piepia Opublikowano 25 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2016 mario704, w jaki sposob czyscisz german pada? Mi cleaner powlazil dosc gleboko i niczym nie moge tego doczyscic... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jijx Opublikowano 25 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2016 . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukas15071 Opublikowano 25 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2016 Panowie, jaki wosk wybrać na lato tak do 200 złotych? Zastanawiam się pomiędzy pete's 53, auto finnese temptation oraz vanilia ice wax. A może dorzucić do carbona? Do tej pory smarowane nattys blue i dj purple haze. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MSdetail Opublikowano 25 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2016 Szybkie pytanie - Chcę zabezpieczyć nowy samochód powłoką kwarcową, jaki ma to wpływ na gwarancję lakieru ? W salonie powiedzieli, że nie można zabezpieczać powłoką bo utracę gwarancję. Jakieś wyjście ? Samochód ma być zabezpieczony w salonie przed odbiorem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jarekrk Opublikowano 25 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2016 Żadnego wpływu nie powinno mieć, nie ingerujesz w lakier tylko na nim kładziesz powłokę ochronną. A jak ci udowodnią, że coś jest na lakierze? Jeśli nie chcesz z nimi się szarpać to może po prostu zabezpiecz po odbiorze skoro tak głupio dealer postępuję(prosto z salonu jedź na nałożenie powłoki), ale możesz też z nimi się spierać bo to takie gadanie ich jak to, że nie można serwisować poza ASO a wiadomo, że można tylko czasami takie spory kończą się sądami itp. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Swir Opublikowano 25 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2016 Do wzmacniania po myciach colliego 476 nadaje sie qd+ od poorboys? Nie beda sie gryzc w jakis sposob? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qub@ Opublikowano 25 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2016 Oczywiście, że sie nada. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vrael Opublikowano 25 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2016 MSdetail, salony potrafią kasować po 300% ceny za to co możesz zrobić sam u swojego "detailera", dlatego nie chcą puszczać bez powłoki : D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kandy Opublikowano 25 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2016 piepia, osobiście myję szarym mydłem, a jak coś się nie poddaję, to poleję IPĄ i znowu szare mydło Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
metall2 Opublikowano 25 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2016 Witam, mam problem z moim Nissanem Quashai - rocznik 2010, bez niczego takiego, ot dobrze się spisuje. Ostatnio na jednej stronie na drzwiach i na nadkolu pojawiły się... dziwne białe plamy. Mycie nie pomogło, próby usunięcia np. pastą polerską też nie. Ogólnie pod dłonią lakier jest taki sam, jak w innych miejscach - wygląda jakby coś się "wpiło" w niego. Tak to natomiast wygląda: http://i.imgur.com/OnDw8nL.jpg http://i.imgur.com/2g39jsw.jpg (przepraszam za odbicia, niemniej nie udało się inaczej) Cóż to może być i czy można się tego jakoś pozbyć? Samochód używany sporadycznie, trzymany na zamkniętej posesji i raczej nie byłoby okazji, aby ktoś umyślnie/nieumyślnie czymś go oblał. Znajomy prowadzący sklep i myjnię stwierdził, że to nieco jakby ktoś mi machnął np. jakimś rozpuszczalnikiem lub podobnym środkiem pędzlem i za wiele się z tym nie zrobi. Nie zwraca uwagi, dopóki się samochodu solidnie nie wyczyści. Wtedy, w szczególności w słońcu, wygląda niestety fatalnie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DBS Opublikowano 25 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2016 Panowie taka sprawa: http://www.fotosik.pl/zdjecie/9bb65c91cc5fc213 http://www.fotosik.pl/zdjecie/9bb4ec8840fff6b2 Co z tym zrobić ? Myślę nad SAPHIR RENOVATING CREAM tylko czy nada się on do obecnej skóry z dziurkami ? Efekt nie musi być powalający, ale chciałbym żeby to odżyło i nie było szorstkie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mario704 Opublikowano 25 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2016 mario704, w jaki sposob czyscisz german pada? Mi cleaner powlazil dosc gleboko i niczym nie moge tego doczyscic... Może śmieszne ale szamponem do włosów go maltretuje i wypłukuje i ma się świetnie,to w końcu tylko gąbka a szampon