Skocz do zawartości

Krótkie pytanie - krótka odpowiedź część 5

AreK

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 10,7 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowane grafiki

Położyłem w lutym wosk Kiwami, myte było 2-3 razy szamponem wspomagane Morningiem i raz Luxury Gloss. Jako, że przy myciu, woskowaniu czynności wykonuję "po bożemu" to ostatnio tak mnie naszło by po dokładnym umyciu zarzucić warstwę Nattys Reda. Jak myślicie posiedzi trochę na tym co jest już na lakierze bez zmywania tego co tam pozostało po poprzednikach?

Położyłem w lutym wosk Kiwami, myte było 2-3 razy szamponem wspomagane Morningiem i raz Luxury Gloss. Jako, że przy myciu, woskowaniu czynności wykonuję "po bożemu" to ostatnio tak mnie naszło by po dokładnym umyciu zarzucić warstwę Nattys Reda. Jak myślicie posiedzi trochę na tym co jest już na lakierze bez zmywania tego co tam pozostało po poprzednikach?

Ze 2 -3 tyg powinien jak za dużo deszcu nie będzie :good:

Dodane po 1 minucie 12 sekundach:

Czy już bezpiecznie jest wlać letni płyn do spryskiwaczy czy jeszcze za wcześnie, bo skończył się a letniego mam zapas

Ty tak na poważnie z tym pytaniem...? :kox::D

Dodane po 49 sekundach:

Tommy Lee, Dzięki kolego :good:

Mam materiałowe dywaniki na lato do Civica, ale od kierowcy jest od spodu wytarta guma. Da się to jakoś naprawić? Może czymś podkleić żeby woda nie przesiąkała na wykładzinę w aucie?

Witam, mam pewne pytanie...

- problem - lotna rdza

- czym ją chce wyeliminować? - SG Iron Off V4

- pytanie - jak długo środek będzie rozpuszczał nalot? po jakim czasie zaczyna działać?

dodam, że wczoraj spróbowałem to po ~5-7 minutach zaczął rozpuszczać smołę i delikatnie rdzę... ale spłukałem go bo nie byłem pewny działania i strasznieeee śmierdziła :D

Future, Nie wiem jaki jest efekt po wyżej wymienionym preparacie,ale cieżko Ci bedzie zauważyć jakąkolwiek różnice na niewdzięcznym lakierze dla detailera jakim jest srebrny.

Czytając forum wychodzi na to,że najlepszy efekt na takim lakierze tworzą woski syntetyczne.

Tobie proponuje wosk Finishcare 1000p,a przed nim jakiś cleaner który możesz wymyć IPA,benzyna czy czymś podobnym.

poszukuje jakiegoś środka do plastików zewnętrznych (np chlapaczy) który przyciemni plastiki bo troche sie odróżniają za bardzo od czarnego lakieru, może być lekki połysk nie musi być mat, dobrze by było aby sie nie łapał tak bardzo kurzu bo jednak spod kół sie sypie masakrycznie, co radzicie ?

Mam pytanie. Chcę odświeżyć lakier (LY7Z). Myślę o One step.

Posiadam kiedyś kupiony zestaw past Menzerna i pady Ryal Pads (wszystkie rodzaje)

Jaki pad i pastę najlepiej połączyć ze sobą do takiego odświeżenia? (głównie swirle)

Panowie pytam prawdopodobnie poraz setny. ale czym wykańczać czarny uni? Posiadam menzerne 4000 i 3m zółty korek. Mogne mieć w każdej chwili coś od megsa. Co najlepiej da rade? Po sf4000 mam wrażenie ze holosy normalnie zostaja...

Witam, umyłem autko ręcznie szamponem z woskiem autland. Sposobem pierw szampon z wodą potem zmylem to czystą wodą ( Wszystko szmatką z mikrofibry) i potem wycierałem na sucho.

Zauważyłem ze wyskoczyły jakies brązowe kropeczki ( pare) na mascę i dachu.

To znaczy, że zmyłem wosk ? Bo wiem, że ten szampon tak potrafi

to znaczy że ci woda zaschla i masz plamy po wodzie. Szmatką myłeś ? rękawice sobie kup, ręcznikiem z fibry można osuszać auto a nie myć. Szampon też masz kiepski więc opcja druga to zacieki po tym szamponie. Kup porządny szampon i nigdy nie myj w słońcu, Myj i spłukuj stopniowo tam gdzie umyjesz i spłuczesz staraj sie na bieżąco wycierać

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.