jacek_1 Opublikowano 8 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2016 Jakie są najlepsze środki do usuwania żywicy z drzew? Atas Resinol według mnie najlepsza opcja na żywice i soki z drzew :-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
seba65310 Opublikowano 8 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2016 Witam, Do czarnej perły LZ9Y taki zestaw nada się ? Meguiar's Ultimate Compound 450ml + Tricolor ( chce ręcznie usunąć jakieś tam niedoskonałości, polerka mechaniczna odpada) + Poorboy's Black Hole Show Glaze + Finish Kare 1000P High-Temp Paste Wax Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
W1Michal Opublikowano 8 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2016 nie wiem jak tam u ciebie z twardością lakieru ale na mojej czarnej perle UC zostawia masakryczny hologram Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mario704 Opublikowano 8 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2016 Witam, Do czarnej perły LZ9Y taki zestaw nada się ? Meguiar's Ultimate Compound 450ml + Tricolor ( chce ręcznie usunąć jakieś tam niedoskonałości, polerka mechaniczna odpada) + Poorboy's Black Hole Show Glaze + Finish Kare 1000P High-Temp Paste Wax Jak ręcznie to olej black hole bo nic z tego nie bedzie i zamiast tego wrzyć Chemical guys wet mirror finish jak masz fundusz,choć fk woli jałową powierzchnie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dmxzor Opublikowano 8 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2016 Panowie, czym odrestaurować plastiki - w niektórych miejscach pod łokciami na drzwiach zeszła cześć plastiku oraz czym zniwelować rysy na desce rozdzielczej i czarnych plastikach? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sredniaq Opublikowano 8 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2016 Czy polerka Hitachi SP18va jest warta zakupu na pierwsze urządzenie? Używana? Sent with Tapatalk Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kandy Opublikowano 8 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2016 dmxzor, a może jakieś zdjęcie problemu? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michael2525 Opublikowano 8 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2016 Platinum Formula Care http://m.mango.pl/item/35373534352e313036383832 co myślicie o tym? warto używał ktoś? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Przem@S Opublikowano 8 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2016 TV Mango To juz chyba lepiej wybrać K2 ps. To nie miejsce na takie pytanie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ravie Opublikowano 8 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2016 Czy ktoś mógłby mi polecić środek do usunięcia plam/osadu po Meguiars Bug and Tar remover? Po ostatniej przejażdżce autostradą chciałem usunąć parę owadów ze zderzaka i zastosowałem w/w produkt, jedyny który akurat posiadałem pod ręką.. Na lakierze nie ma śladu, ale na grillu pojawiło się sporo białych plamek trudnych do usunięcia - APC + pędzel, aktywna piana czy ręczne mycie nie pomogło . Zdjęcia poniżej: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
/miodu/ Opublikowano 8 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2016 Cleaner/pasta polishowa na patyczku kosmetycznym. Pytanie czy to osad,czy wżer w lakierze. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
byGucio Opublikowano 8 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2016 Czy szampon CarChem Car Care Shampoo 1900:1 ma aż taki zły poślizg , czy może szampon od PB ma aż taki mocny? (Stosowanie według zaleceń producenta) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ravie Opublikowano 8 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2016 Cleaner/pasta polishowa na patyczku kosmetycznym. Pytanie czy to osad,czy wżer w lakierze. Właśnie, patyczek kosmetyczny, dlaczego o tym nie pomyślałem .. Dzięki. To raczej osad, próbowałem chwilę temu przy pomocy aplikatora i środka do konserwacji plastików zewnętrznych - schodzi, ale aplikatorem ciężko się wcisnąć między żeberka grilla. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
/miodu/ Opublikowano 8 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2016 ravie, Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dawid_Bojarski Opublikowano 8 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2016 Czy szampon CarChem Car Care Shampoo 1900:1 ma aż taki zły poślizg, czy może szampon od PB ma aż taki mocny? (Stosowanie według zaleceń producenta) Co masz na myśli? Używałem i ogromnej różnicy nie czułem... Wysłane z mojego C1905 przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ronol Opublikowano 8 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2016 Serwus, potrzebuje mocnego oszusta // BH, SRP (ale on wydaje mi sie,ze jakos specjalnie nie kryje, az tak jak bym chciał) BUTTER WAX ? Oszust, do ręcznej moze siedziec tylko tydzien lub dwa:) ale priorytet mega wypełnienie i krycie ciemny lakier Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
powalla Opublikowano 8 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2016 Tenzi PC1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dam18 Opublikowano 9 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Maja 2016 Tenzi PC1 +1 Wysłane z mojego PLK-L01 przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
byGucio Opublikowano 9 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Maja 2016 Dawid_Bojarski, podczas mycia szamponem od PB rękawica podczas pierwszego przejechania sunie delikatnie po lakierze, a jak zamocze ponownie to nie wyczuwam praktycznie żadnego tarcia. W szamponie od carchem czuję wyraźnie że trzeba użyć większej siły do przeciagniecia rekawicy po lakierze, nawet ponowne zamoczenie w szamponie niedużo to poprawi Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
scanik Opublikowano 9 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Maja 2016 Macie jakis patent na twarda wode i slady po zaschnietych kroplach poza wycieraniem auta po kazdym myciu do sucha ? Chodzi mi o to czy moze sa jakies preparaty ktore mozna dolac do wody np w wiadrze ktora posluzy do plukania auta? Ost kupilem wode destylowana ale koszt 6zl za 5L a 2 banki wylalem na samochod. Przy czym jesli robie wszystko od A do Z to musze umyc i osuszyc autoprzed i po glince czyli wyjdzie 4 x 6zl Podbijam pytanie kolegi, może jest jakiś środek który się do myjki dodaje do dozowania? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ronol Opublikowano 9 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Maja 2016 Tenzi PC1 Czy jakiś konkurent jeszcze dla niego istnieje ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sardzent Opublikowano 9 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Maja 2016 zawsze mozesz po jakim QD lub dedykowanym srodkiem CarPro Spotless lub Gyeon Q2M Water Spot Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
scanik Opublikowano 9 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Maja 2016 zawsze mozesz po jakim QD lub dedykowanym srodkiem CarPro Spotless lub Gyeon Q2M Water Spot Tak, wiem, ale nie chce wycierać. Jak jade na bezdotyk to potem wybieram program "woda zdemineralizowana - nabłyszczanie" i bez smug jest praktycznie (oczywiscie bez wycierania) a jak myje na szybko karcherem w domu to zawsze jak nie wytre to zacieki po wodzie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piepia Opublikowano 9 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Maja 2016 Jak radzicie sobie z cieniutka warstwa kurzu na lakierze? Niestety jak pojade na bezdotyk to nie ma szans zeby to zeszlo. Oczywiscie lakier zabezpieczony a brud i tak nie chce splywac... Wiem, ze mozna przetrzec to QD ale szkoda mi lakieru jak auto jest naprawde zakurzone. Mycie reczne odpada bo mieszkam w bloku Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sardzent Opublikowano 9 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Maja 2016 Tak, wiem, ale nie chce wycierać. Jak jade na bezdotyk to potem wybieram program "woda zdemineralizowana - nabłyszczanie" i bez smug jest praktycznie (oczywiscie bez wycierania) a jak myje na szybko karcherem w domu to zawsze jak nie wytre to zacieki po wodzie Jesli masz w domu mozliwosc podlaczenia filtra RO z duzym baniakiem to powinno pomoc Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi