Skocz do zawartości

Krótkie pytanie - krótka odpowiedź część 5

AreK

Rekomendowane odpowiedzi

647903 Przecież nawet w sklepach po max znizkach takich cen nie ma?

Max zniżkach tzn. ile? Minus 5, czy 10% ? Przecież marża sklepu wynosi ok 30% i własnie tyle mniej więcej taniej sprzedaje ten sprzedawca ;) Zrobił pewnie zapas w sklepie, klientów nie ma i postanowił zamienić towar znów na gotówkę z tym że bez zarobku ;)

• Odpowiedzi 10,7 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowane grafiki

Witam szukam czegoś dobrego do zabezpieczenia polerowanych felg aluminiowych czegoś dobrego i nie drogiego coś co jestem w stanie sam wykonać kola jeszcze nie zakładane wiec nie trzeba je niczym specjalnym czyścic są świeżo zrobione

https://zapodaj.net/94f17b9eeaffc.jpg.html

Kupiłem w promocji Valetpro Classic APC.

Chciałem wyczyścić plastiki i tapicerkę.

1. Czy można tego użyć do brudnego podłokietnika w Volvo V50? Powierzchnia to chyba skóra lub plastikowa skóra.

2. Czy pryskając na owady, usunę też wosk (Natty's Blue)?

\witam, witam, mam pytanko, 2 miesiące temu odebrałem auto od lakiernika (malowanie całego nadwozia od początku) jednak mam mały niedosyt jak patrze na lakier, chciałbym uzyskać efekt lustra samodzielnie to robiąc. Prosiłbym o jakieś porady.

86a8ebeae5423141.jpg

Mam do wyczyszczenia troche zaniedbaną tapicerkę skórzaną. Nie było zabezpieczana itd.

Czy zakupić do tego zestaw strong colourlocka czy Shiny Garage też będzie dobry ? SG bym miał w tej samej cenie znacznie więcej produktu, ale nie wiem czy osiągne nim te same efekty co Colourlockiem ?

Pytanko, potrzebuje żarówkę H7, żeby dawała białe światło i świeciła nocą trochę lepiej niż "seryjna" żarówka, co dobrego i trwałego możecie polecić? :)

zainteresowały mnie takie żarówki :

H7 OSRAM Night Breaker Unlimited +110%, używa ktoś? jakieś opinie?

Witajcie, mam problem z wypolerowaniem lakieru. Przyjechałem menzerna fg500 + pad z mikrofibry tnący i koch antihologram politur + finish od royal. Zostały mi takie ryski jak w linkach niżej. Ktoś wie jak je usunąć?

Auto: Renault scenic 2011 rok

https://drive.google.com/file/d/0BzKf3Z ... dieFU/view

https://drive.google.com/file/d/0BzKf3Z ... YyRFE/view

w sumie nie mam żadnej twardej gąbki, umarła śmiercią naturalną. Mam jeszcze w dobrym stanie średnio twardą. Te rysy proste własnie nie chcą mi zejść nawet na 2 i 3 razy przy użyciu mf. Może środek za słaby?

Polerkę mam GMC DA

\witam, witam, mam pytanko, 2 miesiące temu odebrałem auto od lakiernika (malowanie całego nadwozia od początku) jednak mam mały niedosyt jak patrze na lakier, chciałbym uzyskać efekt lustra samodzielnie to robiąc. Prosiłbym o jakieś porady.

Co dokładnie ma nam uświadamiać to zdjęcie? Że elementy są kiepsko spasowane?? :|

Chcesz uzyskać lustro samodzielnie, polecam poświęcić kolejne dwa tygodnie na lekturę a będziesz gotowy ogarnąć to, co tam się ukrywa bez żadnego źródła światła...

Witajcie, mam problem z wypolerowaniem lakieru. Przyjechałem menzerna fg500 + pad z mikrofibry tnący i koch antihologram politur + finish od royal. Zostały mi takie ryski jak w linkach niżej. Ktoś wie jak je usunąć?

Ale jak to?? Tych rys nie było podczas inspekcji robionej po FG500? I pojawiają się dopiero po finiszu?? Wierzyć sie nie chce :-]

yokewavy, Narazie jestem teoretykiem. Planuje dopiero zacząć zabawę we wrześniu. Ten czas poświęcam na czytanie bardzo szczegółowo forum i zdaje mi się ze te ryski to są tak zwane "świński ogonki" po padzie z MF wtedy zawsze po MF dochodzi jeszcze jeden etap ta sama(lub inną do mocno scierna) pasta tylko na twardym padzie. Jeśli się mylę proszę mnie poprawić :)

Co dokładnie ma nam uświadamiać to zdjęcie? Że elementy są kiepsko spasowane?? :|

Chcesz uzyskać lustro samodzielnie, polecam poświęcić kolejne dwa tygodnie na lekturę a będziesz gotowy ogarnąć to, co tam się ukrywa bez żadnego źródła światła...

Ale jak to?? Tych rys nie było podczas inspekcji robionej po FG500? I pojawiają się dopiero po finiszu?? Wierzyć sie nie chce :-]

Źle zrozumiałeś, one były od początku . Napisałem tylko jakich środków używałem:)

Proszę o pomoc - co to jest i gdzie robię błąd? :o

Lakier jest oryginalny Audi A4 B5, robię dwa etapy po 8 przejazdów na twardej gąbce FG400 obroty 1200-1500 docisk średni, jeden etap 6-8 przejazdów na średniej z FG2500 obroty 1500, jeden etap 6-8 przejazdów na miękkim finishu FG3800.

Grube rysy znikają praktycznie po ostrym światłem, ale zostają takie koliste rysy - to po gąbkach?

Po wymyciu po każdym etapie zostają takie ślady...

090accc071618034.jpg

9fea6f269c33d8ca.jpg

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.