Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 10,7 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowane grafiki

Opublikowano

Robili mi optymalizacje w zakładzie wulkanizacyjnym żeby jak najmniej odważników nakleić, ale przy tym pokreślili całą oponę jakąś kredką która nawet pod mocnym apc nie chce zejść. zazwyczaj zawsze coś takiego po APC i ostrym ciśnieniu z myjki znikało z opony, ale to siedzi jak złe, a na profilu 65 szczególnie to widać bo krechy sa od wewnątrz do zewnątrz po całym profilu...

Czy benzyną ekstrakcyjna nie zaszkodzę oponie bo nic mi na myśl nie przychodzi a strasznie denerwuja te kreski...

Opublikowano
Czy benzyną ekstrakcyjna nie zaszkodzę oponie bo nic mi na myśl nie przychodzi a strasznie denerwuja te kreski...

nie zaszkodzisz, ja w akatach desperacji nawet nitrem myję jak muszę i też sie jej nic nie dzieje.
Opublikowano

Zależy też od opony i producenta czasem zostają jakieś ślady po takich rozpuszczalnikach silnych więc warto w mniej widocznym miejscu sprawdzić bo opona oponie nie jest równa jeśli chodzi o skład i budowe.

Opublikowano

Koledzy, podpowiedzcie jakie zrobić stężenie APC:

1. Meguiar's All Purpose Cleaner Plus (jakie stężenie aby było dla powłoki bezpieczne):

a) karoseria

b) felgi

c) wnęki nadkoli

d) wnęki drzwi

e) komora silnika

Wg producenta:

4:1 (mocne zabrudzenia)

10:1 (średnie zabrudzenia)

2. Shiny Garage Pink APC:

a) deska rozdzielcza itp.

b) tapicerka

c) uszczelki drzwi i elementy gumowe

Wg producenta:

pranie tapicerki 1:20-30,

cięższe zabrudzenia 1:3-10

Opublikowano

Może i teraz pomożecie :)

Chciałbym sobie kupić miernik grubości powłoki lakierniczej :)

nie żaden super hiper mega czad tylko coś co mi pokaże 2 warstwę lakieru itd :)

coś w cenia 200-250zł jest warte uwagi ??

Opublikowano

Benzynką ekstr. poszło że aż miło :) na to dresing i jest miód malina :)

Do tej pory zawsze miałem raczej niski profil i nie wiedziałem że tak fajnie nakłada sie dresing na oponie 215/65R16 taka piękna boczna powierzchnia :)

Opublikowano
1. Meguiar's All Purpose Cleaner Plus (jakie stężenie aby było dla powłoki bezpieczne)

Powłoki czego? Wosku, czy lakieru :kox:

Wg producenta:

Nie poprzestawiały Ci się liczby? Rób tak, jak zaleca producent, a jak nie zejdzie, to zwiększ stężenie, proste.

Opublikowano
1. Meguiar's All Purpose Cleaner Plus (jakie stężenie aby było dla powłoki bezpieczne)

Powłoki czego? Wosku, czy lakieru :kox:

Miałem na myśli powłokę kwarcową/ceramiczną o wosku nawet nie myślałem - sorry, nie sprecyzowałem pytania.

Wg producenta:

Nie poprzestawiały Ci się liczby? Rób tak, jak zaleca producent, a jak nie zejdzie, to zwiększ stężenie, proste.

Nic nie przestawiane, żywcem skopiowane ze strony.

Opublikowano

Koch Chemie HEAVY CUT 8.02 vs Menzerna Fg400.

Która lepsza, mocniejsza, mniej pyli, łatwiejsza dla średniozaawansowanegoamatorabezkonkretnegodoświadczenia ?

Opublikowano

Kocha nie uzywałem, ale Menzerna 400 bardzo fajnie sie pracuje, nie pyli latwo sie domywa tylko czasami brakuje mocy. Wybrałem ją na pierwszy kontakt z polerka i jestem zadowolony wiec polecam.

Opublikowano

Pytam tutaj bo szukam i szukam i nie mogę znaleźć może mi się już na wzrok rzuca :lol: jest cos takiego jak pasta polerska do szyb którą można używać regularnie lub co jakiś czas aby odświeżyć szyby zniwelować rysy? Podajcie coś z czym mieliście doświadczenie potrzebuję raczej pod rękę pod maszynę też coś możecie podać przyda się na przyszłość

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.