koder Opublikowano 26 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Kwietnia 2016 koder, Jakiej piany ? Jakiej pianownicy ? A tak na marginesie wykaż odrobinę chęci i poszukaj na etykiecie produktu. Pianownica to zwykły kwazar przerobiony. Pianę mam od tenzi, car max bodajże. Z własnego doświadczenia- etykieta swoje a co lać trzeba to inna sprawa Jakie stężenie aktywnej piany zastosować do pianownicy ręcznej, aby dobrze doczyścić lakier i go nie zmatowić? Ja np piany fruit sniw foam od SG daje 60-70 ml i dopełniam do 1.5l letnią wodą do pianiwnicy epoca 2l na 2 filcach I daje radę przy takiej zwykłej ręcznej pianownicy? Zależy mi na tym, aby spryskać auto na myjni, wypłukać ich karcherem i mieć jakiś tam efekt szybko i tanio. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
etrone Opublikowano 26 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Kwietnia 2016 Pytale kilka stron wczesniej: "Witam. Mam pytanie o dokladna kolejnosc... Kupilem taki zestaw i troche juz czytam o tych srodkach jednak ciagle mam watpliwosci w jakiej dokladnie kolejnosci ich uzyc: Shiny Garage Slee&Bubbly Premium Car Bath 5 L BILT HAMBER AUTO CLAY SOFT SHINY GARAGE FRUIT NEUTRAL SNOW FOAM wersja 2015 DODO JUICE LIME PRIME 250ML DODO JUICE BLUE VELVET - 30ML MEGUIARS DEEP CRYSTAL POLISH STEP 2 TUGA-chemie Alu-Teufel Spezial GEL ZIELONY Wiem na pewno ze najpierw aktywna piana w pianownice i jazda. Pozniej pewnie mycie zasadnicze ale co z reszta ?" Otrzymalem odpowiedzi: Jeśli auto nie jest mocno usyfione to Tugi możesz użyć na samym początku, przed pianą. Na Tugę piana. Pędzelkowanie detali - spłukanie - mycie zasadnicze - glinka - mycie i osuszenie - Deep Crystal - Lime Prime - wosk. jak masz twardą wode to myj i spłukuj po kilka elementów i od razu przecieraj, bo jak całe auto umyjesz i spłuczesz to ci pozasycha, po glince myj tak jak zawsze szamponem itp, do osuszania polecam recznik Cobra żółty Mam jeszcze jedno pytanie odnosnie momentu glinkowania, otoz kiedy myje auto pierwszy raz zasadniczo to moge dopuscic do wyschniecie na nim wody ? Czyli po myciu glinka, po glince jeszcze raz mycie i dopiero wtedy bede odrazu osuszal po kilka elementow. Chodzi o to czy mam po kazdym myciu osuszyc auto czy wystarczy po tym myciu ktore bedzie po glince? Bo niewiem czy mam dokupic recznikow wiecej Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
W1Michal Opublikowano 26 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Kwietnia 2016 ja bym osuszył, jak masz twarda wode to bedziesz miał plamy, glinka to niby ściągnie ale po co sobie robote dodatkową robić jak można przelecieć ręcznikiem, nawet byle jak byle by krople wody wciągło, nie musi być idealnie do sucha Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
antc111 Opublikowano 26 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Kwietnia 2016 Witam wszystkich. potrzebuje pomocy z moimi skórami w e65 chce to zrobić sam pierwszy raz http://imgur.com/QR79Axc zdjęcie poglądowe najlepiej jakby ktoś podesłał zestaw od a do z oraz jakiś filmik skora nie jest bardzo zniszczona ale ma przebarwienia w niektórych miejscach i moje oko to drażni najlepiej by bylo chyba zafarbowac ja cala jakimis dobrymi srodkami. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kudlaty86 Opublikowano 26 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Kwietnia 2016 Możesz myć, PB NL się nada. Dzięki za rozwianie wątpliwości Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kandy Opublikowano 26 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Kwietnia 2016 antc111, zero zaangażowania do znalezienia informacji. Widziałeś ten temat viewtopic.php?t=58 ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcels3 Opublikowano 26 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Kwietnia 2016 Mam pytanko, przymierzam się do zakupu polerki rotacyjnej, póki co pracowałem tylko na maszynach DA. Na razie budżet pozwala mi na zakup polerki LARE LR20-125 PRO (do niedawna EPL-12). Jest to odpowiedni wybór? czy lepiej odłożyć jeszcze trochę pieniędzy i zainwestować we flexa? Z tego co czytam to zakres obrotów LARE to 700-2500, flex ma sporo większy bo 1100-3700, tylko pytanie czy aż takie obroty są potrzebne? Dodam, że to będzie pierwsza przygoda z rotacją i zastanawia mnie co będzie lepsze na początek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dave0103 Opublikowano 26 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Kwietnia 2016 Przypadkowo znalazłem ostatnio w mrówce coś takiego Używał to ktoś może. Nadaje się to do czego kolwiek? Pytam z ciekawości bo cena śmieszna i zastanawiam się czy nie wziąć na próbę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
faraon3021 Opublikowano 26 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Kwietnia 2016 Szukam pogladowego filmiku, w ktorym pokazane jest delikatne zbieranie wody recznikiem. Sciaganie recznikiem. Jakos sam nie potrafie tego obrazowo opisac Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piteks Opublikowano 27 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2016 Proszę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
