Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Ryski na pseudo chromie na kierownicy z logo producenta samochodu (widoczne w słońcu i w sztucznym oświetleniu). Ryski spowodowała szmatka z mikrofibry podczas przecierania z kurzu. Autosol M1 nie pomógł... jakieś pomysły? :(

• Odpowiedzi 10,7 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowane grafiki

Opublikowano
Czy jest sens przepolerować przednią szybę FG400? Czy to nic nie da?

Jeśli ma to na celu usunięcie zarysowań - to nie ma sensu taka zabawa.

Opublikowano

Pranie tapicerki - para vs ekstrakcja, co wybrać?

Para - za 48zł mam fotele+kanapa, dojazd 21km, za dopłatą pewnie i podłogę coś ogarną

Ekstrakcja - za 30zł wypożyczenie Puzzi 100, dojazd 10km, z chemii mam tylko Nielsen Nap Extra

Opublikowano

Nap Extra to mocno pieniący, żebyś pompy w odkurzaczu nie zajechał. Ja prałem ValetPro HeavyDuty Carpet cleaner, nie jest mocno drogi, a co sam zrobisz to sam zrobisz, po swojemu.

Opublikowano
Pranie tapicerki - para vs ekstrakcja, co wybrać?

Para - za 48zł mam fotele+kanapa, dojazd 21km, za dopłatą pewnie i podłogę coś ogarną

Ekstrakcja - za 30zł wypożyczenie Puzzi 100, dojazd 10km, z chemii mam tylko Nielsen Nap Extra

Jak masz ten kupon, to jedź do nich. Weź ze sobą klucz do foteli przednich, wykręć je na miejscu i dorzuć tak jak mówisz za podłogę i bagażnik. Para nie przemoczy Ci tapicerki, jak wrócisz do domu auto będzie suche.
Opublikowano

Mam aktywną pianę shiny garage. Na etykiecie podają zeby rozcienczac od 1:1 do 1:100. Dosyć duza rozbieżność. Mam zwykla ręczną pianownicę marketową. Do solidnego oczyszczania lakieru jakiej proporcji uzyc? A jakiej do zwyklego mycia zabezpieczonego lakieru?

Opublikowano

Czy środki do usuwania owadów np z Sonaxa czy Autolandu naruszają wosk czy nie? Korzysta ktoś z czegoś takiego?

Opublikowano

piszczek, nie wiemy jaką masz pianownicę. Ale jeśli coś jak gloria, to około 40ml na litr wody. Takie wartości mniej więcej nie naruszają wosku.

Potestuj jeszcze sobie, daj więcej albo mniej - każdy rodzaj pianownicy to trochę inna proporcja.

No i czytaj, sporo już o tym było na forum.

Opublikowano

Panowie mam pytanie-może i głupie ale mnie to zastanawia.Zakupiłem pianownicę epoce 2l i wyciągnąłem z niej zgodnie z zaleceniami 2 filce bo są 4 ?

Coś na miejsce tych2 wsadzić czy zostawić tę przezstrzeń wolną?

Wyciągnąłem 2 od strony dyszy

Opublikowano

Panowie, pytanie: Odkurzacz Zelmer Wodnik Quatro, swoje lata już ma i przytyka się dysza. Leje wtedy pod różnymi dzikimi kątami i nie idzie robić. Pierwsze co zrobiłem, to kupiłem nową, ale robi się to samo. Jest jakiś patent na wyczyszczenie układu natrysku? Bo tak myślę, że jakieś osady tam pewnie siedzą i się od czasu do czasu osuwają i idą w dyszę. Tak myślałem, że może ciepłą wodę z kwaskiem cytrynowym, jak do odkamieniania czajnika.

Opublikowano
Panowie mam pytanie-może i głupie ale mnie to zastanawia.Zakupiłem pianownicę epoce 2l i wyciągnąłem z niej zgodnie z zaleceniami 2 filce bo są 4 ?

Coś na miejsce tych2 wsadzić czy zostawić tę przezstrzeń wolną?

Wyciągnąłem 2 od strony dyszy

Niezależnie czy byś wyciągnął te czy od drugiej strony, roztwór i tak by przepchał filce do przodu tworząc wolną przestrzeń :) Ja nic nie dawałem w tą przestrzeń i nie spotkałem się z opinią jakoby należało to czymś zapełniać, a czytałem sporo na ten temat przed zakupem. Problemów z tego powodu nie doświadczyłem :)

Opublikowano

Mógłby mi ktoś powiedzieć dlaczego jak robię w jakimś miejscu zaprawkę lakierem, który kupiłem w lakierni w małej buteleczce z pędzelkiem jest on matowy :o ? Lakier to akryl LA5G, do lakieru akrylowego nie używa się chyba klaru ?

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.