Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 10,7 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowane grafiki

Opublikowano
jetseal 109 - co o nim myslicie? Jest teraz w promocji po 50pln. Opłaca się?

Gdzie masz po 50 PLN,- ? Normalna pojemność 473 ml ? :shock:

Opublikowano

Megs Gold Class Carnauba Plus Premium Liquid wax taką dostałem próbkę. Warto to kłaść na lakier czy iść starym systemem i kłaść butter waxa??

Opublikowano

Hej. Zamierzam dzisiaj użyć pierwszy raz pianownicy epoca. W instrukcji napisano, żeby po użyciu czyścić zbiornik węglem aktywnym (aktywowanym). Czyścicie w ten sposób? Myślałem, że wystarczy opłukać wodą, tym bardziej że używana będzie piana aktywna lub apc.

Opublikowano

rahim - przypomina Tornador-a, czyli "protezę" PA. Jeśli nie posiada się myjki ciśnieniowej - takie urządzenie może od biedy pomóc wstępnie umyć pianą auto. Jest sporo filmików na YT.

Opublikowano

Miałem to kupować do Xhose. Jednak piana z tego jest bardzo kiepska, słabe ciśnienie + zimna woda niestety nie pomagają. Zamiast tego kupiłem ręczną pianownicę, z którą będę jeździł na bezdotyk. Dzisiaj myłem w ten sposób pierwszy raz i bardzo mi się to podobało :) Jedynie muszę poeksperymentować ze stężeniem i ilością filców bo dzisiaj piana wyszła mi stanowczo za gęsta jak na takie urządzenie.

Opublikowano
To piana może być za gęsta:)?

Wiem, że próbuje się doprowadzić do sytuacji, żeby piana była jak najgęstsza. Jednak w tym przypadku to po prostu przeszkadzało. Nie było oprysku, a punktowe "ciuranie" po karoserii. Wyjąłem jeden filc i było lepiej, ale generalnie 1 litr nie starczył na solidne pokrycie całego samochodu, a to tylko Astra G, a nie jakiś VAN. Dodatkowo tak gęstą pianę trudno było spłukać bo zostawały tłuste mydliny. Dałem 60 ml SG Fruity Snow Foam na 1 litr wody + 3 filce. Następnym razem spróbuje 2 filce i 50 ml na litr wody - zdaje się, że powinno być OK w takiej konfiguracji.

Opublikowano

Koledzy pomożcie troche.

Kupilem pianownice pa i aktywne piane k2 snow foam (raczej drugi raz jej nie kupie)

Cleaner magurais i wosk i gąbka tez magurisa.

Powiedzcie mi.

Po umyciu do sucha wytrzec auto i cleaner rozprowadzić aplikatorem? Jezeli tak to mniej wiecej jaką warstwę(ciemny mam lakier wiec ma być widac delikatna mgiełkę czy smugę??)

Ile mam czekac zeby wytrzec to microfibra?

I pozniej po jakim czasie wosk z megsa? I mniej wiecej ile wosku? Na ile 450ml powinno mi wystarczyc?

Proszę o podpowiedzi, ponieważ dopiero laik ze mnie :D

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.