wolny Opublikowano 20 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Maja 2016 Czy Cleaner nałożony na lakier zmyje się lub straci swoje właściwości po spłukaniu woda auta? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
W1Michal Opublikowano 20 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Maja 2016 cleaner ma oczyścić lakier jak sama nazwa wskazuje , wiec polanie auta wodą nic nie zepsuje Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kopersky Opublikowano 20 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Maja 2016 Jakiś płyn do mycia szyb poleci ktoś? MOTHERS Revision niedostępny Może ten od Kocha? A może ADBL ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bmwfan5 Opublikowano 20 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Maja 2016 Jestem nowy na forum Mam takie pytanie posiadam BMW e60 w czarnym kolorze chciał bym ją oddać w ręce jakiegoś speca w warszawie ale patrząc po różnych cennikach jest taka rozbieżność cen jedni krzyczą 650zł inni znów mniej jak to się ma? Interesowało by mnie jaka by była uczciwa cena za pełną dekontaminacje + czyszczenie wnęk nadkoli felg ild da się sięgnąć może wosk na nie czyszczenie wnętrza takie z zakamarkami i wyczyszczenie skór z impregnacją. Żadne powłoki ani koretka mnie nie interesuje Ktoś coś podpowie ile powinienem zapłacić za taką usługę? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Trololo Opublikowano 20 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Maja 2016 Jakiś płyn do mycia szyb poleci ktoś? MOTHERS Revision niedostępny Może ten od Kocha? A może ADBL ? Good Stuff Falcons eye od siebie mocno polecam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kopersky Opublikowano 20 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Maja 2016 Jakiś płyn do mycia szyb poleci ktoś? MOTHERS Revision niedostępny Może ten od Kocha? A może ADBL ? Good Stuff Falcons eye od siebie mocno polecam Dziękuję Lubie wspierać polskich producentów Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
W1Michal Opublikowano 20 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Maja 2016 Jestem nowy na forumMam takie pytanie posiadam BMW e60 w czarnym kolorze chciał bym ją oddać w ręce jakiegoś speca w warszawie ale patrząc po różnych cennikach jest taka rozbieżność cen jedni krzyczą 650zł inni znów mniej jak to się ma? Interesowało by mnie jaka by była uczciwa cena za pełną dekontaminacje + czyszczenie wnęk nadkoli felg ild da się sięgnąć może wosk na nie czyszczenie wnętrza takie z zakamarkami i wyczyszczenie skór z impregnacją. Żadne powłoki ani koretka mnie nie interesuje Ktoś coś podpowie ile powinienem zapłacić za taką usługę? masz tak idealny lakier że nie potrzeba korekty ? zero rysek ? bo woskowanie nie wypolerowanego lakieru mija sie z celem, a porządnie wymyć to sobie przecież sam możesz. Wnętrze czyszczenie wszystkiego i impregnacja to koszt jakieś 300 - 500 zł zależnie od miejsca Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KHOT Opublikowano 20 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Maja 2016 masz tak idealny lakier że nie potrzeba korekty ? zero rysek ? bo woskowanie nie wypolerowanego lakieru mija sie z celem Brak słów. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qub@ Opublikowano 20 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Maja 2016 Czy Cleaner nałożony na lakier zmyje się lub straci swoje właściwości po spłukaniu woda auta? Ale po co chcesz spłukiwać auto wodą po cleanerze? W ogóle nie rozumiem tego toku myślenia. Umyj po korekcie, wysusz, cleaner i wosk. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chunjae Opublikowano 20 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Maja 2016 Witam to moj pierwszy post , nie bardzo orientuje sie co i jak na tym forum, ale pytanie moje brzmi bede lakierowal auto, po jakim czasie moge nalozyc wosk na auto. Auto bedzie robione na biala perle. uzywalem jedynie wosku DODO Juice diamond white, oraz Sealantu Gardex. Moze ktos poleci jakis wosk do takiego lakieru dla amatora - z gory dziekuje:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
obcy1234 Opublikowano 20 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Maja 2016 Witam, orientuje się ktoś jak twardy jest lakier w samochodzie Volvo S40 z przed 2000r ? Jaki rodzaj papierków wodnych i w jakiej kombinacji użyć? Dodam że rysy nie są wielkie, potrzebuje lekko go tylko zmatowić aby praca z polerką szła lepiej. Dzięki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zegarek Opublikowano 20 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Maja 2016 Daruj sobie papiery. Wyciągnąć rysy po papierze jest bardzo ciężko, szczególnie jak nie masz doświadczenia w papierowaniu i polerowaniu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
