Skocz do zawartości

Krótkie pytanie - krótka odpowiedź część 5

AreK

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 10,7 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowane grafiki

Witam,

Do czarnej perły LZ9Y taki zestaw nada się ?

Meguiar's Ultimate Compound 450ml + Tricolor ( chce ręcznie usunąć jakieś tam niedoskonałości, polerka mechaniczna odpada)

+

Poorboy's Black Hole Show Glaze

+

Finish Kare 1000P High-Temp Paste Wax

Witam,

Do czarnej perły LZ9Y taki zestaw nada się ?

Meguiar's Ultimate Compound 450ml + Tricolor ( chce ręcznie usunąć jakieś tam niedoskonałości, polerka mechaniczna odpada)

+

Poorboy's Black Hole Show Glaze

+

Finish Kare 1000P High-Temp Paste Wax

Jak ręcznie to olej black hole bo nic z tego nie bedzie i zamiast tego wrzyć Chemical guys wet mirror finish jak masz fundusz,choć fk woli jałową powierzchnie

Czy ktoś mógłby mi polecić środek do usunięcia plam/osadu po Meguiars Bug and Tar remover?

Po ostatniej przejażdżce autostradą chciałem usunąć parę owadów ze zderzaka i zastosowałem w/w produkt, jedyny który akurat posiadałem pod ręką.. Na lakierze nie ma śladu, ale na grillu pojawiło się sporo białych plamek trudnych do usunięcia - APC + pędzel, aktywna piana czy ręczne mycie nie pomogło :/ . Zdjęcia poniżej:

20160508_194252.jpg

20160508_194247.jpg

20160508_194241.jpg

20160508_194235.jpg

Cleaner/pasta polishowa na patyczku kosmetycznym. Pytanie czy to osad,czy wżer w lakierze. :o

Właśnie, patyczek kosmetyczny, dlaczego o tym nie pomyślałem :wallbash: .. Dzięki.

To raczej osad, próbowałem chwilę temu przy pomocy aplikatora i środka do konserwacji plastików zewnętrznych - schodzi, ale aplikatorem ciężko się wcisnąć między żeberka grilla.

Czy szampon CarChem Car Care Shampoo 1900:1 ma aż taki zły poślizg, czy może szampon od PB ma aż taki mocny? :o (Stosowanie według zaleceń producenta)

Co masz na myśli? Używałem i ogromnej różnicy nie czułem...

Wysłane z mojego C1905 przy użyciu Tapatalka

Serwus, potrzebuje mocnego oszusta // BH, SRP (ale on wydaje mi sie,ze jakos specjalnie nie kryje, az tak jak bym chciał) BUTTER WAX ?

Oszust, do ręcznej moze siedziec tylko tydzien lub dwa:)

ale priorytet mega wypełnienie i krycie

ciemny lakier

Dawid_Bojarski, podczas mycia szamponem od PB rękawica podczas pierwszego przejechania sunie delikatnie po lakierze, a jak zamocze ponownie to nie wyczuwam praktycznie żadnego tarcia. W szamponie od carchem czuję wyraźnie że trzeba użyć większej siły do przeciagniecia rekawicy po lakierze, nawet ponowne zamoczenie w szamponie niedużo to poprawi

Macie jakis patent na twarda wode i slady po zaschnietych kroplach poza wycieraniem auta po kazdym myciu do sucha ?

Chodzi mi o to czy moze sa jakies preparaty ktore mozna dolac do wody np w wiadrze ktora posluzy do plukania auta?

Ost kupilem wode destylowana ale koszt 6zl za 5L a 2 banki wylalem na samochod. Przy czym jesli robie wszystko od A do Z to musze umyc i osuszyc autoprzed i po glince czyli wyjdzie 4 x 6zl :kox::ad:

Podbijam pytanie kolegi, może jest jakiś środek który się do myjki dodaje do dozowania?

zawsze mozesz po jakim QD lub dedykowanym srodkiem

CarPro Spotless lub

Gyeon Q2M Water Spot

Tak, wiem, ale nie chce wycierać. Jak jade na bezdotyk to potem wybieram program "woda zdemineralizowana - nabłyszczanie" i bez smug jest praktycznie (oczywiscie bez wycierania) a jak myje na szybko karcherem w domu to zawsze jak nie wytre to zacieki po wodzie

Jak radzicie sobie z cieniutka warstwa kurzu na lakierze? Niestety jak pojade na bezdotyk to nie ma szans zeby to zeszlo. Oczywiscie lakier zabezpieczony a brud i tak nie chce splywac... Wiem, ze mozna przetrzec to QD ale szkoda mi lakieru jak auto jest naprawde zakurzone. Mycie reczne odpada bo mieszkam w bloku :)

Tak, wiem, ale nie chce wycierać. Jak jade na bezdotyk to potem wybieram program "woda zdemineralizowana - nabłyszczanie" i bez smug jest praktycznie (oczywiscie bez wycierania) a jak myje na szybko karcherem w domu to zawsze jak nie wytre to zacieki po wodzie

Jesli masz w domu mozliwosc podlaczenia filtra RO z duzym baniakiem to powinno pomoc :D

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.