Administrator AreK Opublikowano 17 Lutego 2015 Autor Administrator Zgłoś Opublikowano 17 Lutego 2015 Nie znam tej powłoki ale spróbuj może zmywacz silikonowy? Jeśli nie da rady to pewnie pozostanie polerka/cleaner...
mario704 Opublikowano 17 Lutego 2015 Zgłoś Opublikowano 17 Lutego 2015 Mozecie mi poradzic jak zabezpieczycz krok po kroku swierzo wyproszkowane jasno grafitowe felgi? Może fk lub colli? Też teraz proszkowałem felgi na jasny grafit i powoem ci że wrzuce na nie colliego.W sumie najbardziej dostają po tyłku od przetarc czy odprysków kamieni a na to nie ma zabezpieczenia.
chris18404 Opublikowano 17 Lutego 2015 Zgłoś Opublikowano 17 Lutego 2015 Panowie, mam cherry glaze, lecz chce kupić jakiś cleaner który rysy i holsy trochę maskuje, czy oplaca się kupować w mojej sytuacji achillesa? Chce zeby coś na tym polezał wosk typu colli i FK, nakładanie reczne.
canta8 Opublikowano 17 Lutego 2015 Zgłoś Opublikowano 17 Lutego 2015 Dzień dobry. Pękła wewnętrzna osłona cięgien ( trójkąt)lusterka manualnego wewnątrz Pandy.Może mi ktos doradzić czym to można skleić? Cięgna działają ale ten pęknięty plastikowy trójkącik działa na nerwy. Chciałem to kupic ale nawet na szrotach nie ma.Czy klej do twardych plastików da radę temu? Z góry dziękuje za podpowiedz
KALI Opublikowano 18 Lutego 2015 Zgłoś Opublikowano 18 Lutego 2015 Nurtuje mnie od dłuższego czasu pytanie jak dobrać się do szczegółów typu okolice liter, cyfr czy wnętrze znaczków na tylnej klapie, błotnikach, wgłębienia pod klamkami itd. Takie elementy, które często pokazuje się jak bardzo są brudne i porysowane ale już rzadziej "po". Podpowiedzcie jak się do tego dobrać, jak usunąć faktycznie, rzetelnie stamtąd zarysowania, zmatowienia? Klamki można teoretycznie zdjąć, choć przy starszych autach strach, że coś się połamie, nie będzie potem chciało pasować itd., a jak okolice znaczków, liter? Tego typu miejsca: Zdjęcie zapożyczone z tej relacji
impex Opublikowano 18 Lutego 2015 Zgłoś Opublikowano 18 Lutego 2015 Patyczki do uszów, mikrofibry+pasty polerskie.Z tym, ze tylko usuniesz syf i zamaskujesz część rysek, a nie usuniesz. Najlepiej jest odkleić i normalnie przepolerować.Wcześniej trzeba sie zaopatrzyć w dobrą tasme dwustronna+zrobić szablon jesli ma byc 100% idealnie przyklejone.
KALI Opublikowano 18 Lutego 2015 Zgłoś Opublikowano 18 Lutego 2015 Dzięki za odpowiedź, patyczki do uszu to pierwsze co mi przyszło do głowy. Wiem, że najlepiej jest odkleić lecz to zawsze ryzyko, szczególnie jak trafi się jakiś klasyk, do którego w razie co ciężko dokupić taki napis czy znaczek. Niektórzy nie życzą sobie odklejania. Jeszcze jakieś sprawdzone pomysły? Chodzi mi o faktycznie rzetelną pracę, zakładając, że nie możemy odkleić takich napisów, znaczków itd.
Tommy Lee Opublikowano 18 Lutego 2015 Zgłoś Opublikowano 18 Lutego 2015 Ale w klasykach takie emblematy czy napisy są zwykle przykręcane na małe śruby czy przyczepiane na jakieś zaczepy. Miałem tak w moim Golfie Mk1, musiałem zdjąć w tylnej klapie maskowanie i dopiero można było odkręcić emblematy.
