impex Opublikowano 9 Marca 2015 Zgłoś Opublikowano 9 Marca 2015 Hej, czy można użyć zamiast finishu (Koch antihologram, menzerna sf4000) cleanera DODO JUICE LIME PRIME ? Wedlug opisu usuwa hologramy, swirle itp. Chciałbym przyspieszyć troche prace i po polishu (pf 2500) umyć auto i przelecieć maszyną na niebieskim 3m własnie z tym cleanerem i na to wosk. Zda to egzamin? Proszę o odpowiedz.
jarekrk Opublikowano 9 Marca 2015 Zgłoś Opublikowano 9 Marca 2015 wypadłem na ponad pół roku z tematu - w cenie 600-700zł nadal prym wśród rotacji wiedzie lare czy teraz jest coś sensowniejszego w tej cenie? Lare EPL 11 nie dostępna, z takich samych maszyn jest krauss P7.
GreQu Opublikowano 9 Marca 2015 Zgłoś Opublikowano 9 Marca 2015 Czy wosk FK1000 poradzi sobie z mocno pylącymi klockami ? Musze dokończyć klocki a szkoda mi jeszcze je wymieniać, chce kupić wosk na alu i dużo osób poleca FK1000 tylko nie mam pojęcia jak będzie wosk reagował z mocno pylącymi klockami.
marco22 Opublikowano 10 Marca 2015 Zgłoś Opublikowano 10 Marca 2015 Czy po korekcie (ostatnia pasta to Koch Antihologram) przed nałożeniem Cquartz wystarczy przemyć samochód IPĄ czy najpierw umyć normalnie szamponem, i później IPA czy jak? Jak wygląda samo przemywanie ipą? Psikanie i przetarcie mikrofibrą i koniec?
smalec Opublikowano 10 Marca 2015 Zgłoś Opublikowano 10 Marca 2015 Lare EPL 11 nie dostępna dlaczego?
Ari Opublikowano 10 Marca 2015 Zgłoś Opublikowano 10 Marca 2015 Lare EPL 11 nie dostępna dlaczego? Bo wchodzi Epl 12
Fitte Opublikowano 10 Marca 2015 Zgłoś Opublikowano 10 Marca 2015 Też macie taki problem, że tuga na wilgotnych felgach ma problem z krwawieniem ?
pawelpp Opublikowano 10 Marca 2015 Zgłoś Opublikowano 10 Marca 2015 Fitte, przecież to logiczne, ze Tuga itp. muszą działać bezpośrednio na zabrudzenia żeby zaszła reakcja. Jeśli felgi są mokre,wilgotne to ta wodna powloka utrudnia bezpośrednie działanie. A przed użyciem wstrząsnąłeś Tugę ?
Fitte Opublikowano 10 Marca 2015 Zgłoś Opublikowano 10 Marca 2015 Tak wstrząsnąłem Już bede wiedział, żeby używać Tugi na suche felgi
matek55 Opublikowano 10 Marca 2015 Zgłoś Opublikowano 10 Marca 2015 Koledzy co lepiej wziąsć CC Platinum Wheels Coating czy Geyon RIM. ? Geyon jest 15 zl droższy i 15 ml wiecej
Tomek WRO Opublikowano 10 Marca 2015 Zgłoś Opublikowano 10 Marca 2015 impex,na moje to djlp nie wyciągnie lakieru po menzernie 2500. Fakt holsy usuwa ale z większymi swirlami nie poradzi sobie. Nie wiem też co za lakier i co zostało u Ciebie po PF. Ja leciałbym zgodnie ze sztuką.
impex Opublikowano 10 Marca 2015 Zgłoś Opublikowano 10 Marca 2015 Lakier jest inny na każdym elemencie Nie wiem czy jest chociaz 1 oryginalny element. Ogólnie po pf2500 w świetle halogenu jest nawet ładnie, a chce skrócić dlatego bo auto już męcze 2 tyg
SzaKal Opublikowano 10 Marca 2015 Zgłoś Opublikowano 10 Marca 2015 Filip , a skąd mamy to wiedzieć ? Po prostu zrób jak piszesz, przemyj panel IPA czy sylikonowym po tym dodo i sam zobaczy jak to wygląda .
Maciek1993 Opublikowano 10 Marca 2015 Zgłoś Opublikowano 10 Marca 2015 Co najlepszego polecacie do zabezpieczenia plastikowych nadkoli ?
marco22 Opublikowano 10 Marca 2015 Zgłoś Opublikowano 10 Marca 2015 Koledzy na ile przemyć lakieru w sedanie starczy 1l IPY? Czy litr starczy żeby przemyć 3 razy między pastami w trakcie korekty? 1. Po menzernie 400 2. Po menzernie 2500 3. Po menzernie 4000 a przed cquartzem?
GreQu Opublikowano 10 Marca 2015 Zgłoś Opublikowano 10 Marca 2015 Czy to normalne, że po nawoskowaniu + QD, do lakieru kurz klei się jak chory ? Trasa 10 km a na lakierze było tyle kurzu, że wypadało by myć samochód... A przed woskiem na samochodzie nigdy nie zbierało się aż tak dużo kurzu ( bynajmniej nie było go dużo ) Wygląda to bardzo brzydko. A co do samego wosku PB Nattys to aplikacja mega, piękny zapach i zero problemów a kropelkowanie bomba
S3ci0r Opublikowano 10 Marca 2015 Zgłoś Opublikowano 10 Marca 2015 pytanko takie małe: czy myjka ciśnieniowa jest w stanie pociągnąć wodę z wiadra stojącego obok tak żeby można było umyć samochód? na ile czasu takie 15l wiadro starczy? ktoś coś kiedyś takiego próbował? model myjki: http://www.facebook.com/l.php?u=http%3A ... =BAQEZ8tJw
pawelpp Opublikowano 11 Marca 2015 Zgłoś Opublikowano 11 Marca 2015 marco22, nie wiem czy wiesz ale IPĘ rozcieńczasz 1:1 z wodą destylowaną, zatem uzyskasz 2l więc spokojnie wystarczy. "Sposób użycia: Można zastosować rozcieńczenie 1:1 (IPA : Woda destylowana) Przy pomocy butelki z atomizerem należy rozpylić IPA na zimny lakier, następnie lekko wypolerować delikatną mikrofibrą. Nie należy stosować IPA po nałożeniu wosku lub sealanta ponieważ zostanie usunięty." S3ci0r, tu masz cytat z forum: "Re: Wybór myjki ciśnieniowej Postautor: techkar.pl » 5 sty 2015, o 11:39 każda myjka może pracować "z beczki". Jedyny warunek to to, aby lustro wody znajdowało się powyżej urządzenia, resztę załatwia grawitacja. Oczywiście lepsza jest beczka z kranem, ale taka zwykła też może być, tylko trzeba "zassać" wodę." Chcąc napełnić wiadro z lancy troochę to trwa, więc w drugą stronę pewnie też.Zresztą każda myjka ma określony przepływ, musisz sprawdzić w danych technicznych. K2 Premium Wydajność tłoczenia maks. 360 l/h czyli 60l/10min 15l/2,5min
impex Opublikowano 11 Marca 2015 Zgłoś Opublikowano 11 Marca 2015 Filip , a skąd mamy to wiedzieć ? Po prostu zrób jak piszesz, przemyj panel IPA czy sylikonowym po tym dodo i sam zobaczy jak to wygląda . W sumie racja. Nie będe świrowac i robię wszystko tak jak trzeba.Zadnych skrotów bo to się pewnie zemści na mnie.Dzieki za pomoc.
zegarek Opublikowano 11 Marca 2015 Zgłoś Opublikowano 11 Marca 2015 impex, jak zrobisz pf2500 zgodnie ze sztuką i wypracujesz do końca metodą zenitu, to ta pasta czyni cuda i można zrobić nawet bez pasty finishowej. Tylko nie każdy wie, że tą pastą można pracować 3-4 minuty na rotacji i można wykorzystać jej potencjał wykańczający. Wtedy cleaner LP jak najbardziej można użyć. Próbuj, wymywaj, świeć i sprawdzaj
matek55 Opublikowano 11 Marca 2015 Zgłoś Opublikowano 11 Marca 2015 Hej, Koledzy udostępni mi ktos maly tester Geyon Tire. Chciałbym zobaczyć jak opona wygląda Dziękuję
iljash Opublikowano 11 Marca 2015 Zgłoś Opublikowano 11 Marca 2015 Czy środki typu prickbort i ironx nie wejda w żadna reakcję z gołym/polerowanym alu ( rant felgi ) ? Chodzi mi o reakcje w jaka np moglby wejsc Tenzi Alux
luke Opublikowano 11 Marca 2015 Zgłoś Opublikowano 11 Marca 2015 Czym najlepiej i najbezpieczniej wyczyścić chromowaną plastikową obwódkę grilla ze znaczkiem? Mam jakąś pastę do chromu i aluminium Sonaxa, czy da radę?
Rekomendowane odpowiedzi