dobrze odtłuszcza a skoro włosy jeszcze mam to i germanowi nie zaszkodzi Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawelpp Opublikowano 26 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Kwietnia 2016 Na "gołym" tylko umytym lakierze dłużej poleży SG Morning Dew czy DJ Purple Haze ? Stawiam na MD..? Mam tylko to przy sobie a chciałem szefowi fury oblecieć żeby się chwilę nacieszył połyskiem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SGJ Opublikowano 26 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Kwietnia 2016 Którą glinkę wybrać na pierwsze glinkowanie? - ValetPRO Yellow Poly Clay 100g - Bilt – Hamber Auto Clay Soft 200g Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CleanMyCar.pl Opublikowano 26 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Kwietnia 2016 czy na autoglym extra gloss protection, wosk selant, można położyć wosk naturalny? musi być odstęp 24h czy po wygrzaniu. Extra Gloss Protection można warstwować, natomiast zawsze w kolejności: pierwsze wosk a dopiero na to extra gloss protection, odpowiadając na pytanie ja bym nie kładł na EGP wosku. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
serath Opublikowano 26 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Kwietnia 2016 Którą glinkę wybrać na pierwsze glinkowanie?- ValetPRO Yellow Poly Clay 100g - Bilt – Hamber Auto Clay Soft 200g Spokojnie mozesz zacząć z żółtą VP na początek. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
koder Opublikowano 26 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Kwietnia 2016 Jakie stężenie aktywnej piany zastosować do pianownicy ręcznej, aby dobrze doczyścić lakier i go nie zmatowić? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marciol Opublikowano 26 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Kwietnia 2016 koder, Jakiej piany ? Jakiej pianownicy ? A tak na marginesie wykaż odrobinę chęci i poszukaj na etykiecie produktu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dawidos145 Opublikowano 26 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Kwietnia 2016 czy na autoglym extra gloss protection, wosk selant, można położyć wosk naturalny? musi być odstęp 24h czy po wygrzaniu. Extra Gloss Protection można warstwować, natomiast zawsze w kolejności: pierwsze wosk a dopiero na to extra gloss protection, odpowiadając na pytanie ja bym nie kładł na EGP wosku. więc najpierw np wosk naturalny - > wygrzanie wosku - > EGP ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
johny777 Opublikowano 26 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Kwietnia 2016 Czym skutecznie wymywacie pasty po polerowaniu? Nie chodzi mi o drogie dedykowane płyny producentów past. Tylko rozcieńczona IPA ? Używam zmywacza silikonowgo, ale śmierdzi i np. pasty Meznerna niby nie zawierają silikonu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
serath Opublikowano 26 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Kwietnia 2016 Czym skutecznie wymywacie pasty po polerowaniu? Nie chodzi mi o drogie dedykowane płyny producentów past.Tylko rozcieńczona IPA ? Używam zmywacza silikonowgo, ale śmierdzi i np. pasty Meznerna niby nie zawierają silikonu. IPA + zmywacz silikonowy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
johny777 Opublikowano 26 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Kwietnia 2016 A coś nie śmierdzącego? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mario704 Opublikowano 26 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Kwietnia 2016 Jakie stężenie aktywnej piany zastosować do pianownicy ręcznej, aby dobrze doczyścić lakier i go nie zmatowić? Ja np piany fruit sniw foam od SG daje 60-70 ml i dopełniam do 1.5l letnią wodą do pianiwnicy epoca 2l na 2 filcach Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kudlaty86 Opublikowano 26 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Kwietnia 2016 Czy ktoś z kolegów może mi powiedzieć z czego zrobiona jest deska rozdzielcza i boczki drzwi w Kia Ceed 1 ? Materiał jest miękki (pewnie jakaś gąbka pod spodem) i bardziej przypomina mi jakąś gumę a nie plastik. Czy mogę to spokojnie myć APC ADBL w stężeniu 1:15-1:20 ? I czy może ktoś nakładał na ten materiał PB Natural Look ? Nada się ten środek czy może szukać czegoś innego? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qob Opublikowano 26 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Kwietnia 2016 Możesz myć, PB NL się nada. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi