dawid.zu Opublikowano 21 Stycznia 2015 Zgłoś Opublikowano 21 Stycznia 2015 dawid.zu w pompie powinno być , syf musi oddzielić . Coś nie tak z tym było nie tak zamontowane ? Zapytałem bo szczerze nie wiedziałem po co to jak jest filtr, może po prostu dodatkowe zabezpieczenie gdyby siatka filtra puściła. Myślałem też że może do sprzedaży to zakładają żeby się nic nie dostało do pompy
mario704 Opublikowano 21 Stycznia 2015 Zgłoś Opublikowano 21 Stycznia 2015 Małe pytanie odnoście AG srp.Nie wiem czy dobrze to nakładam...Daje na aplikator i wypracowuje do maksimum -nie czekam aż przeschnie i wycieram fibrą-tak ma to się odbywać? czy czekać jednak aż przeschnie.
ludwik93 Opublikowano 21 Stycznia 2015 Zgłoś Opublikowano 21 Stycznia 2015 Panowie może i było to pytanie ( szukałem ale ... ) a więc, jak usunąć starą farbe z zacisków, na "płaskich" powierzchniach zdarłem nożykiem ale w zakamarkach to nie mam pojęcia opalić to lekko, zanurzyć w benzynie ? pozdrawiam !
impex Opublikowano 21 Stycznia 2015 Zgłoś Opublikowano 21 Stycznia 2015 Nie wiem co to za farbe tam masz, ale istnieje coś takiego jak zmywacz do lakieru. Jest to taka pianka która rozpuszcza lakier- z samochodowym sobie świetnie radzi. Tylko nie wiem czy jakos oddzialowuje na elementy gumowe itd.
ludwik93 Opublikowano 21 Stycznia 2015 Zgłoś Opublikowano 21 Stycznia 2015 farba to motip zwykła czerwona
viechooo Opublikowano 22 Stycznia 2015 Zgłoś Opublikowano 22 Stycznia 2015 Scansol - jest w żelu więc łatwo nałożyć, poczekać i farba zejdzie szczoteczką. Tylko tak jak kolega wspomniał oczywiście uważać na gumę.
Tommy Lee Opublikowano 22 Stycznia 2015 Zgłoś Opublikowano 22 Stycznia 2015 Ja ściągałem klar z felg produktem APP cena około 30zł w lakierniczym. Z taką zwykłą farbą powinien sobie poradzić błyskawicznie bo przy klarze musiałem dwa razy aplikować.
Tomt Opublikowano 22 Stycznia 2015 Zgłoś Opublikowano 22 Stycznia 2015 "rozwalcowującymi" zewnętrzną warstwę lakieru Skąd masz informacje o istnieniu czegoś takiego? Pierwsze słyszę. Gdy rozmawiałem w sklepie o pastach polerskich, zapytałem o różnice między zastosowaniem w składzie pasy ziaren z krzemianów i węglanów, a zastosowaniem mikroziaren metali i podobno te mikroziarna metali mają bardziej rozwalcować niż ścierać zewnętrzną warstwę lakieru. Niestety, nie znalazłem w Internecie zbyt wiele na ten temat, dlatego pytam fachowców tutaj
jagmar Opublikowano 22 Stycznia 2015 Zgłoś Opublikowano 22 Stycznia 2015 Panowie - poleci ktoś jakąś dobrą szczotkę, do szczotkowania prespray'u podczas ekstrakcji ? Mam 2 - od Monstershine - jest ok, ale niestety gubi włosie i zostaje ono na tapicercę, oraz z zestawu Colorlock - ale ta jest zdecydowanie za twarda... Ktoś coś poleci ?
Mateuszx26 Opublikowano 22 Stycznia 2015 Zgłoś Opublikowano 22 Stycznia 2015 Wracając do pytania z wczoraj Mam pytanie, mianowicie czy przy polerce maszynowej mogę część auta poszlifować na mokro a część nie ruszać . Chodzi o to że lakier na moim autku jest całkiem całkiem i wymaga dopieszczenia aczkolwiek jest kilka elementów porysowanych. I pytanie jest takie czy po polerce nie będzie różnicy między tym szlifowanym a tym nie szlifowanym? Oto fotki nie szczęsnych bubli na drzwiach czuć pod ręką rysę a na słupku C w okolicach dachu gładko . Więc jak szlifować papierem tą na drzwiach czy pójdzie po ostrej paście?
kandy Opublikowano 22 Stycznia 2015 Zgłoś Opublikowano 22 Stycznia 2015 Na tym pierwszym zdjęciu wygląda mi to tak, jakby to było przejechane do podkładu, to wtedy nic oprócz zaprawki nie pomoże. Tak jak koledzy wcześniej pisali, najpierw przeleć pastami, a jak nie da rady to dopiero wtedy papierki
Barista Opublikowano 22 Stycznia 2015 Zgłoś Opublikowano 22 Stycznia 2015 W jakim czasie od otwarcia należy zużyć Car Pro Cquartz UK edition, aby zachował swoje właściwości?
tony_chacha Opublikowano 22 Stycznia 2015 Zgłoś Opublikowano 22 Stycznia 2015 Witam, posiadam: - piane aktywna made in biedrona - szampon Meguiar's Wash & Wax - meguiar's ultimate compound - meguiar's ultimate polish - meguiar's quik wax - meguiar's ultimate liquid wax - poorboy's world pro polish 2 - poorboy's world black hole - poorboy's world natty's wax blue Chce w sobotę poprawić lakier. Do dyspozycji będę miał polerkę obrotowa i garaż. Zacznę od opłukania karoserii myjką ciśnieniową, piana aktywna, myjka, rękawica + szampon, osuszanie, UC, PP2, BH, NB. Wszystko w dobrej kolejności, czy cos zmienić? Proszę o rade bądź potwierdzenie.
Michael MSTP Opublikowano 22 Stycznia 2015 Zgłoś Opublikowano 22 Stycznia 2015 Przydała by się jeszcze Glinka
Tommy Lee Opublikowano 22 Stycznia 2015 Zgłoś Opublikowano 22 Stycznia 2015 Przydałoby się dokupić jeszcze coś na smołę bo na pewno jest na dolnych partiach samochodu, jakiś deironizer i glinkę.
tony_chacha Opublikowano 22 Stycznia 2015 Zgłoś Opublikowano 22 Stycznia 2015 Do soboty juz nic nie zalatwie. Przy nastepnym czyszczeniu dokupie glinke oraz reszte. Z tym co mam dobrze kombinuje?
Tommy Lee Opublikowano 22 Stycznia 2015 Zgłoś Opublikowano 22 Stycznia 2015 Na szybko możesz w jakimś markecie trafić Tar Remover od K2. Prickbort to nie będzie ale zawsze lepsze to niż nic.
juhas10 Opublikowano 22 Stycznia 2015 Zgłoś Opublikowano 22 Stycznia 2015 Wie ktoś gdzie zregenerować zbiornik paliwa?
Fitte Opublikowano 22 Stycznia 2015 Zgłoś Opublikowano 22 Stycznia 2015 Zamówiłem wosk naturalny PB Natty's Blue. Przez wieczór paczka będzie w paczkomacie. Temperatura w okolicach 0*, -1*. Czy taka temperatura może mu zaszkodzić?
Barista Opublikowano 22 Stycznia 2015 Zgłoś Opublikowano 22 Stycznia 2015 w kwestii regeneracji zbiornika zainteresuj się firmą Fertan. Oni mają środki do tego. I będzie ponoć nna wieki.
mario704 Opublikowano 22 Stycznia 2015 Zgłoś Opublikowano 22 Stycznia 2015 22 sty 2015, o 23:36 Zamówiłem wosk naturalny PB Natty's Blue. Przez wieczór paczka będzie w paczkomacie. Temperatura w okolicach 0*, -1*. Czy taka temperatura może mu zaszkodzić? Nie powinna ja swój trzymam w lodówce
hulku Opublikowano 23 Stycznia 2015 Zgłoś Opublikowano 23 Stycznia 2015 Czy takie "pasty" jak UC i UP wystarcza mi do zrobienia korekty na lakierze VW czy muszę kupić menzerny ? Którą firmę polecicie z tych Nat Urban ABW i Royal Pads ? dzięki za odp
RaV Opublikowano 23 Stycznia 2015 Zgłoś Opublikowano 23 Stycznia 2015 Mam pytanko, bawić się modyfikację marolexa czy podobny efekt bedzie z tej pianownicy http://www.kwazar.com.pl/2610,venus-super-foamer.html
pawelpp Opublikowano 23 Stycznia 2015 Zgłoś Opublikowano 23 Stycznia 2015 Pewnie się nada bo w zwykłym sklepie kosztuje 59zł a w detailingowym 89zł :-) To widziałes ?:
RaV Opublikowano 23 Stycznia 2015 Zgłoś Opublikowano 23 Stycznia 2015 Tak widziałem ale w jakimś starym poście przeczytałem ze Kwazar z końcówka spieniającą (wiem ze to trochę coś innego niż pianownica) dawał słabą piane i szybko spadało ciśnienie, tylko ze to był post z 2011 roku ;/ niestety nić świeższego na temat tego venus super foamer nie znalazłem na forum a przeróbki Marolexa ludzie chwalili.
Rekomendowane odpowiedzi