KALI Opublikowano 18 Lutego 2015 Zgłoś Opublikowano 18 Lutego 2015 Również dzięki za odpowiedź ale chodzi mi o konkretnie takie sytuacje kiedy nie mam możliwości, bądź zgody na zdjęcie emblematów, a chcę zająć się również przestrzeniami pomiędzy. Wiem, że nie ma generalnie jednej, słusznej odpowiedzi ale chętnie przeczytam, kto już próbował jakich sposób i z jakim skutkiem.
marco22 Opublikowano 18 Lutego 2015 Zgłoś Opublikowano 18 Lutego 2015 Czy chropowaty syf z samochodu (głównie z drzew) usunę tylko glinką czy jeszcze muszę czegos uzyc (przygotowanie przed korektą)?.
Justyna Opublikowano 18 Lutego 2015 Zgłoś Opublikowano 18 Lutego 2015 żeby nie zapchać od razu glinki użyj najpierw np. Prickbort lub autobrite tar & glue
jarekrk Opublikowano 18 Lutego 2015 Zgłoś Opublikowano 18 Lutego 2015 Kali patyczki jak napisano wcześniej, aplikator ręczny np. tricolor i do dzieła, nie ma chyba innej rady na to, bo jeżeli nie ma możliwości odklejenia to co możemy zrobić?
janeczek Opublikowano 18 Lutego 2015 Zgłoś Opublikowano 18 Lutego 2015 Nie mogę się zdecydować co kupić, Soft99 King of Gloss czy Duragloss 111. Który da większy połysk. Ma ktoś te produkty?.
cannonn Opublikowano 18 Lutego 2015 Zgłoś Opublikowano 18 Lutego 2015 Jaki jest najlepszy produkt do zabezpieczenia skórzanej kierownicy?
marco22 Opublikowano 18 Lutego 2015 Zgłoś Opublikowano 18 Lutego 2015 Co zrobić po korekcie zeby nalozyc cquartz? Mam cleaner DODO Lime prime, czy po korekcie uzyc tego cleanera a pozniej IPA i pozniej cQartz czy w jaki przygotowac lakier pod kwarc?
Kubz Opublikowano 18 Lutego 2015 Zgłoś Opublikowano 18 Lutego 2015 Co zrobić po korekcie zeby nalozyc cquartz? Mam cleaner DODO Lime prime, czy po korekcie uzyc tego cleanera a pozniej IPA i pozniej cQartz czy w jaki przygotowac lakier pod kwarc? Po korekcie, odtłuścić (IPA/eraser/prep) na bogato i można aplikować kwarc.
Druss Opublikowano 18 Lutego 2015 Zgłoś Opublikowano 18 Lutego 2015 Nakładanie cleaner'a maszynowo ( w moim przypadku rotacja ). Nakładamy na finishowy pad ale karbowany/honey czy gładki? Który lepszy ? Dodatkowo jakie predkości ?? 1000obr/min starczy ?
impex Opublikowano 18 Lutego 2015 Zgłoś Opublikowano 18 Lutego 2015 Co zrobić po korekcie zeby nalozyc cquartz? Mam cleaner DODO Lime prime, czy po korekcie uzyc tego cleanera a pozniej IPA i pozniej cQartz czy w jaki przygotowac lakier pod kwarc? Po korekcie, odtłuścić (IPA/eraser/prep) na bogato i można aplikować kwarc. Co w przypadku gdy po korekcie nie da się auta idealnie osuszyć? Mam tutaj na myśli ślady po bardzo twardej wodzie.Jak wtedy postepowac przed aplikacją powłoki?
Kubz Opublikowano 18 Lutego 2015 Zgłoś Opublikowano 18 Lutego 2015 W takim przypadku cleaner->odtłuszczenie na bogato->powłoka.
maciek-drummer Opublikowano 18 Lutego 2015 Zgłoś Opublikowano 18 Lutego 2015 Czy trzymanie arsenału kosmetyków w temperaturze 7-10 stopni może negatywnie na nie wpływać? Czy to optymalna temperatura?
Administrator AreK Opublikowano 18 Lutego 2015 Autor Administrator Zgłoś Opublikowano 18 Lutego 2015 Nie mogę się zdecydować co kupić, Soft99 King of Gloss czy Duragloss 111. Który da większy połysk. Ma ktoś te produkty?. Zdecydowanie soft 99.
dawid.zu Opublikowano 18 Lutego 2015 Zgłoś Opublikowano 18 Lutego 2015 Myjka Black&Decker 1700 potrzebuję filtr wody, gwint na pompie to 3/4"? Pytam bo nie mam jej jeszcze u siebie
Rekomendowane odpowiedzi