cannonn Opublikowano 7 Stycznia 2015 Zgłoś Opublikowano 7 Stycznia 2015 Przyzwyczaisz się, wycieraczki nie muszą chodzić tak często jak bez NW
mario704 Opublikowano 8 Stycznia 2015 Zgłoś Opublikowano 8 Stycznia 2015 Panowie jaka niewidzialna wycieraczka budżetowa i jaki dorbry QD na sealent duragloss 111 może podkręcić efekt-ochrona na drugim miejscu
Harnas Opublikowano 8 Stycznia 2015 Zgłoś Opublikowano 8 Stycznia 2015 rainX kupilem w Kauflandzie za chyba 7zl pare miesiecy temu.
Justyna Opublikowano 8 Stycznia 2015 Zgłoś Opublikowano 8 Stycznia 2015 jaki dorbry QD na sealent duragloss 111 może podkręcić efekt-ochrona na drugim miejscu Duragloss Fast clean & shine lub fajny jest tez duragloss aquawax choć to trochę jak wosk w płynie, ale jest mega śliski i fajnie kropelkuje a tak to możesz wziąć jakikolwiek np. FK 425
Christian Opublikowano 8 Stycznia 2015 Zgłoś Opublikowano 8 Stycznia 2015 Panowie, chciałem założyć nowy temat bo pytanie chyba nie jest takie krótkie ale nie mogę bo się dopiero rejestrowałem. Poszukuję środka do czyszczenia tapicerki łodzi - tapicerki z białego skaju. Sądzę że przez lata nikt tego solidnie nie czyścił - powiem więcej na łodzi wcale to jakoś tak strasznie nie wyglądało. Ten element wyczyściłem mieszanką: mleczkiem CIF-o podobne, Tenzi top perfekt, Tenzi Uniclean - wszystko delikatnie dwoma rodzajami szczoteczek - zajęło mi to prawie 10h Niestety kolejne 3 elementy to kanapa przy silniku i obawiam się że siadane było w roboczych (mechanika) spodniach.. Po podobnej mieszance + na niewidocznym kawału benzyną ekstrakcyjną efekt jest ale "taki sobie" tzn. Jest mega różnica ale do perfekcji długa droga: I teraz pytanie do Was Może ja stosuję nieodpowiednie środki? Co byście polecili, bo w necie na hasło czyszczenie skaju czytam: NITRO. Ale nie chcę na szmacie mieć białej powłoki skaju
mario704 Opublikowano 8 Stycznia 2015 Zgłoś Opublikowano 8 Stycznia 2015 jaki dorbry QD na sealent duragloss 111 może podkręcić efekt-ochrona na drugim miejscu Duragloss Fast clean & shine lub fajny jest tez duragloss aquawax choć to trochę jak wosk w płynie, ale jest mega śliski i fajnie kropelkuje a tak to możesz wziąć jakikolwiek np. FK 425 Myślałem nad fk ale skoro duraglossa też polecasz to go wezmę przynajmniej pewne że sie nie pogryzie z sealentem bo ta sama firma.dzięki
mario704 Opublikowano 8 Stycznia 2015 Zgłoś Opublikowano 8 Stycznia 2015 Panowie, chciałem założyć nowy temat bo pytanie chyba nie jest takie krótkie ale nie mogę bo się dopiero rejestrowałem. Poszukuję środka do czyszczenia tapicerki łodzi - tapicerki z białego skaju. Sądzę że przez lata nikt tego solidnie nie czyścił - powiem więcej na łodzi wcale to jakoś tak strasznie nie wyglądało. Ten element wyczyściłem mieszanką: mleczkiem CIF-o podobne, Tenzi top perfekt, Tenzi Uniclean - wszystko delikatnie dwoma rodzajami szczoteczek - zajęło mi to prawie 10h Niestety kolejne 3 elementy to kanapa przy silniku i obawiam się że siadane było w roboczych (mechanika) spodniach.. Po podobnej mieszance + na niewidocznym kawału benzyną ekstrakcyjną efekt jest ale "taki sobie" tzn. Jest mega różnica ale do perfekcji długa droga: I teraz pytanie do Was Może ja stosuję nieodpowiednie środki? Co byście polecili, bo w necie na hasło czyszczenie skaju czytam: NITRO. Ale nie chcę na szmacie mieć białej powłoki skaju Poczytaj w dziale tapicerka i skóra i tam czarno na białym temat czym czyścić skóre.Nitro to sobie pędzle po malowaniu można umyć a nie taki materiał.
Harnas Opublikowano 8 Stycznia 2015 Zgłoś Opublikowano 8 Stycznia 2015 Mozna gdzies dostac koncowke do odkurzacza pioracego nadajaca sie do czyszczenia tapicerki auta w trudno dostepnych miejscach? Moja sie nadaje do prania dywanow
Michael MSTP Opublikowano 8 Stycznia 2015 Zgłoś Opublikowano 8 Stycznia 2015 Ja znam dwa wyjscia Karcher ma taka szczelinowke razem ze spryskiwaniem. Druga opcja spryskac normalnie i założyc zwkla koncowke szczelinowa i nia odessać. A najlepiej wyjąć fotele
dawid.zu Opublikowano 8 Stycznia 2015 Zgłoś Opublikowano 8 Stycznia 2015 Powiedzcie mi z własnego długiego doświadczenia czy politury, AIO, woski, cleanery, QD które przechowuję w temp. pokojowej nie narażone na mróz, mogą się jakoś przeterminować, zepsuć lub coś takiego że nie będą się nadawać do użytku?
maluch Opublikowano 8 Stycznia 2015 Zgłoś Opublikowano 8 Stycznia 2015 Gumowe dywaniki można potraktować 303 aerospace nie będzie zbyt ślisko?
kamilgt Opublikowano 8 Stycznia 2015 Zgłoś Opublikowano 8 Stycznia 2015 będzie ślisko, najlepiej Koch nano magic plast care
maluch Opublikowano 8 Stycznia 2015 Zgłoś Opublikowano 8 Stycznia 2015 Bardzo dziękuję. Tylko: http://showcarshine.pl/1619-koch-chemie ... dlugo.html i cytacik: ... Nie stosować do powierzchni, dla których śliskość jest niepożądana.
Geno Opublikowano 8 Stycznia 2015 Zgłoś Opublikowano 8 Stycznia 2015 Moje holcwagenowskie były w 303AP i jakoś dużej śliskości nie miały. Trzeba próbować
maluch Opublikowano 8 Stycznia 2015 Zgłoś Opublikowano 8 Stycznia 2015 To powalczę. 303 mam, Kocha bym musiał kupić. Próbować. Raz już próbowałem ... to mi żona do auta wpadła
impex Opublikowano 8 Stycznia 2015 Zgłoś Opublikowano 8 Stycznia 2015 Mam juz koncowke jednej butelki Kocha.Jak chcesz to Ci moge podeslać bo jutro bede chyba na poczcie.
cannonn Opublikowano 8 Stycznia 2015 Zgłoś Opublikowano 8 Stycznia 2015 U mnie 303 na dywanikach i w ogóle nie jest ślisko
Rafal Opublikowano 8 Stycznia 2015 Zgłoś Opublikowano 8 Stycznia 2015 Potrzebuje kupić pastę mocno ścierną i wykończeniową, zastanawiam się nad Scholl 17+ lub S3 albo M3 zielony. Wykończeniowa Scholl S40, M3 granatowy, ewentualnie Menzerna. Najbardziej przemawia za mną Scholl, ponieważ nie zawiera wypełniaczy itd. a ciągle nie mogę poradzić sobie z moim samochodem, do puki nie umyłem po korekcie, było cudnie, po myciu pod Ledem widać jak się pad kręcił. Oczywiście płyny inspekcyjne były stosowane. Mało tego zrobiłem inne samochody i w porównaniu do mojego to tamte igła, a pracowałem identycznie Czy ktoś z czystym sumieniem poleci Schola nad M3 bądź Menzerną
impex Opublikowano 9 Stycznia 2015 Zgłoś Opublikowano 9 Stycznia 2015 Uzywam 3M zielony, fg400, scholl s17.Z tego wszystkiego polecam tylko fg400.Po zielonym korku zostaje gorsze wykonczenie jak po fg400. Wiem o jakich rysach mowisz, tez co jakiś czas zdarza mi się taki upierdliwy lakier-mam problem z usunięcem tych kolistych/polkolistych rysek.W sumie nie wiem czemu sie tak dzieje.
Christian Opublikowano 9 Stycznia 2015 Zgłoś Opublikowano 9 Stycznia 2015 Mario704 ale to nie jest skóra. Skaj poza zbliżonym wyglądem nie ma niczego wspólnego ze skórą. Nie spodziewałem sie ze to takie trudne zagadnienie.
booohal Opublikowano 9 Stycznia 2015 Zgłoś Opublikowano 9 Stycznia 2015 Scholl, ponieważ nie zawiera wypełniaczy Kup FG400 i Sonaxa Perfect Finish. Teraz to mój zestaw nr 1. Ale oczywiście warto mieć zielony korek, jakiś typowy polish, Kocha antiholo. FG400 + Perfect Finish to taki minimalistyczny zestaw, który sprawdzi się na większości lakierów. Do tego technika, zmywacz silikonowy i musi być lala To jest tylko moja opinia oczywiście
jozek726 Opublikowano 9 Stycznia 2015 Zgłoś Opublikowano 9 Stycznia 2015 http://allegro.pl/karcher-mv-3-odkurzac ... source=mlt zastanawiam się nad czymś takim, ma ktoś i używa ? Jest ok do domowego odkurzania 3-4 aut ?
One Love Opublikowano 9 Stycznia 2015 Zgłoś Opublikowano 9 Stycznia 2015 ja mam serię 2.200 trochę mniejszy ale praktycznie to samo daję radę i do domu i do auta
mkbewe Opublikowano 9 Stycznia 2015 Zgłoś Opublikowano 9 Stycznia 2015 Kupiłem sobie NW Gtechniq G1 ClearVision Smart Glass. i tak czytam o aplikacji i wyczytałem ze przydało by się kupić jeszcze Gtechniq G4 Glass Nano Polish czy mogę to czymś zastąpić czy nie obejdzie się bez tego produktu ??
mar79 Opublikowano 9 Stycznia 2015 Zgłoś Opublikowano 9 Stycznia 2015 mkbewe tlenek ceru, polish pasta.
Rekomendowane odpowiedzi