W1Michal Opublikowano 28 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Października 2015 czy pod Colli 476 cleaner Dodo juice Microprime to dobry pomysł ? przed woskiem chciałbym usunąc lekkie swirle i nie wiem czy kłaść od razu wosk czy wymyć auto jeszcze raz porządnie (troche kłopotliwe bo nie bardzo mam czas teraz a tak to bym posmarował od razu) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zmorka Opublikowano 28 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Października 2015 Czy ktoś może mi powiedzieć jak się kładzie PUREGUARD Pre-Finish Glaze Stage 1 i Stage 2, czy to się kladzie na czysty lakier czy na cleaner bo nic nie jest napisane na opakowaniu, proszę o pomoc. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maciek-drummer Opublikowano 29 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Października 2015 Czy potraktowanie auta, na którym leży Colli 476 quick detailerem np. Quick Detail Spray może zaburzyć kropelkowanie wosku? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cannonn Opublikowano 29 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Października 2015 Będzie kropelkował QD zamiast wosku. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michael MSTP Opublikowano 29 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Października 2015 Odwieczny dylemat czyli wplyw QD na podstawowe zabezpieczenie. Jedne beda wspierac, drugie cos podjadac. Nie wiem jak dziala ten QD ale ostatnio wole takie ktore same od siebie raczej za duzo nie daja tzn. dopieszczaja lakier po umyciu a nie same go zabezpieczaja. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
haks Opublikowano 30 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Października 2015 Szybki strzał: jaki serwer do zdjęć żeby po roku szlag ich nie trafił? Najlepiej bez zakładania konta. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mario704 Opublikowano 30 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Października 2015 maciek-drummer, może bo kropelkuje wtedy QD.Np kładąc hypa na king of glossa od razu widać że kropelki mniej wyraziste i rozmyte Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maciek-drummer Opublikowano 30 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Października 2015 No chyba kupię na zimę MD od SG, który nieźle kropelkuje jak widzę. Bądź pozostanę przy Sonaxie BSD Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Abdul Opublikowano 30 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Października 2015 Szybki strzał: jaki serwer do zdjęć żeby po roku szlag ich nie trafił? Najlepiej bez zakładania konta. ja używam flickr, możesz się przez google zalogować, albo stworzyć konto na yahoo Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KapselK Opublikowano 30 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Października 2015 Dodane po 1 minucie 31 sekundach: No chyba kupię na zimę MD od SG, który nieźle kropelkuje jak widzę. Bądź pozostanę przy Sonaxie BSD Morninga na zimę sobie daruj, jak już chcesz coś od SG to kup ten nowy detailer, który polecają właśnie na okres jesienno/zimowy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maciek-drummer Opublikowano 30 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Października 2015 Na aucie mam położony 476, tak wiec wydaje mi się, że MD będzie wspomagał Colli ponieważ ma w sobie wosk i kropelkowanie będzie lepsze. Natomiast po nowym kropelkowanie ustanie. Nie jest tak? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KapselK Opublikowano 30 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Października 2015 Chodzi o to, że Morning w temperaturze panujące teraz za oknem jest ciężki do wypracowania. Natomiast po nowym kropelkowanie ustanie. Nie jest tak? Co masz na myśli mówiąc "po nowym" , chodzi Ci o ten nowy detailer Quick Detail spray? Jeśli tak, to nie widzę powodu czemu po nim miałoby ustać kropelkwoanie jeśli masz nawoskowany lakier. Czytając forum dużo ludzi używa Sonaxa BSD i sobie chwilą. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
W1Michal Opublikowano 30 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Października 2015 kupilem nowy wosk Dj supernatural hybrid, nurtuje mnie jedna rzecz mianowicie wosk po przekręceniu wylatuje z pojemniczka, tak ma być ? przy woskowaniu to nie przeszkadza ale woski które miałem dotychczas były zastygnięte w słoiczku a ten jest "luźny" jakby zastygł wcześniej i potem ktoś go wsadził do słoiczka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maciek-drummer Opublikowano 30 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Października 2015 Tak chodzi mi o Quick Detail spray. Sonaxa mam i konczy mi się chciałem teraz cos innego kupic na zimę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Eidos71 Opublikowano 30 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Października 2015 kupilem nowy wosk Dj supernatural hybrid, nurtuje mnie jedna rzecz mianowicie wosk po przekręceniu wylatuje z pojemniczka, tak ma być ? przy woskowaniu to nie przeszkadza ale woski które miałem dotychczas były zastygnięte w słoiczku a ten jest "luźny" jakby zastygł wcześniej i potem ktoś go wsadził do słoiczka Hmmm... W moim taki problem nie występował - trzymał się sztywno w słoiczku... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mario704 Opublikowano 30 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Października 2015 W1Michal, nie wiem jak ten ale np nattys blue też latał po pojemniku i lubiał pęknąć lecz właściwości były takie same. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
W1Michal Opublikowano 30 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Października 2015 u mnie po odkreceniu wypadł na podłoge na szczęście nie roztrzaskał się na drobne kawałki. Nakłada się bez problemów i poleruje ok. Problem jest o tyle że podczas woskowania jak on mi wypadnie na podłoge garażu gdzie mam mase brudu to będzie lipa Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WaxItCar Opublikowano 30 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Października 2015 W Dodo Juice jest to normalna sprawa czasem wylatują, prawie co drugi jednak właściwości czy praca z nimi zawsze taka sama Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
W1Michal Opublikowano 30 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Października 2015 ok dzięki, rozgrzałem go z wierzchu suszarką i palcami rosmarowałem po krawędzi słoiczka i na razie jest ok, siedzi jak by był przetopiony i zastygnięty . Po jakim czasie go polerować ? 5 min ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mario704 Opublikowano 30 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Października 2015 Test palca..jak nie będzie się mazał to możesz spolerować.(byle palec suchy )-robiłem tak z każdym woskiem poza auto balm który po 30 s trzeba ścierać bo nie dotrzesz potem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zmorka Opublikowano 31 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Października 2015 Gdzie w Polsce kupię Meguiar's pady DFP5 DFF5 do maszyny DA ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
patrykBmw95 Opublikowano 1 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Listopada 2015 Hejka Meguiar's ultime polish i Meguiars swirl remover jakie pady do mechanicznej polecacie ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maciekk Opublikowano 1 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Listopada 2015 Nie dawno odebrałem auto od lakiernika i na malowanych elementach zostało parę hologramów . Nie mam dostępu do maszyny, więc zostaje polerowanie ręczne . Który środek będzie najlepszy do usunięcia hologramów ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mario704 Opublikowano 1 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Listopada 2015 Najlepiej chyba ręcznie uc na bawełnianym aplikatorze Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dawid_Bojarski Opublikowano 1 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Listopada 2015 Narazie lepiej nie ruszaj przez chociaż tydzień... Daj szansę lakierowi się związać i utwardzic... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi