Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 10,7 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowane grafiki

Opublikowano

Panowie jaka niewidzialna wycieraczka budżetowa i jaki dorbry QD na sealent duragloss 111 może podkręcić efekt-ochrona na drugim miejscu

Opublikowano
jaki dorbry QD na sealent duragloss 111 może podkręcić efekt-ochrona na drugim miejscu

Duragloss Fast clean & shine lub fajny jest tez duragloss aquawax choć to trochę jak wosk w płynie, ale jest mega śliski i fajnie kropelkuje ;) a tak to możesz wziąć jakikolwiek np. FK 425

Opublikowano

Panowie, chciałem założyć nowy temat bo pytanie chyba nie jest takie krótkie ale nie mogę bo się dopiero rejestrowałem.

Poszukuję środka do czyszczenia tapicerki łodzi - tapicerki z białego skaju. Sądzę że przez lata nikt tego solidnie nie czyścił - powiem więcej na łodzi wcale to jakoś tak strasznie nie wyglądało.

2Kmjcts.jpg

PhChNVk.jpg

Ten element wyczyściłem mieszanką: mleczkiem CIF-o podobne, Tenzi top perfekt, Tenzi Uniclean - wszystko delikatnie dwoma rodzajami szczoteczek - zajęło mi to prawie 10h :)

Niestety kolejne 3 elementy to kanapa przy silniku i obawiam się że siadane było w roboczych (mechanika) spodniach.. Po podobnej mieszance + na niewidocznym kawału benzyną ekstrakcyjną efekt jest ale "taki sobie" tzn. Jest mega różnica ale do perfekcji długa droga:

rQX7Q0J.jpg

p61m20q.jpg

I teraz pytanie do Was :)

Może ja stosuję nieodpowiednie środki? Co byście polecili, bo w necie na hasło czyszczenie skaju czytam: NITRO. Ale nie chcę na szmacie mieć białej powłoki skaju :)

Opublikowano
jaki dorbry QD na sealent duragloss 111 może podkręcić efekt-ochrona na drugim miejscu

Duragloss Fast clean & shine lub fajny jest tez duragloss aquawax choć to trochę jak wosk w płynie, ale jest mega śliski i fajnie kropelkuje ;) a tak to możesz wziąć jakikolwiek np. FK 425

Myślałem nad fk ale skoro duraglossa też polecasz to go wezmę przynajmniej pewne że sie nie pogryzie z sealentem bo ta sama firma.dzięki

Opublikowano
Panowie, chciałem założyć nowy temat bo pytanie chyba nie jest takie krótkie ale nie mogę bo się dopiero rejestrowałem.

Poszukuję środka do czyszczenia tapicerki łodzi - tapicerki z białego skaju. Sądzę że przez lata nikt tego solidnie nie czyścił - powiem więcej na łodzi wcale to jakoś tak strasznie nie wyglądało.

Ten element wyczyściłem mieszanką: mleczkiem CIF-o podobne, Tenzi top perfekt, Tenzi Uniclean - wszystko delikatnie dwoma rodzajami szczoteczek - zajęło mi to prawie 10h :)

Niestety kolejne 3 elementy to kanapa przy silniku i obawiam się że siadane było w roboczych (mechanika) spodniach.. Po podobnej mieszance + na niewidocznym kawału benzyną ekstrakcyjną efekt jest ale "taki sobie" tzn. Jest mega różnica ale do perfekcji długa droga:

I teraz pytanie do Was :)

Może ja stosuję nieodpowiednie środki? Co byście polecili, bo w necie na hasło czyszczenie skaju czytam: NITRO. Ale nie chcę na szmacie mieć białej powłoki skaju :)

Poczytaj w dziale tapicerka i skóra i tam czarno na białym temat czym czyścić skóre.Nitro to sobie pędzle po malowaniu można umyć a nie taki materiał.

Opublikowano

Mozna gdzies dostac koncowke do odkurzacza pioracego nadajaca sie do czyszczenia tapicerki auta w trudno dostepnych miejscach?

Moja sie nadaje do prania dywanow :P

Opublikowano

Ja znam dwa wyjscia Karcher ma taka szczelinowke razem ze spryskiwaniem. Druga opcja spryskac normalnie i założyc zwkla koncowke szczelinowa i nia odessać. A najlepiej wyjąć fotele :)

Opublikowano

Powiedzcie mi z własnego długiego doświadczenia czy politury, AIO, woski, cleanery, QD które przechowuję w temp. pokojowej nie narażone na mróz, mogą się jakoś przeterminować, zepsuć lub coś takiego że nie będą się nadawać do użytku?

Opublikowano

Mam juz koncowke jednej butelki Kocha.Jak chcesz to Ci moge podeslać bo jutro bede chyba na poczcie.

Opublikowano

Potrzebuje kupić pastę mocno ścierną i wykończeniową, zastanawiam się nad Scholl 17+ lub S3 albo M3 zielony. Wykończeniowa Scholl S40, M3 granatowy, ewentualnie Menzerna. Najbardziej przemawia za mną Scholl, ponieważ nie zawiera wypełniaczy itd. a ciągle nie mogę poradzić sobie z moim samochodem, do puki nie umyłem po korekcie, było cudnie, po myciu pod Ledem widać jak się pad kręcił. Oczywiście płyny inspekcyjne były stosowane. Mało tego zrobiłem inne samochody i w porównaniu do mojego to tamte igła, a pracowałem identycznie

Czy ktoś z czystym sumieniem poleci Schola nad M3 bądź Menzerną

Opublikowano

Uzywam 3M zielony, fg400, scholl s17.Z tego wszystkiego polecam tylko fg400.Po zielonym korku zostaje gorsze wykonczenie jak po fg400.

Wiem o jakich rysach mowisz, tez co jakiś czas zdarza mi się taki upierdliwy lakier-mam problem z usunięcem tych kolistych/polkolistych rysek.W sumie nie wiem czemu sie tak dzieje.

Opublikowano

Mario704 ale to nie jest skóra. Skaj poza zbliżonym wyglądem nie ma niczego wspólnego ze skórą.

Nie spodziewałem sie ze to takie trudne zagadnienie.

Opublikowano
Scholl, ponieważ nie zawiera wypełniaczy

:kox:

Kup FG400 i Sonaxa Perfect Finish. Teraz to mój zestaw nr 1. Ale oczywiście warto mieć zielony korek, jakiś typowy polish, Kocha antiholo.

FG400 + Perfect Finish to taki minimalistyczny zestaw, który sprawdzi się na większości lakierów.

Do tego technika, zmywacz silikonowy i musi być lala :)

To jest tylko moja opinia oczywiście ;)

Opublikowano

Kupiłem sobie NW Gtechniq G1 ClearVision Smart Glass.

i tak czytam o aplikacji i wyczytałem ze przydało by się kupić jeszcze Gtechniq G4 Glass Nano Polish :/

czy mogę to czymś zastąpić czy nie obejdzie się bez tego produktu ??

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.