Skocz do zawartości

Krótkie pytanie - krótka odpowiedź część 5

AreK

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,mam problem z doczyszczeniem wnęk kół,wszyskto jest ok na standardowych zawieszeniach,ale kiedy auto jest mocno obniżone zaczynaja się schody....jak Wy sobie z tym radzicie?

Najprościej chyba ułatwić sobie dostęp żabą-Podnośnikiem.

• Odpowiedzi 10,7 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowane grafiki

Jeżeli kupujesz jako jedyny wosk to hmm... nie daje on aż tak spektakularnego efektu połysku, to raczej ochronny wosk na zimę. Jednak na pewno starczy ci na tyle długo, że w połowie puszki będziesz już myślał co jeszcze innego kupić, a auto do którego go kupowałeś będzie dawno sprzedane

To może jakaś inna propozycja na lato? Coś co zostawia fajny, mokry efekt na ciemnym (grafit) lakierze? No i najlepiej mniejszej pojemności - np 30ml :) Dodo Juice'y są warte swojej ceny? No i żeby była dobra aplikacja z którą poradzi sobie amator :oops:

Czy taka mikrofibra mi wystarczy do wycierania/polerowania wosku?

http://autofab.pl/pl/p/TuningKingz-Mikr ... 0x40cm/109

czy dużo lepsza będzie ta premium?

http://autofab.pl/pl/p/TuningKingz-Mikr ... 0x50cm/108

Czy obie są do niczego i warto kupić cos innego :D

jak wypolerować ciężko dostępne miejsca jak np klamki, emblematy na klapie? jakim padem tam podejść w ogóle?

do tego - przy inspekcji używa się ipy zmieszanej z wodą 1:1, czy mozna zastosowac benzyne ekstrakcyjna 1:1 w spray do owej inspekcji?

Czy na dekory (listwy plastikowe ozdobne na desce rozdzielczej i drzwiach np. w BMW e46) można nakładac wosk? Bo moje sa w kolorze aluminium i jak nadkładam Aplle Dressing od SG to mi mazy zostaja i mnie to wkurza..

Macie jakies rady na takie listwy?

Spędziłem trochę czasu na czytaniu i kombinowaniu teraz dla pewności chcę się zapytać czy taki zestaw (I KOLEJNOŚĆ DZIAŁANIA )dla amatora będzie odpowiedni i pomoże mi odpicować elegancko moje wozidło :)

Powinno być ? :

1.Mycie i suszenie

2.Glinka

3.Mycie i suszenie

4.Polerka maszyna / ręcznie (korekta lakieru)

5.Cleaner

6.Politura (glaze)

7.Woskowanie

Chciałbym możliwie amatorsko skrócić ten zabieg , a z czasem zacząć bardziej zgłębiać wiedzę .

Czy na początek wystarczy taki schemat ?

1.Mycie i suszenie

2.Glinkowanie + poślizg (lubrykant ) ValletPro Yellow

3.Ponowne mycie i suszenie

4.AIO CHERRY GLAZE

5.Wosk (PROSZE O POMOC W WYBORZE ODPOWIEDNIEGO)

634679 Czy na początek wystarczy taki schemat ?

1.Mycie i suszenie

2.Linkowanie + poślizg (lubrykant ) ValletPro Yellow

3.Ponowne mycie i suszenie

4.AIO CHERRY GLAZE

5.Wosk (PROSZE O POMOC W WYBORZE ODPOWIEDNIEGO)

Powinno być w wersji skróconej :

1. Pre wash i dekontaminacja

2. Mycie (przed glinkowaniem nie musisz osuszać auta)

3. Ginkowanie + poślizg (lubrykant ) ValletPro Yellow

4. Ponowne mycie i suszenie

5. AIO CHERRY GLAZE

6. Wosk

634684 Czy przed AIO Cherry Glaze (czy ogólnie to dobry wybór ? ) wskazana jest oddzielna polerka auta ?

AIO pewnie trochę zamaskuje drobnych rysek i poprawi wygląd auta, ale cudów nie zdziała. Ogólnie to dobry produkt dla tych co nie chcą robić korekty a w jakikolwiek sposób poprawić wygląd lakieru.

634684 I jaki byłby najlepszy wosk na ten środek ?!

jakikolwiek wosk naturalny. Poczytaj bo jest ich naprawdę sporo.

Panowie ,zestaw do skór Gliptone Gt15 + Gt11 nadaje się do skór z wentylacją ? Bo szukałem coś na ten temat ale nic nie znalazłem,a nie chcę narobić przypału i zatkać odżywką miejsca z których wylatuje chłodne powietrze

Panowie będe jutro pracował na rotacji na menzernie fg400,2500 i kochu antiholo.Trzeba zraszać pady wodą przed pracą? może banalne ale widzę po filmikach że różnie to wygląda.Pad zwykły gładki gąbkowy średni i miękki

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.