obcy1234 Opublikowano 20 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Maja 2016 spokojnie, po to mam ten starszy samochód abym poćwiczył i nabrał doświadczenia. Tak więc czekam na odpowiedź. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kopersky Opublikowano 20 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Maja 2016 Szukam czegoś do czyszczenia i pielęgnacji skór: -skóry nie są "ztyrane" życiem,są w dobrym stanie tylko lekko tłuste i po prostu trochę brudne -zależy mi na dobrej jakości cleanera i środka do konserwacji.Skóra nie ma się świecić Po poczytaniu testów stwierdziłem,że kupię AutoGlym leather cleaner i AutoGlym leather balm,czy to dobry wybór? Może znajdę coś lepszego w tej cenie luh ciut drożej? Do pracy szczoteczka colorlouck,psiknę bez przesady,wyszczotkuję delikatnie,przetre wilgotną mf,wyschnie,balsamik i będzie gicior? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Blacha Opublikowano 20 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Maja 2016 Witam mam pewne pytanie, przymierzam się do zakupu myjni parowej stacjonarnej jako rozszerzenie dobrze prosperujacego warsztatu samochodowego z prognozą duzej ilosci aut do czyszczenia, jednakze na charakter miejsca w ktorym dana usluga bedzie wykonywana, zezwolenia oraz ograniczony budzet jestem zmuszony do zakupu wlasnie takiej maszyny. Jaka wybrac? czym sie kierowac? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kopersky Opublikowano 21 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2016 Jaki pędzelek kupić do emblematów wokół lakieru i plastików piano black,wiadomo,że ma być delikatny i żeby cena nie zabiła Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mario704 Opublikowano 21 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2016 Ja używam pędzli z dextera dostępnych w leroy merlin ,takie z naturalnym włosiem i sobie chwalę.Pędzle, niektore wiadra czy szczotki do padów felg itd specjalnie pod detailing to trochę taka sciema Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kopersky Opublikowano 21 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2016 Właśnie byłem w leroyu i nie było nic z plastikowym okuciem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kryman Opublikowano 21 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2016 A co to za problem? Okleisz sobie taśmą izolacyjną i po krzyku. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chunjae Opublikowano 21 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2016 Ktos potrafi mi odpowiedziec? Samochod po lakierowaniu - kiedy mozna nakladac wosk? Bylem sie zapytac w firmie detailingowej powiedzieli mi ze po ok 2 tyg. Nie wiem czy taki temat byl poruszany wiec przepraszam jesli tak ale nie moge znalezc. Samochod bedzie biala perla - chce uzyc na niego Dodo Juice Diamond white. czy jesli auto bedzie 2 tyg po malowaniu trzeba bedzie uzyc Prep Polish - Dodo Juice? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mateusz SLK 350 Opublikowano 21 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2016 Witam kupiłem nowe auto i zastanawiam się nad położeniem na nim powłoki w celu ochrony lakieru (biały peugeot partner furgon ).Wydaje mi się, że teraz to najlepsza pora gdyż nie trzeba jeszcze robić korekty .Dobrze myślę ? Jaka miała by być kolejność moich działań bo na razie nie miałem przyjemności pracować z żadną z powłok? Czy taka kolejność jest ok --> piana aktywna--->mycie na 2 wiadra--->glinka-->cleaner ?-->politura? -->powłoka (jaką polecacie ) .Czy po utwardzeniu powłoki można kłaść na nią wosk i odświeżać go co jakiś czas QD. Z góry dzięki za pomoc Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kandy Opublikowano 21 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2016 Mateusz SLK 350, pod powłokę nie dajesz politury, bo powłoka nie będzie Ci się trzymać lakieru. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mateusz SLK 350 Opublikowano 21 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2016 ale robić cleaner najpierw ,a później ipa ? czy może sam cleaner lub sama ipa ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
powalla Opublikowano 21 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2016 642981 ale robić cleaner najpierw ,a później ipa ? czy może sam cleaner lub sama ipa ? Widzisz takimi pytaniami pokazujesz że masz gdzieś wiedzę zawartą w dziesiątkach tematów na tym forum i czekasz na gotowca Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kopersky Opublikowano 22 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2016 Zadaje to pytanie chyba 5 raz.Potrzebuję czegoś do zabezpieczenia auta od mycia do mycia.Auto nie jest niczym zabezpieczone.Jedni mówią quick detailer inni quick wax,mam kompletny mętlik w głowie .Lakier biała perła Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi