tujek Opublikowano 30 Czerwca 2015 Zgłoś Opublikowano 30 Czerwca 2015 Ryski na pseudo chromie na kierownicy z logo producenta samochodu (widoczne w słońcu i w sztucznym oświetleniu). Ryski spowodowała szmatka z mikrofibry podczas przecierania z kurzu. Autosol M1 nie pomógł... jakieś pomysły?
karambol Opublikowano 30 Czerwca 2015 Zgłoś Opublikowano 30 Czerwca 2015 czyli po polerce, glinki na taki lakier nie stosować? Czy ty czasem nie glinkowałeś w słońcu?
pawelus668 Opublikowano 30 Czerwca 2015 Zgłoś Opublikowano 30 Czerwca 2015 Czy jest sens przepolerować przednią szybę FG400? Czy to nic nie da?
Qub@ Opublikowano 30 Czerwca 2015 Zgłoś Opublikowano 30 Czerwca 2015 Czy jest sens przepolerować przednią szybę FG400? Czy to nic nie da? Jeśli ma to na celu usunięcie zarysowań - to nie ma sensu taka zabawa.
cannonn Opublikowano 30 Czerwca 2015 Zgłoś Opublikowano 30 Czerwca 2015 Pranie tapicerki - para vs ekstrakcja, co wybrać? Para - za 48zł mam fotele+kanapa, dojazd 21km, za dopłatą pewnie i podłogę coś ogarną Ekstrakcja - za 30zł wypożyczenie Puzzi 100, dojazd 10km, z chemii mam tylko Nielsen Nap Extra
KapitanSnuja Opublikowano 30 Czerwca 2015 Zgłoś Opublikowano 30 Czerwca 2015 Nap Extra to mocno pieniący, żebyś pompy w odkurzaczu nie zajechał. Ja prałem ValetPro HeavyDuty Carpet cleaner, nie jest mocno drogi, a co sam zrobisz to sam zrobisz, po swojemu.
cannonn Opublikowano 30 Czerwca 2015 Zgłoś Opublikowano 30 Czerwca 2015 Napa chciałem jako prespray, do ekstrakcji bym kupił jakiś K2 Tornado czy Tenzi Ex.
peterback Opublikowano 30 Czerwca 2015 Zgłoś Opublikowano 30 Czerwca 2015 1.Czy na prima amigo moge nałozyc gyeon cure ? Czy lepiej wosk ?
Pimps Opublikowano 30 Czerwca 2015 Zgłoś Opublikowano 30 Czerwca 2015 peterback, możesz nałożyć Gyeona
fipa Opublikowano 30 Czerwca 2015 Zgłoś Opublikowano 30 Czerwca 2015 Pranie tapicerki - para vs ekstrakcja, co wybrać? Para - za 48zł mam fotele+kanapa, dojazd 21km, za dopłatą pewnie i podłogę coś ogarną Ekstrakcja - za 30zł wypożyczenie Puzzi 100, dojazd 10km, z chemii mam tylko Nielsen Nap Extra Jak masz ten kupon, to jedź do nich. Weź ze sobą klucz do foteli przednich, wykręć je na miejscu i dorzuć tak jak mówisz za podłogę i bagażnik. Para nie przemoczy Ci tapicerki, jak wrócisz do domu auto będzie suche.
piszczek Opublikowano 30 Czerwca 2015 Zgłoś Opublikowano 30 Czerwca 2015 Mam aktywną pianę shiny garage. Na etykiecie podają zeby rozcienczac od 1:1 do 1:100. Dosyć duza rozbieżność. Mam zwykla ręczną pianownicę marketową. Do solidnego oczyszczania lakieru jakiej proporcji uzyc? A jakiej do zwyklego mycia zabezpieczonego lakieru?
CrisAGC Opublikowano 30 Czerwca 2015 Zgłoś Opublikowano 30 Czerwca 2015 Czy środki do usuwania owadów np z Sonaxa czy Autolandu naruszają wosk czy nie? Korzysta ktoś z czegoś takiego?
fipa Opublikowano 1 Lipca 2015 Zgłoś Opublikowano 1 Lipca 2015 Czytałeś to: http://forum.kosmetykaaut.pl/viewtopic.php?f=36&t=5696
Biszkopt Opublikowano 1 Lipca 2015 Zgłoś Opublikowano 1 Lipca 2015 piszczek, nie wiemy jaką masz pianownicę. Ale jeśli coś jak gloria, to około 40ml na litr wody. Takie wartości mniej więcej nie naruszają wosku. Potestuj jeszcze sobie, daj więcej albo mniej - każdy rodzaj pianownicy to trochę inna proporcja. No i czytaj, sporo już o tym było na forum.
mario704 Opublikowano 1 Lipca 2015 Zgłoś Opublikowano 1 Lipca 2015 Panowie mam pytanie-może i głupie ale mnie to zastanawia.Zakupiłem pianownicę epoce 2l i wyciągnąłem z niej zgodnie z zaleceniami 2 filce bo są 4 ? Coś na miejsce tych2 wsadzić czy zostawić tę przezstrzeń wolną? Wyciągnąłem 2 od strony dyszy
peterback Opublikowano 1 Lipca 2015 Zgłoś Opublikowano 1 Lipca 2015 W sklepie MOTO GO w którym robię zakupy nie ma Prima Amigo . Poleci ktoś równie dobry produkt który kupie u nich ?
detailercar Opublikowano 1 Lipca 2015 Zgłoś Opublikowano 1 Lipca 2015 Podpowie ktoś czym usunąć water spoty z świeżo położonej powłoki kwarcowej?
kamilgt Opublikowano 1 Lipca 2015 Zgłoś Opublikowano 1 Lipca 2015 tym co z czystego lakieru, lakieru zabezpieczonego woskiem itp
KapitanSnuja Opublikowano 1 Lipca 2015 Zgłoś Opublikowano 1 Lipca 2015 Panowie, pytanie: Odkurzacz Zelmer Wodnik Quatro, swoje lata już ma i przytyka się dysza. Leje wtedy pod różnymi dzikimi kątami i nie idzie robić. Pierwsze co zrobiłem, to kupiłem nową, ale robi się to samo. Jest jakiś patent na wyczyszczenie układu natrysku? Bo tak myślę, że jakieś osady tam pewnie siedzą i się od czasu do czasu osuwają i idą w dyszę. Tak myślałem, że może ciepłą wodę z kwaskiem cytrynowym, jak do odkamieniania czajnika.
wiggly Opublikowano 1 Lipca 2015 Zgłoś Opublikowano 1 Lipca 2015 Panowie mam pytanie-może i głupie ale mnie to zastanawia.Zakupiłem pianownicę epoce 2l i wyciągnąłem z niej zgodnie z zaleceniami 2 filce bo są 4 ?Coś na miejsce tych2 wsadzić czy zostawić tę przezstrzeń wolną? Wyciągnąłem 2 od strony dyszy Niezależnie czy byś wyciągnął te czy od drugiej strony, roztwór i tak by przepchał filce do przodu tworząc wolną przestrzeń Ja nic nie dawałem w tą przestrzeń i nie spotkałem się z opinią jakoby należało to czymś zapełniać, a czytałem sporo na ten temat przed zakupem. Problemów z tego powodu nie doświadczyłem
detailercar Opublikowano 1 Lipca 2015 Zgłoś Opublikowano 1 Lipca 2015 Do water spotów będzie lepszy GYEON Q2M WaterSpot czy Car Pro Spotless ? Zastanawiam się co kupić
mario704 Opublikowano 2 Lipca 2015 Zgłoś Opublikowano 2 Lipca 2015 wiggly, Dzięki.No próbowałem i faktycznie nic nie wybuchło
mateuszk Opublikowano 2 Lipca 2015 Zgłoś Opublikowano 2 Lipca 2015 Mógłby mi ktoś powiedzieć dlaczego jak robię w jakimś miejscu zaprawkę lakierem, który kupiłem w lakierni w małej buteleczce z pędzelkiem jest on matowy ? Lakier to akryl LA5G, do lakieru akrylowego nie używa się chyba klaru ?
piti_1979 Opublikowano 3 Lipca 2015 Zgłoś Opublikowano 3 Lipca 2015 mateuszk, bo to chyba nie jest akryl. Lakier ma 2 składniki, baza i klar, dlatego po samej bazie jest matowy.
Rekomendowane odpowiedzi