dam18 Opublikowano 31 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2016 Szybkie pytanko, czy k2 compat nada się do mycia w zasadzie tylko dwóch aut?Czy raczej szukać czegoś innego w podobnej cenie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
powalla Opublikowano 31 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2016 Jest za 299 Nifilsk w Jula ... kilka razy o tym wspominaliśmy , bo ta K2 to badziew a nie myjka! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maciek-drummer Opublikowano 31 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2016 Położyłem w lutym wosk Kiwami, myte było 2-3 razy szamponem wspomagane Morningiem i raz Luxury Gloss. Jako, że przy myciu, woskowaniu czynności wykonuję "po bożemu" to ostatnio tak mnie naszło by po dokładnym umyciu zarzucić warstwę Nattys Reda. Jak myślicie posiedzi trochę na tym co jest już na lakierze bez zmywania tego co tam pozostało po poprzednikach? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chris18404 Opublikowano 31 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2016 Czy już bezpiecznie jest wlać letni płyn do spryskiwaczy czy jeszcze za wcześnie, bo skończył się a letniego mam zapas Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mario704 Opublikowano 31 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2016 Położyłem w lutym wosk Kiwami, myte było 2-3 razy szamponem wspomagane Morningiem i raz Luxury Gloss. Jako, że przy myciu, woskowaniu czynności wykonuję "po bożemu" to ostatnio tak mnie naszło by po dokładnym umyciu zarzucić warstwę Nattys Reda. Jak myślicie posiedzi trochę na tym co jest już na lakierze bez zmywania tego co tam pozostało po poprzednikach? Ze 2 -3 tyg powinien jak za dużo deszcu nie będzie Dodane po 1 minucie 12 sekundach: Czy już bezpiecznie jest wlać letni płyn do spryskiwaczy czy jeszcze za wcześnie, bo skończył się a letniego mam zapas Ty tak na poważnie z tym pytaniem...? Dodane po 49 sekundach: Tommy Lee, Dzięki kolego Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Viento Opublikowano 1 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Kwietnia 2016 Czy już bezpiecznie jest wlać letni płyn do spryskiwaczy czy jeszcze za wcześnie, bo skończył się a letniego mam zapas Zapytaj szamana z plemienia Tutsi i nie osłabiaj ludzi. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ubotek Opublikowano 1 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Kwietnia 2016 Panowie jesli chodzi o mycie kół. Porównywał ktoś działanie Red Devila oraz EF Wheel Cleanera ? Teoretycznie EF jest do felg ale Red Devil to mocne APC. Oba od Shiny Garage Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DBS Opublikowano 1 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Kwietnia 2016 Pytanko, jakie bezpieczne stężenie można zastosować APC jako pre-spray ? Gdzieś na forum czytałem że 1:20. Mam APC od ADBL . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomas-sg Opublikowano 1 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Kwietnia 2016 I znowu ja. Jakie (niedrogie) lampy do inspekcji lakieru polecacie ? halogen czy led ? jakie cri lumeny itp. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
serath Opublikowano 2 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2016 I znowu ja. Jakie (niedrogie) lampy do inspekcji lakieru polecacie ? halogen czy led ? jakie cri lumeny itp. Jak szukasz lampy do pracy, a nie latarki do inspekcji, to zobacz sobie to: viewtopic.php?f=20&t=854 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gajek Opublikowano 3 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2016 Mam materiałowe dywaniki na lato do Civica, ale od kierowcy jest od spodu wytarta guma. Da się to jakoś naprawić? Może czymś podkleić żeby woda nie przesiąkała na wykładzinę w aucie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kruger Opublikowano 3 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2016 odtłuścić i nakleić ze dwie warstwy wzmacnianej taśmy klejącej (np popularnej srebrnej) ;] u mnie taki patent wytrzymał dwa lata codziennego użytkowania zanim się ponownie przetarł Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michalk9017 Opublikowano 3 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2016 Witam wszystkich mam małe pytanko miałem auto u lakiernika i mam całe auto w kropkach o takich niedługo planuje pobawić się osobiście z lakierem czy podczas korekty nie będzie z tym problemu tzn czy zejdzie to bez problemu?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maciek94 Opublikowano 3 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2016 Witam, mam pewne pytanie... - problem - lotna rdza - czym ją chce wyeliminować? - SG Iron Off V4 - pytanie - jak długo środek będzie rozpuszczał nalot? po jakim czasie zaczyna działać? dodam, że wczoraj spróbowałem to po ~5-7 minutach zaczął rozpuszczać smołę i delikatnie rdzę... ale spłukałem go bo nie byłem pewny działania i strasznieeee śmierdziła Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
W1Michal Opublikowano 3 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2016 IronX Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Future Opublikowano 3 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2016 Coś lepszego do srebrnego lakieru niż Wolf Chemicals Nano Paint Body Sealant ktoś poleci ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
impex Opublikowano 3 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2016 Future, Nie wiem jaki jest efekt po wyżej wymienionym preparacie,ale cieżko Ci bedzie zauważyć jakąkolwiek różnice na niewdzięcznym lakierze dla detailera jakim jest srebrny. Czytając forum wychodzi na to,że najlepszy efekt na takim lakierze tworzą woski syntetyczne. Tobie proponuje wosk Finishcare 1000p,a przed nim jakiś cleaner który możesz wymyć IPA,benzyna czy czymś podobnym. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dzidziak888 Opublikowano 3 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2016 Future, Na Stronie kanar-customs masz test produktu o nazwie Zelos Fortifier. Jest to taki podbijacz połysku do wosków. Wygląda to dobrze na zdjęciach na stronie więc w realu pewnie jest jeszcze lepiej (a lakier srebrny). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
W1Michal Opublikowano 3 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2016 poszukuje jakiegoś środka do plastików zewnętrznych (np chlapaczy) który przyciemni plastiki bo troche sie odróżniają za bardzo od czarnego lakieru, może być lekki połysk nie musi być mat, dobrze by było aby sie nie łapał tak bardzo kurzu bo jednak spod kół sie sypie masakrycznie, co radzicie ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jedrek1980 Opublikowano 3 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2016 Czy jest ktoś na forum kto zajmuje się hydrografiką? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kula Opublikowano 4 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2016 Mam pytanie. Chcę odświeżyć lakier (LY7Z). Myślę o One step. Posiadam kiedyś kupiony zestaw past Menzerna i pady Ryal Pads (wszystkie rodzaje) Jaki pad i pastę najlepiej połączyć ze sobą do takiego odświeżenia? (głównie swirle) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kryfes09 Opublikowano 4 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2016 Panowie pytam prawdopodobnie poraz setny. ale czym wykańczać czarny uni? Posiadam menzerne 4000 i 3m zółty korek. Mogne mieć w każdej chwili coś od megsa. Co najlepiej da rade? Po sf4000 mam wrażenie ze holosy normalnie zostaja... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bialy509 Opublikowano 4 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2016 Witam, umyłem autko ręcznie szamponem z woskiem autland. Sposobem pierw szampon z wodą potem zmylem to czystą wodą ( Wszystko szmatką z mikrofibry) i potem wycierałem na sucho. Zauważyłem ze wyskoczyły jakies brązowe kropeczki ( pare) na mascę i dachu. To znaczy, że zmyłem wosk ? Bo wiem, że ten szampon tak potrafi Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
W1Michal Opublikowano 4 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2016 to znaczy że ci woda zaschla i masz plamy po wodzie. Szmatką myłeś ? rękawice sobie kup, ręcznikiem z fibry można osuszać auto a nie myć. Szampon też masz kiepski więc opcja druga to zacieki po tym szamponie. Kup porządny szampon i nigdy nie myj w słońcu, Myj i spłukuj stopniowo tam gdzie umyjesz i spłuczesz staraj sie na bieżąco wycierać Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kandy Opublikowano 4 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2016 632287 nigdy nie myj w słońcu Ja tam często myje na słońcu, bo praktycznie cały dzień mam słońce przed garażem i obficie spłukuje, a jak się porobią zacieki, to przejeżdżam qd i bez problemu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi