Skocz do zawartości

Krótkie pytanie - krótka odpowiedź część 5

AreK

Rekomendowane odpowiedzi

Witam Kolegów,

Posiadam Civica sedan 2009 r. Poleci ktoś może mi firmę/osobę zajmującą się konserwacją podwozia z okolic Tarnowa - Krakowa ? Zależy mi na dokładnej robocie w miarę przyzwoitych pieniądzach. Znajomemu w pewnej firmie w Tarnowie wyceniono konserwację spodu + profile takiego samego Civica na 2600 zł :shock: , lecz nie godzi się na takie pieniądze (przy zastosowaniu środków z BOLL :roll: ). Ja również szukam czegoś fachowego, a trochę tańszego.

Liczę na Waszą pomoc,

Pozdrawiam

Więcej się dowiesz na forum civicklub'u to bardziej konkretna robota przy konkretnym modelu która ma nie za dużo wspólnego z pielęgnacją samochodu, bo jak wiemy Honda i rdza to oczywistość tak samo jak VW i TDI :D

aczkolwiek nie wątpię w wiedzę użytkowników może ktoś zna faktycznie :)

• Odpowiedzi 10,7 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowane grafiki

Ilu procentowym IPA odtłuszczacie? Zakupiłem IPA 60% i jeszcze minimalnie wymieszałem z wodą, auto nie zostało odtłuszczone jak należy :o

to próbuj nierozcieńczoną, a jeszcze lepiej czystą 99% bądź przy następnych zakupach zakup zmywacz do silikonu ;)

Spokojnie, sumiennie nałóż jedną warstwę. Wystarczy.

IPA nie ściągnie wosku, który trzyma się choćby średnio na lakierze. Jak chcesz iść po najmniejszej linii oporu to zmywacz silikonowy, najlepiej ze dwa razy i dotarcie IPĄ.

672255 A benzyna ekstrakcyjna? to ponoć to samo co zmywacz silikonowy

Nie to nie to samo.

Z benzyną nie pracowałem i nie mam zamiaru na lakierze dlatego nie odpowiem.

Zmywacz to 15zł w lakierniczym sklepie... ;)

Czy zrobię jednoetapową korektę koch antihologram + DA i niebieski pad 3M?

Czy może menzerna 3500 + rotacja 900obrotow i niebieski pad 3M?

Czy żadna z tych kombinacji nie nazywa sie jednoetapowa korektą?

Zależy co chcesz usunąć czyt. w jakim stanie jest lakier. 900 obr na rotacji to zdecydowanie za mało.

Jaki lakier?

Czarna perła Passat B6

Czy zrobię jednoetapową korektę koch antihologram + DA i niebieski pad 3M?

Czy może menzerna 3500 + rotacja 900obrotow i niebieski pad 3M?

Czy żadna z tych kombinacji nie nazywa sie jednoetapowa korektą?

Zależy co chcesz usunąć czyt. w jakim stanie jest lakier. 900 obr na rotacji to zdecydowanie za mało.

No właśnie chce zrozumieć na czym polega jednoetapowa korekta. Powiedzmy ze przyjeżdża do mnie klient i mówi ze ma BMW 5 i chce skorzystać z jednoetapowej korekty. Myślałem ze to nie jest zależne od stanu lakieru, tylko wpadam jakąś finishową pastą i jaki by nie był efekt końcowy to taki będzie, a na pewno lepszy niż był. Bo przecież moge powiedzieć ze FG2500 tez zrobię jeden etap, ale na czarnym zaraz wyjdą holosy. A wiec musze zrobić jeszcze finisz a to juz nie jeden a dwa etapy :kox:

Zamotałem się :wallbash:

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.