DBS Opublikowano 13 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2016 Witam,mam problem z doczyszczeniem wnęk kół,wszyskto jest ok na standardowych zawieszeniach,ale kiedy auto jest mocno obniżone zaczynaja się schody....jak Wy sobie z tym radzicie? Najprościej chyba ułatwić sobie dostęp żabą-Podnośnikiem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bullitt Opublikowano 13 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2016 Jeżeli kupujesz jako jedyny wosk to hmm... nie daje on aż tak spektakularnego efektu połysku, to raczej ochronny wosk na zimę. Jednak na pewno starczy ci na tyle długo, że w połowie puszki będziesz już myślał co jeszcze innego kupić, a auto do którego go kupowałeś będzie dawno sprzedane To może jakaś inna propozycja na lato? Coś co zostawia fajny, mokry efekt na ciemnym (grafit) lakierze? No i najlepiej mniejszej pojemności - np 30ml Dodo Juice'y są warte swojej ceny? No i żeby była dobra aplikacja z którą poradzi sobie amator Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
etr Opublikowano 13 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2016 jak wypolerować ciężko dostępne miejsca jak np klamki, emblematy na klapie? jakim padem tam podejść w ogóle? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukasz04 Opublikowano 13 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2016 Panowie vectra C fotele półskóra, faktycznie skóra czy nie? Czyscic i zabezpieczac preparatami do skóry czy APC, jak APC to czym zabezpieczyć? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotrek87 Opublikowano 13 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2016 Do nakładania płynnego wosku Meguiars Liquid Wax jaki będzie najlepszy aplikator? Czy ten żółty Meguiars Soft Foam jest dobry? Czy polecacie cos innego? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
W1Michal Opublikowano 13 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2016 jest ok ale osobiście polecam np Bilt hamber biały gąbkowy albo coś z royal padsa albo art de shine niebieski (niestety zgrzewany od zewnątrz ale mozna go troche nożyczkami potraktować) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
damianeuro Opublikowano 13 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2016 Czy taka mikrofibra mi wystarczy do wycierania/polerowania wosku? http://autofab.pl/pl/p/TuningKingz-Mikr ... 0x40cm/109 czy dużo lepsza będzie ta premium? http://autofab.pl/pl/p/TuningKingz-Mikr ... 0x50cm/108 Czy obie są do niczego i warto kupić cos innego Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
W1Michal Opublikowano 13 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2016 do wosku wez sobie lepiej troche badziej puszyste. Kupisz raz porządne za troche więcej kasy ale przecież to nie jest jednorazowe, te najtansze sa średnie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
damianeuro Opublikowano 13 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2016 Ok. I oczywiście nada się ona też do polerowania po Meguiars Ultimate Polish oraz po jakimś Quick detailerze? Wtedy bym wziął 2-3 takie same. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
W1Michal Opublikowano 13 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2016 fibry są z reguły uniwersalne, w tym sklepie co podałeś za wielkiego wyboru nie ma. Polece od siebie żółtą Cobre, kupisz za około 15 zł i jest w sam raz do wosku jak i detailerów w sprayu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukasz04 Opublikowano 13 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2016 Panowie vectra C fotele półskóra, faktycznie skóra czy nie? Czyscic i zabezpieczac preparatami do skóry czy APC, jak APC to czym zabezpieczyć? Ktoś coś? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
etr Opublikowano 13 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2016 jak wypolerować ciężko dostępne miejsca jak np klamki, emblematy na klapie? jakim padem tam podejść w ogóle? do tego - przy inspekcji używa się ipy zmieszanej z wodą 1:1, czy mozna zastosowac benzyne ekstrakcyjna 1:1 w spray do owej inspekcji? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lesny_dzban Opublikowano 14 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2016 Czy na dekory (listwy plastikowe ozdobne na desce rozdzielczej i drzwiach np. w BMW e46) można nakładac wosk? Bo moje sa w kolorze aluminium i jak nadkładam Aplle Dressing od SG to mi mazy zostaja i mnie to wkurza.. Macie jakies rady na takie listwy? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lord1971 Opublikowano 14 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2016 Wosk jak najbardziej, Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mateusz_1991 Opublikowano 14 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2016 Jak dodac zdjecia z telefonu ? Dzieki wielkie za info Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CandyRed Opublikowano 14 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2016 Spędziłem trochę czasu na czytaniu i kombinowaniu teraz dla pewności chcę się zapytać czy taki zestaw (I KOLEJNOŚĆ DZIAŁANIA )dla amatora będzie odpowiedni i pomoże mi odpicować elegancko moje wozidło Powinno być ? : 1.Mycie i suszenie 2.Glinka 3.Mycie i suszenie 4.Polerka maszyna / ręcznie (korekta lakieru) 5.Cleaner 6.Politura (glaze) 7.Woskowanie Chciałbym możliwie amatorsko skrócić ten zabieg , a z czasem zacząć bardziej zgłębiać wiedzę . Czy na początek wystarczy taki schemat ? 1.Mycie i suszenie 2.Glinkowanie + poślizg (lubrykant ) ValletPro Yellow 3.Ponowne mycie i suszenie 4.AIO CHERRY GLAZE 5.Wosk (PROSZE O POMOC W WYBORZE ODPOWIEDNIEGO) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Justyna Opublikowano 14 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2016 634679 Czy na początek wystarczy taki schemat ? 1.Mycie i suszenie 2.Linkowanie + poślizg (lubrykant ) ValletPro Yellow 3.Ponowne mycie i suszenie 4.AIO CHERRY GLAZE 5.Wosk (PROSZE O POMOC W WYBORZE ODPOWIEDNIEGO) Powinno być w wersji skróconej : 1. Pre wash i dekontaminacja 2. Mycie (przed glinkowaniem nie musisz osuszać auta) 3. Ginkowanie + poślizg (lubrykant ) ValletPro Yellow 4. Ponowne mycie i suszenie 5. AIO CHERRY GLAZE 6. Wosk Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CandyRed Opublikowano 14 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2016 Jeszcze dla pewności zapytam ... Czy przed AIO Cherry Glaze (czy ogólnie to dobry wybór ? ) wskazana jest oddzielna polerka auta ? I jaki byłby najlepszy wosk na ten środek ?! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Justyna Opublikowano 14 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2016 634684 Czy przed AIO Cherry Glaze (czy ogólnie to dobry wybór ? ) wskazana jest oddzielna polerka auta ? AIO pewnie trochę zamaskuje drobnych rysek i poprawi wygląd auta, ale cudów nie zdziała. Ogólnie to dobry produkt dla tych co nie chcą robić korekty a w jakikolwiek sposób poprawić wygląd lakieru. 634684 I jaki byłby najlepszy wosk na ten środek ?! jakikolwiek wosk naturalny. Poczytaj bo jest ich naprawdę sporo. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sebastian wicik Opublikowano 14 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2016 Panowie ,zestaw do skór Gliptone Gt15 + Gt11 nadaje się do skór z wentylacją ? Bo szukałem coś na ten temat ale nic nie znalazłem,a nie chcę narobić przypału i zatkać odżywką miejsca z których wylatuje chłodne powietrze Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mario704 Opublikowano 14 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2016 Panowie będe jutro pracował na rotacji na menzernie fg400,2500 i kochu antiholo.Trzeba zraszać pady wodą przed pracą? może banalne ale widzę po filmikach że różnie to wygląda.Pad zwykły gładki gąbkowy średni i miękki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KHOT Opublikowano 14 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2016 Nic nie moczysz, nakładasz pastę na suchy pad i możesz pracować. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mario704 Opublikowano 14 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2016 Ok dzięki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kr3t Opublikowano 14 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2016 Panowie - czy istnieje jakiś AIO, ew. jakiś mocno ścierny cleaner na który mozna od razu kłaść Carbona ew. Coli 476? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Chat Opublikowano 14 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2016 Panowie - czy istnieje jakiś AIO, ew. jakiś mocno ścierny cleaner na który mozna od razu kłaść Carbona ew. Coli 476? np. SRP lub AB Cherry glaze. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi