Skocz do zawartości

Krótkie pytanie - krótka odpowiedź część 5

AreK

Rekomendowane odpowiedzi

czy pod Colli 476 cleaner Dodo juice Microprime to dobry pomysł ? przed woskiem chciałbym usunąc lekkie swirle i nie wiem czy kłaść od razu wosk czy wymyć auto jeszcze raz porządnie (troche kłopotliwe bo nie bardzo mam czas teraz a tak to bym posmarował od razu)

• Odpowiedzi 10,7 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowane grafiki

Odwieczny dylemat czyli wplyw QD na podstawowe zabezpieczenie. Jedne beda wspierac, drugie cos podjadac. Nie wiem jak dziala ten QD ale ostatnio wole takie ktore same od siebie raczej za duzo nie daja tzn. dopieszczaja lakier po umyciu a nie same go zabezpieczaja.

Dodane po 1 minucie 31 sekundach:

No chyba kupię na zimę MD od SG, który nieźle kropelkuje jak widzę. Bądź pozostanę przy Sonaxie BSD

Morninga na zimę sobie daruj, jak już chcesz coś od SG to kup ten nowy detailer, który polecają właśnie na okres jesienno/zimowy.

Na aucie mam położony 476, tak wiec wydaje mi się, że MD będzie wspomagał Colli ponieważ ma w sobie wosk i kropelkowanie będzie lepsze. Natomiast po nowym kropelkowanie ustanie. Nie jest tak?

Chodzi o to, że Morning w temperaturze panujące teraz za oknem jest ciężki do wypracowania.

Natomiast po nowym kropelkowanie ustanie. Nie jest tak?

Co masz na myśli mówiąc "po nowym" , chodzi Ci o ten nowy detailer Quick Detail spray? Jeśli tak, to nie widzę powodu czemu po nim miałoby ustać kropelkwoanie jeśli masz nawoskowany lakier. Czytając forum dużo ludzi używa Sonaxa BSD i sobie chwilą.

kupilem nowy wosk Dj supernatural hybrid, nurtuje mnie jedna rzecz mianowicie wosk po przekręceniu wylatuje z pojemniczka, tak ma być ? przy woskowaniu to nie przeszkadza ale woski które miałem dotychczas były zastygnięte w słoiczku a ten jest "luźny" jakby zastygł wcześniej i potem ktoś go wsadził do słoiczka

kupilem nowy wosk Dj supernatural hybrid, nurtuje mnie jedna rzecz mianowicie wosk po przekręceniu wylatuje z pojemniczka, tak ma być ? przy woskowaniu to nie przeszkadza ale woski które miałem dotychczas były zastygnięte w słoiczku a ten jest "luźny" jakby zastygł wcześniej i potem ktoś go wsadził do słoiczka

Hmmm... W moim taki problem nie występował - trzymał się sztywno w słoiczku...

u mnie po odkreceniu wypadł na podłoge :evil: na szczęście nie roztrzaskał się na drobne kawałki. Nakłada się bez problemów i poleruje ok. Problem jest o tyle że podczas woskowania jak on mi wypadnie na podłoge garażu gdzie mam mase brudu to będzie lipa

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.