Michael MSTP Opublikowano 17 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Października 2015 Ja jedynie moge sie wypowiedzieć o zielonej Tudze, dla mnie jest bardzo delikatna wiec tutaj moglbys uzyc cos innego. A Blue Gelem trzeba było leciec bez rozcienczania. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mancol Opublikowano 17 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Października 2015 Mówisz że delikatna a mam wrażenie, że bez niej byłoby dużo gorzej. Mam jeszcze jedno auto gdzie felgi podobnie jak te dzisiaj to straszne szczury. Bez czegoś co działa szybciej się nie obejdzie dlatego pytam. Z bluegelem bez rozcieńczenia też spróbuje. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qub@ Opublikowano 17 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Października 2015 Mancol, ... DImmer na szczury raz go rozcieczylem 1:3, poszło wszystko bluegel na mocno zasyfione felgi nic nie zdziała. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mancol Opublikowano 17 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Października 2015 Qub@, mówisz o pianie aktywnej Atas Dimer? 1:3 z tego co czytam to już agresywne stężenie. Nic się felgom nie stało? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wiggly Opublikowano 18 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Października 2015 wiggly, poszukaj Bilt hamber Korrosol Dzięki! Faktycznie produkt wart rozważenia sądząc po testach i opiniach Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Aron15 Opublikowano 18 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Października 2015 Hey! Ponowię pytanie. Jakoś nie mogę znaleźć opinii nt. Gtechniq C1.5 SILOS SEAL - korzystał ktoś? Zastanawiam się nad tym produktem bo aplikacja wydaje się prosta i mało czasochłonna ale czy wytrzyma te 10-15tys.km lub 3-4 mies. gdy dobrze będzie położony na zimę czy pozostać przy podkładzie od ValetPro Achillis z Hi-Temp (bo taki zestaw już posiadam i zimę ładnie przetrwał ale mało jeździłem). Produkt wart swojej ceny czy szukać czegoś innego - w podobnej cenie ok. 120zł za 250ml (starczy na pewno na niejedno auto wielkości 5er/E klas.) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Eidos71 Opublikowano 18 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Października 2015 Aron15 - C1.5, jako samodzielne zabezpieczenie na pewno nie wytrzyma wymaganych przez Ciebie 3-4 miesięcy. Raz położyłem na maskę C1.5 w marcu - maj-czerwiec (nie pamiętam teraz dokładnie) już nie było praktycznie po nim śladu (auto nie garażowane i niewiele jeżdżone). Pozostań lepiej przy drugiej opcji. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MaćkoAGC Opublikowano 19 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Października 2015 Mam zamiar zacząć przygodę z DA. Widzę, że są dedykowane pady pod DA oraz zwykłe pod rotację. Czy mogę zamontować zwykły pad od rotacji na talerz mocujący? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotrek Opublikowano 19 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Października 2015 Ja z powodzeniem używam zwykłych, płaskich NATów na DA. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GR_BKP Opublikowano 20 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Października 2015 Czym podejść do przepolerowania czarnego boxu dachowego Thule? Nie jest mocno styrany, ale coś tam zawsze... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WaxItCar Opublikowano 20 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Października 2015 Czym podejść do przepolerowania czarnego boxu dachowego Thule?Nie jest mocno styrany, ale coś tam zawsze... spokojnie zwykła pastę polerską Menzerna czy 3m kiedyś kleiłem boxa po czym leciutko reszte przejechałem papierem i wyprowadziłem PF2500, wszystko zrobione delikatnie bo nie wiedziałem ile to ma na sobie lakieru Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KapselK Opublikowano 20 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Października 2015 Smalcowałem auto Collinite 476s 12 września, jeszcze trzyma jak zły, ale chciałbym jeszcze raz nasmalcować auto przy trochę lepszej pogodzie. Teraz pytanie czy jeśli będę znowu woskować collinite to muszę ściągać stary wosk cleanerem czy mogę sobie darować i dać swiężą warstwę wosku na ten stary? Czy może narazie dać sobie spokój i położyć świeżą warstwę jak poprzednia zejdzie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kskej Opublikowano 20 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Października 2015 Panowie najtańszy multimetr z allegro (z przesyłką 12zł) nada się do sprawdzenia aku i ładowania czy czymś to tam się różni znacząco od multimetrów np. za 50zł ? MIERNIK / MULTIMETR IGŁOWY ELEKRTONIKI CYFROW (5662360179) http://allegro.pl/rt12-miernik-multimetr-iglowy-elekrtoniki-cyfrow-i5662360179.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kita33 Opublikowano 20 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Października 2015 kskej, nada się a nie lepiej kupić jakiś miernik w markecie. Takie co podałeś to też mają Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kskej Opublikowano 20 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Października 2015 Kupiłem ten przystosowany do sprawdzania właśnie aku i ładowania w Auchan, ale dwukrotnie okazał się nie sprawny i w końcu zwrócili mi kasę to tak z ciekawości zajrzałem na allegro co by nie jeździć w kółko i kupić coś przez sieć sprawdzę gdzieś indziej w jakimś OBI, Castoramie jeszcze. Dzięki! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kita33 Opublikowano 20 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Października 2015 Ja używam tego http://www.programatory.com.pl/sklep/in ... 70a-ut-70a i sobie bardzo chwalę. Przydaje się nie tylko przy aucie ale i przy instalacja elek. w domu czy elektronice Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szymon Opublikowano 20 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Października 2015 jakich papierów wodnych użyć do polerowania reflektorów przednich? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dawid_Bojarski Opublikowano 20 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Października 2015 Jak ostatnio robiłem to leciały 800-1000-1200-1500-2000-2500 i później polerka menzerna 2000 plus pad średni nat o menzerna 4000 z czarnym natem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piter007i Opublikowano 20 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Października 2015 Ja reflektory ostatnio 1500 wodny, później cutting na twardym padzie, polishing i finish na średnim wyszło tak: http://images.tapatalk-cdn.com/15/10/20 ... 687177.jpg http://images.tapatalk-cdn.com/15/10/20 ... 41d98b.jpg http://images.tapatalk-cdn.com/15/10/20 ... dda427.jpg Innym razem 1500 i później 2000 http://images.tapatalk-cdn.com/15/10/20 ... c5c6ac.jpg Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dawidwml Opublikowano 21 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Października 2015 Witam , kompletuje zestaw i potrzebuje porady jaką glinkę wybrać, nie mam aż zbyt tak dużej wiedzy w tym, którą wybrać ? ValetPRO Orange Mild Clay Bar Miękka glinka ValetPRO Yellow Poly Clay Bar Średnia glinka ValetPRO Blue Traditional Clay Bar Twarda glinka, Mógłby ktoś doradzić którą wybrać i dlaczego ta a nie inna ? z góry dziękuję za pomoc, dodam iż będzie to moja pierwsza praca z tym produktem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dante05 Opublikowano 21 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Października 2015 ValetPRO Yellow Poly Clay Bar Średnia glinka Nie jest za twarda a dbając o poślizg nie narobisz biedy na lakierze i spełni swe zadanie. Tylko dobrze przygotuj auto przed glinkowaniem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KapselK Opublikowano 21 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Października 2015 Smalcowałem auto Collinite 476s 12 września, jeszcze trzyma jak zły, ale chciałbym jeszcze raz nasmalcować auto przy trochę lepszej pogodzie. Teraz pytanie czy jeśli będę znowu woskować collinite to muszę ściągać stary wosk cleanerem czy mogę sobie darować i dać swiężą warstwę wosku na ten stary? Czy może narazie dać sobie spokój i położyć świeżą warstwę jak poprzednia zejdzie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dante05 Opublikowano 21 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Października 2015 KapselK, Smalcowałeś na cleaner czy jałowy lakier? Glinkowałeś? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piszczek Opublikowano 21 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Października 2015 Powiedzcie mi Panowie czy da się uratować szybę motocyklową zrobioną z pleksy. Jest porysowana od mycia. Wiadomo jak pleksa łatwo się rysuje. Ale czy da sie to spolerować? Czy można użyć metody tak jak w przypadku polerowania kloszy lamp? Mi się wydaje że papierami wodnymi nawet najdrobniejszymi i tak pokaleczę ten plastik a maszyną wiele nie zdziałam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KapselK Opublikowano 21 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Października 2015 KapselK, Smalcowałeś na cleaner czy jałowy lakier? Glinkowałeś? Smalcowałem oczywiście na cleaner. Glinkowałem w maju, ale to bez znaczenia bo od dwóch miesięcy mam praktycznie nowy lakier. Dodam, że teraz chciałbym woskować już z myślą o zimie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi