Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Hej, czy można użyć zamiast finishu (Koch antihologram, menzerna sf4000) cleanera DODO JUICE LIME PRIME ?

Wedlug opisu usuwa hologramy, swirle itp.

Chciałbym przyspieszyć troche prace i po polishu (pf 2500) umyć auto i przelecieć maszyną na niebieskim 3m własnie z tym cleanerem i na to wosk.

Zda to egzamin? Proszę o odpowiedz.

• Odpowiedzi 10,7 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowane grafiki

Opublikowano
wypadłem na ponad pół roku z tematu - w cenie 600-700zł nadal prym wśród rotacji wiedzie lare czy teraz jest coś sensowniejszego w tej cenie?

Lare EPL 11 nie dostępna, z takich samych maszyn jest krauss P7.

Opublikowano

Czy wosk FK1000 poradzi sobie z mocno pylącymi klockami ?

Musze dokończyć klocki a szkoda mi jeszcze je wymieniać, chce kupić wosk na alu i dużo osób poleca FK1000 tylko nie mam pojęcia jak będzie wosk reagował z mocno pylącymi klockami.

Opublikowano

Czy po korekcie (ostatnia pasta to Koch Antihologram) przed nałożeniem Cquartz wystarczy przemyć samochód IPĄ czy najpierw umyć normalnie szamponem, i później IPA czy jak?

Jak wygląda samo przemywanie ipą? Psikanie i przetarcie mikrofibrą i koniec?

Opublikowano
Lare EPL 11 nie dostępna

dlaczego? :o

Bo wchodzi Epl 12 :P

Opublikowano

Fitte, przecież to logiczne, ze Tuga itp. muszą działać bezpośrednio na zabrudzenia żeby zaszła reakcja. Jeśli felgi są mokre,wilgotne to ta wodna powloka utrudnia bezpośrednie działanie. A przed użyciem wstrząsnąłeś Tugę ?

Opublikowano

impex,na moje to djlp nie wyciągnie lakieru po menzernie 2500. Fakt holsy usuwa ale z większymi swirlami nie poradzi sobie. Nie wiem też co za lakier i co zostało u Ciebie po PF. Ja leciałbym zgodnie ze sztuką.

Opublikowano

Lakier jest inny na każdym elemencie :D Nie wiem czy jest chociaz 1 oryginalny element.

Ogólnie po pf2500 w świetle halogenu jest nawet ładnie, a chce skrócić dlatego bo auto już męcze 2 tyg :)

Opublikowano

Filip , a skąd mamy to wiedzieć ? ;)

Po prostu zrób jak piszesz, przemyj panel IPA czy sylikonowym po tym dodo i sam zobaczy jak to wygląda .

Opublikowano

Koledzy na ile przemyć lakieru w sedanie starczy 1l IPY?

Czy litr starczy żeby przemyć 3 razy między pastami w trakcie korekty?

1. Po menzernie 400

2. Po menzernie 2500

3. Po menzernie 4000 a przed cquartzem?

Opublikowano

Czy to normalne, że po nawoskowaniu + QD, do lakieru kurz klei się jak chory ?

Trasa 10 km a na lakierze było tyle kurzu, że wypadało by myć samochód... A przed woskiem na samochodzie nigdy nie zbierało się aż tak dużo kurzu ( bynajmniej nie było go dużo ) Wygląda to bardzo brzydko.

A co do samego wosku PB Nattys to aplikacja mega, piękny zapach i zero problemów a kropelkowanie bomba :)

Opublikowano

marco22, nie wiem czy wiesz ale IPĘ rozcieńczasz 1:1 z wodą destylowaną, zatem uzyskasz 2l więc spokojnie wystarczy.

"Sposób użycia:

Można zastosować rozcieńczenie 1:1 (IPA : Woda destylowana)

Przy pomocy butelki z atomizerem należy rozpylić IPA na zimny lakier, następnie lekko wypolerować delikatną mikrofibrą.

Nie należy stosować IPA po nałożeniu wosku lub sealanta ponieważ zostanie usunięty."

S3ci0r, tu masz cytat z forum:

"Re: Wybór myjki ciśnieniowej

Postautor: techkar.pl » 5 sty 2015, o 11:39

każda myjka może pracować "z beczki". Jedyny warunek to to, aby lustro wody znajdowało się powyżej urządzenia, resztę załatwia grawitacja. Oczywiście lepsza jest beczka z kranem, ale taka zwykła też może być, tylko trzeba "zassać" wodę."

Chcąc napełnić wiadro z lancy troochę to trwa, więc w drugą stronę pewnie też.Zresztą każda myjka ma określony przepływ, musisz sprawdzić w danych technicznych.

K2 Premium

Wydajność tłoczenia maks. 360 l/h czyli 60l/10min 15l/2,5min

Opublikowano
Filip , a skąd mamy to wiedzieć ? ;)

Po prostu zrób jak piszesz, przemyj panel IPA czy sylikonowym po tym dodo i sam zobaczy jak to wygląda .

W sumie racja.

Nie będe świrowac i robię wszystko tak jak trzeba.Zadnych skrotów bo to się pewnie zemści na mnie.Dzieki za pomoc.

Opublikowano

impex, jak zrobisz pf2500 zgodnie ze sztuką i wypracujesz do końca metodą zenitu, to ta pasta czyni cuda i można zrobić nawet bez pasty finishowej. Tylko nie każdy wie, że tą pastą można pracować 3-4 minuty na rotacji i można wykorzystać jej potencjał wykańczający.

Wtedy cleaner LP jak najbardziej można użyć.

Próbuj, wymywaj, świeć i sprawdzaj :)

Opublikowano

Czy środki typu prickbort i ironx nie wejda w żadna reakcję z gołym/polerowanym alu ( rant felgi ) ? Chodzi mi o reakcje w jaka np moglby wejsc Tenzi Alux :)

Opublikowano

Czym najlepiej i najbezpieczniej wyczyścić chromowaną plastikową obwódkę grilla ze znaczkiem?

Mam jakąś pastę do chromu i aluminium Sonaxa, czy da radę?

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.