uki89 Opublikowano 27 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2016 Witam Z racji tego ze najaralem tematem polerowania lakieru zakupilem bezmyślnie pastę g3 dostlem tez w prezencie Megsa UC. Czytając forum wywnioskowałem ze najlepszy system korekty to pasty 3m lub menzerna podjechalem wiec do sklepu gdzie zajmują sie detalingiem i zakupilem menzerne 2500 Pan z ktorym rozmawiałem zmierzył mi grubość lakieru wszędzie mam ponad 100 w dwóch miejscach 80 i doradzil bym kupił ta pastę (menzerna 2500) i spróbował 3 różnymi gabkami wyprowadzić lakier- chodzi głównie o swirle, grubsze zarysowania sprobuje usunąć g3 wczesniej matując je papierem 2000 i 2500 (zdaje egzamin bo juz tak robiłem).Pytanie brzmi: Czy moge zrobic w ten sposób iż usunę rysy papierem wodnym i g3 potem wyprowadze lakier menzerna 2500 a na koniec uzyje UC na miękkiej gabce ? Czy cos zmienić...? Chodzi mi głównie o to by nie wydawać $$$ na menzerne 500 i 4000 tylko użyć tego co mam... Proszę o podpowiedz Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mario704 Opublikowano 27 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2016 Po menzernie pewnie jakiś hologram ci zostanie a czy UC go usunie to ciężko stwierdzić .Ostatnio pracowałem ową pastą i koniecznością było przejechanie lakieru kochem antihologramem na miękkim padzie żeby go wyprowadzić.G3 w ogóle bym nie ruszał-natrzaskasz hologramów ,a samą menzerną dużo można usunąć i łatwiej się nią pracuje Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wenega Opublikowano 27 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2016 g3 też bym odpuścił.. lepiej jednak wydać te parę złoty na 400 i antiholo chociaż.. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GiGgS Opublikowano 27 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2016 dużo przewertowałem już tego forum lecz mam pytanko. Auto będzie zabezpieczone (mycie, glinkowanie, mycie, cleaner dodo, wosk dodo). Ale co potem? mam podwórko i mogę myć spokojnie auto ręcznie ale czy to nie będzie za często? jeśli nie to jak? opłukanie > mycie szamponem > wycieranie > qd? Jeśli nie ręczne to bezdotyk? ale co z zaciekami które zawsze mi się robią (czarne auto, twarda woda?) rozumiem że absolutnie nie można wycierać takiego auta po samym bezdotyku, qd też nie można stosować? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wenega Opublikowano 27 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2016 mycia nigdy za dużo takie codzienne to zamień tylko "opłukanie" na "pianę" i będzie git na bezdotyku tylko ostatni program, czyli demineralizowana woda (w teorii przynajmniej) która nie zostawia zacieków Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GiGgS Opublikowano 27 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2016 Pianownica w planach do kupienia. Czyli na bezdotyku nie używać programów typu: mycie/płukanie/wosk tylko opłukać auto wodą demineralizowaną? bez qd? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
W1Michal Opublikowano 27 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2016 jak masz lekko zabrudzone/zakurzone auto latem to wystarczy spłukać na myjni wodą demineralizowaną i bedzie ok jeśli masz zawoskowane auto. Mi ta woda nie zostawia zacieków, z myjni mam długą prostą więc wystarczy się rozpedzić do 100 km/h i auto suche Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GiGgS Opublikowano 27 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2016 OK dziekuję, ostatnie pytanie - a jeśli auto jest trochę mocniej ubrudzone i sama woda nie da rady to używać wszystkich programów czy sobie darować i umyć na spokojnie w domu? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CleanMyCar.pl Opublikowano 27 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2016 czy na autoglym extra gloss protection, wosk selant, można położyć wosk naturalny? musi być odstęp 24h czy po wygrzaniu. Extra Gloss Protection można warstwować, natomiast zawsze w kolejności: pierwsze wosk a dopiero na to extra gloss protection, odpowiadając na pytanie ja bym nie kładł na EGP wosku. więc najpierw np wosk naturalny - > wygrzanie wosku - > EGP ? Potwierdzam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stawek Opublikowano 27 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2016 Koledzy szybkie pytanko poza konkursem. Ktoś Ojcu porysował drzwi na odcinku ok 10cm. Podobno rysa dość głęboka jakby po jakimś ostrym narzędziu. Czy myślicie, że te mazaki dostępne chociażby na alledrogo dały by radę zamaskować taką rysę ? Głupio trochę wydawać kase za malowanie całego elementu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kr3t Opublikowano 27 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2016 Koledzy szybkie pytanko poza konkursem.Ktoś Ojcu porysował drzwi na odcinku ok 10cm. Podobno rysa dość głęboka jakby po jakimś ostrym narzędziu. Czy myślicie, że te mazaki dostępne chociażby na alledrogo dały by radę zamaskować taką rysę ? Głupio trochę wydawać kase za malowanie całego elementu. Nie, to nic nie daje. W Krakowie jest sporo osób które Ci to ogarnął polerką jeśli sam nie czujesz się na siłach. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stawek Opublikowano 27 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2016 Auto akurat stoi w innej miejscowości a tam "speców" nie ma zbyt wielu. Swoją droga ile by taka polerka mniej więcej kosztowała ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mario704 Opublikowano 27 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2016 Jak do podkładu to polerkę możesz zostawić w torbie.Wpisz sobie w aledrogo "lakier w sztyfcie" chyba ze nie do podkładu to można próbować polerować Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
byGucio Opublikowano 27 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2016 mam pytanko, w jakich sklepach internetowych najczęściej robicie zakupy części samochodowych Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pachenko Opublikowano 27 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2016 Witajcie, mam pytanie dotyczące pianownicy pa,posiadam myjkę karcher hd 5/11c czy ktoś mógłby mi powiedzieć jaką wersję zamówić, z gwintem m22 czy m18. Dziękuję i pozdrawiam! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi