Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

fiba, na felgi prickbort powinien sobie poradzić, jeśli nie to tenzi alux lub nerta wheel net super. Co do zacieków to osobiście poleciałbym jakąś pastą na germanie.

• Odpowiedzi 10,7 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowane grafiki

Opublikowano

Czy ktoś może używa/używał najnowszej wersji PA Rapidwaxx i ma porównanie do poprzedników. Chodzi mi o to czy najnowsza wersja nie odbiega jakością i działaniem od starszej.

Opublikowano

Muszę kupić mechanizm opuszczania szyby i lekko zgłupiałem...tylne drzwi za pasażerem, to będzie mechanizm na lewy tył czy na prawy ?

Opublikowano

Cześć

Muszę w końcu zadbać o swoje auto. Wybrałem już środki do korekty i polerki, zdecydowałem się na polerkę DA (prawdopodobnie BassPolska). Zastanawia mnie tylko jedna sprawa. Zauważyłem że większość forumowiczów wykonuje wszelkie prace przy autach w garażu. Ja raczej nie będę miał dostępu do zadaszonego miejsca i chciałbym się dowiedzieć czy będzie to miało duży wpływ na pracę? Domyślam się że będę zmuszony częściej płukać auto ale czy pracowanie "pod chmurką" może w jakiś sposób wpłynąć na efekt pracy?

Opublikowano

Wiesz w garażu nie pada na głowę a co ważniejsze na auto, nie grzeje słońce, nie wieje, nie kurzy się.

Jeśli wyeliminujesz te sprawy to i na powietrzu możesz polerować.

Opublikowano

To jest zwykły syf, ktory zbiera się latami-wg mnie usuniesz to jedynie czymś sciernym np cleanerem.

Opublikowano

fiba próbowałeś wziąć wacik kosmetyczny i zwykła naftę oświetleniowa? wystarczy położyć mokry wacik na 2-5 minut namoczy się syf i zejdzie nie uszkodzi to lakieru z felg

• Administrator
Opublikowano

fiba, tu wróż Arek :) Próbuj wszystkim czym się da, nawet nierozcieńczonym APC, pastą polerską na mikrofibrze itd...

Jest to do usunięcia ale uwierz,że nikt nawet po zdjęciach nie odpowie Ci jednoznacznie na Twoje pytanie. Powodzenia...

Opublikowano

I najlepiej jeśli się da to zdemontować elementy przy których jest ten brud, będzie wtedy o wiele łatwiej oczyścić powierzchnię, a przy okazji można spokojnie usunąć brud pod tymi elementami ;).

Opublikowano

Czy używał ktoś Einszett Extra Lackreiniger i Einszett Hochglanz Polish? Będą używane ręcznie na Audi na padach Tricolor(będę testował jak mi się pracuje na Germanie i tym białym). Względnie proszę o sugestię jakichś efektywnych środków do usunięcia kilku głębszych rysek i swirli. ;) Nie spodziewam się niewiadomo czego po pracy ręcznej na twardym lakierze, ale chwilowo polerka maszynowa odpada. :cry:

Opublikowano

Takie pytania :) ,mam nałożoną powłokę 4nano pro opal, czy można myć autko na myjni bezdotykowej pierwszym programem (proszkiem), czy lepiej samą wodą, czy poszukać myjni z pianą ? .Wiem ,że lepiej samemu umyć , ale nie zawsze jest czas i możliwości :( . Czy na powłokę można kłaść wosk , czy to pomaga wzmocnić powłokę i ostatnie , czy po myciu można używać QD ?

Dzięki za cierpliwość :)

Opublikowano

irol, Jak na taki długi staż na forum to podziwiam te pytania

Ze strony producenta:

Powłoka PRO Opal zapewnia znacznie mniejsze przywieranie brudu, ochronę przed szkodliwym promieniowaniem UV oraz innymi czynnikami zewnętrznymi, a także zapobiega drobnym zarysowaniom powstałym podczas procesu mycia oraz oksydacji wierzchniej warstwy lakieru.

Odpowiedzi na pytania kolejno:

1. Może być proszek

2. Można, zawsze to dodatkowa warstwa pomiędzy lakierem a światem zewnętrznym

3. Tak

Opublikowano

Mam do was takie krótkie pytanie. U mojej dziupli gdzie miziam średnio raz w miesiącu samochód mam dostęp do jednego kranu i mam do Was pytanie czy takie rozgałęźniki na kran mają sens? Chodzi mi oto żeby mieć jeden wąż podłączony do myjki i drugi wąż luzem żeby coś sobie spłukać czy np. nalać wody do wiaderka. Czy ciśnienie tak spadnie że woda będzie ledwo leciała?

Opublikowano

Witam wszystkich. Chcę zrobić polerkę ręczną w swoim samochodzie, który jest z 2005r kolor czarna perła i z bardzo dobrym lakierem lecz problemem są bardzo małe ryski widoczne pod słońce.Czytałem na forum różne artykuły i wiem jak zrobić lecz nie wiem jak dobrać sprzęt, jakie pasty by tutaj zdały egzamin itd. i dlatego zwracam się do Was z prośbą jaki byście polecili mi zestaw, który nie zaszkodzi a pomoże, z góry dziękuję i pozdrawiam wszystkich forumowiczów.

Opublikowano

Dzisiaj odbieram auto od lakiernika (malowana maska i cieniowane błotniki przód). Mogę od razu nałożyć politurę (PB WD) i wosk (Colli 476), czy lepiej poczekać?

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.