano 23 Lipca 2016 Ja mam LL7 i Flexa. W jakosci i wykonaniu jest przepasc ale Flex wystarczy, nie ma sensu aż tyle przepłacać. W jech chwili da się go zakupič za nieco ponad 100 zl. Na forum kolega sprzedawał nówki po stówce. Moze jeszcze je ma.
hamilton Opublikowano 23 Lipca 2016 Zgłoś Opublikowano 23 Lipca 2016 Polecam Convoya S2+ na ogniwo 16340 (popularna bateria CR123 też pasuje) Barwa zimna: https://www.fasttech.com/products/0/100 ... -group-3-5 Barwa ciepła: https://www.fasttech.com/products/0/100 ... -group-3-5 koszt $15 a więc 60PLN
Bodziobsz Opublikowano 24 Lipca 2016 Zgłoś Opublikowano 24 Lipca 2016 A co myślicie o Olight s30r II?
hamilton Opublikowano 24 Lipca 2016 Zgłoś Opublikowano 24 Lipca 2016 Olight wykorzystuje te same podzespoły jak tańsze latarki. Na chwile obecną sam posiadam już chyba z 8 w domu, wszystkie na mocnych źródłach światła i żadna nie odmówiła współpracy, a wierz mi że mają u mnie ciężko. Olight działa na diodzie XML2 ze sterownikiem wielotrybowym, sądzę że jest to klon popularnego drivera AK47. W stosunku do proponowanego przeze mnie Convoya różnica jest praktycznie tylko w cenie i we włączniku, w Olight masz elektroniczny a w konwoju typowy backward, który w razie awarii (a o takiej jeszcze nie słyszałem kosztuje zawrotną kwotę 1$). Jakby Ci to powiedzieć wprost - płacisz za markę. Latarki Convoy występują w tak szerokiej gamie że możesz sobie je skonfigurować jak tylko chcesz, mówimy tu o ilości trybów, barwie światła, kącie strumienia światła itd i do tego koszty są śmieszne. Jeśli szukasz latarki do inspekcji to nie popadajmy też w onanizm sprzętowy, ja wiem że pędzelek detailingowy jest fajny i kosztuje 60zł ale taki sam możesz kupić za 15 i w niczym nie będzie gorszy. Chociaż nie będzie miał nadruku firmy to myje tak samo...no po co przepłacać? Na chwilę obecną sprowadziłem już kilkanaście takich latarek, wszystkie modowałem po zakupie i poprawiałem fabrykę żeby były max bezawaryjne i nie mam żadnej reklamacji. Nie zarabiam na tym tylko składam sprzęt dla kolegów a skoro tego sprzętu używa nawet 2 znajomych z wydziałów realizacyjnych (a wierz mi że to są użytkownicy typu: uga uga, siła x gwałt) to jest to dobra rekomendacja dla tych latarek. Za zaoszczędzone pieniądze, a będzie to co najmniej 200zł, to masz co najmniej komplecik Menzerny. Jak coś służę radą, mogę Ci pomóc w sprowadzeniu i zmodowaniu latarki, nie zarabiam na tym żeby nie było niedomówień i niczego nie oczekuję, po prostu po co masz przepłacać? Na forum trzeba sobie pomagać.
kenczorf Opublikowano 24 Sierpnia 2017 Zgłoś Opublikowano 24 Sierpnia 2017 Trochę czasu mineło i doszły nowe produkty. Widzę, że Convoy jest polecany i relatywnie tani. Widzę również, że są już wersje z diodą XPL HI. Najpierw proszę o informacje czy faktycznie ten sprzęt się nadaje, bo z wszystkim latareczek w domu to tylko LED z telefonu pokazuje mi na lakierze hologramy, ale bardzo słabo. Mam jakąś czołową za 40zł i nic przy niej nie widać. Mam rowerową Kellys za 40 zł i nic nie pokazuje. Dlatego chcę się upewnić, że Convoy pokaże mi hologramy lepiej niz telefon. Jesli tak to czy lepiej będzie wziąść starsza wersję z XML2 czy nowszą z XPL HI? Jaki kolor i moc będzie najlepsza? 4200-4500K? 7135*8 czy słabsza? Wiem, że CRI powinno być jak najbliżej 100, ale nie wiem jakie diody jakie CRI mają...
Moderator Domel Opublikowano 2 Września 2017 Moderator Zgłoś Opublikowano 2 Września 2017 Czy ilość lumenów w detailingu - nigdy za mało ? im więcej tym lepiej ? Mam LedLenser P7.2. Teraz szukam czołówki: Chodzi mi po głowie ta: Led Lenser H14R.2 1000lm ktoś coś ? jakieś opinie ?
Misza Opublikowano 28 Października 2018 Zgłoś Opublikowano 28 Października 2018 Panowie potrzebuje lampy do inspekcji lakieru jak i również do użytku garażowego i zastanawiam się nad: 1.Latarka inspekcyjna Brayt WL4011 5W/12 2.LARE PRO LHL01 Prosiłbym o wypowiedzi za i przeciw. Dzięki
nervus Opublikowano 2 Grudnia 2018 Zgłoś Opublikowano 2 Grudnia 2018 Sorry za odgrzanie kotleta bedzie dla potomnych korzystam z lampy inspekcyjnej brayt i złego słowa nie powiem. Polecam.
Rekomendowane odpowiedzi