piszczek Opublikowano 25 Czerwca 2015 Zgłoś Opublikowano 25 Czerwca 2015 czasami po kilku godzinach robią się wżery w lakierze. ja u siebie przejechałem papierem 2500 i polerowałem pastami. a i tak nie ma gwarancji że wszystko zejdzie niestety.
drufi Opublikowano 25 Czerwca 2015 Zgłoś Opublikowano 25 Czerwca 2015 SG Interior Cleaner to nie QD do wnętrza, tylko słabo stężone APC. Faktycznie, masz rację. W takim razie jakie QD do wnętrza można stosować aby nie podjadało Gtechniq Matte Dash? Megs Quik Interior Detailer, Auto Finesse Spritz. Spritz zostawia po sobie świecidełko a megs nic nie zmienia z C6
kaskra1 Opublikowano 25 Czerwca 2015 Zgłoś Opublikowano 25 Czerwca 2015 Nie zauważyłem żeby spritz zostawial swiecidelko... Raczej mat na wszystkich powierzchniach -- 26 cze 2015, o 00:43 -- Nie zauważyłem żeby spritz zostawial swiecidelko... Raczej mat na wszystkich powierzchniach
snork Opublikowano 26 Czerwca 2015 Zgłoś Opublikowano 26 Czerwca 2015 Stosował ktoś Autobrite enhance paint cleaner pod coli 476? Zastanawiam się czy po cleanerze przecierać lakier IPA, czy nakładać bezpośrednio wosk.
kafarszczak Opublikowano 26 Czerwca 2015 Zgłoś Opublikowano 26 Czerwca 2015 Ipa usuwa cleaner wiec po co klasc cleaner jak potem go zmyjesz.
Vespa Opublikowano 26 Czerwca 2015 Zgłoś Opublikowano 26 Czerwca 2015 Nie każdy używa cleanera w celu zamaskowania zarysowań. Przetarcie IPA poprawia trwałość wosku.
snork Opublikowano 26 Czerwca 2015 Zgłoś Opublikowano 26 Czerwca 2015 Cleaner posłuży do oczyszczenia lakieru pod wosk. Dlatego tez myślę o enhance Paint cleaner, a nie, np. cherry glaze. Wszystko sprowadza się do tego w jakim stopniu pozostawienie cleanera wpłynie na lubiącego odtłuszczone powierzchnie coli. Nic, sprawdzę w praktyce
Barticf Opublikowano 26 Czerwca 2015 Zgłoś Opublikowano 26 Czerwca 2015 Została mi niewidzialna wycieraczka z K2 warto to nakładać na boczne szyby oraz tylną ? Na przednią w sumie też bym nałożył ale obawiam się tego efektu "mgiełki" po przetarciu szyby wycieraczkami. Głównie zależy mi na zabezpieczeniu szyby tak by łatwiej ją było doczyścić bo aktualnie brud lubi się tak przyczepić, że mycie bezdotykowe nie pomaga i jedyna opcja to użycie rękawicy
mateuszk Opublikowano 26 Czerwca 2015 Zgłoś Opublikowano 26 Czerwca 2015 Ja to nakładałem na wszystkie szyby, na bocznych i tylnej się trzyma na przedniej szybko siada.
banan_44 Opublikowano 26 Czerwca 2015 Zgłoś Opublikowano 26 Czerwca 2015 Jestem bardzo początkujący w kosmetyce aut. Chcę powoli doprowadzić swoją furę do lepszego stanu. Zaczynam od regeneracji lamp, ale nie bardzo się orientuję co muszę kupić, żeby wszystko dobrze zrobić i zabezpieczyć, żeby efekt był jak najdłużej. Kolega mówił, żebym kupił pastę tempo i kilka arkuszy papieru ściernego o różnej gradacji. Drugi znajomy stwierdził, że wystarczy jakaś pasta Sonax i szmatka. Jeszcze inny sugerował papier ścierny, pasta do zębów i szczoteczka (?) a jako zabezpieczenie jakiś wosk z powłoką kwarcową, czy coś takiego. Na forum jest wiele wątków o polerce kloszy, ale rozstrzał past i wosków zabezpieczających jest ogromny i nie wiem co wybrać. Nie mam żadnej maszyny polerskiej, więc polerował będę ręcznie. Poniżej zdjęcia jak wyglądają lampy w chwili obecnej (na kloszach są kropelki od deszczu). Czy ktoś może mi podpowiedzieć co kupić? Chcę wykonać to dobrze, ale za w miarę rozsądne pieniądze. http://i.imgur.com/ChleQoc.jpg http://i.imgur.com/x5sRkLg.jpg http://i.imgur.com/CZbuci8.jpg
kamilgt Opublikowano 26 Czerwca 2015 Zgłoś Opublikowano 26 Czerwca 2015 viewtopic.php?f=14&t=2232&start=615 Jak przeczytasz ten temat to będziesz wszystko wiedział
Procent Opublikowano 26 Czerwca 2015 Zgłoś Opublikowano 26 Czerwca 2015 w jakim stężeniu się rozrabia APC Koch chemie apc green star do kokpitu?? -- 26 cze 2015, o 11:52 -- i druga sprawa. Roztwór dać do zraszacza czy po prostu pędzelek i ze słoiczka??bo nie działałem jeszcze nigdy z APC, a chce domyć deskę. jakieś stare plaki po poprzednim właścicielu
kafarszczak Opublikowano 26 Czerwca 2015 Zgłoś Opublikowano 26 Czerwca 2015 Jestem bardzo początkujący w kosmetyce aut. Chcę powoli doprowadzić swoją furę do lepszego stanu. Zaczynam od regeneracji lamp, ale nie bardzo się orientuję co muszę kupić, żeby wszystko dobrze zrobić i zabezpieczyć, żeby efekt był jak najdłużej. Kolega mówił, żebym kupił pastę tempo i kilka arkuszy papieru ściernego o różnej gradacji. Drugi znajomy stwierdził, że wystarczy jakaś pasta Sonax i szmatka. Jeszcze inny sugerował papier ścierny, pasta do zębów i szczoteczka (?) a jako zabezpieczenie jakiś wosk z powłoką kwarcową, czy coś takiego. Na forum jest wiele wątków o polerce kloszy, ale rozstrzał past i wosków zabezpieczających jest ogromny i nie wiem co wybrać. Nie mam żadnej maszyny polerskiej, więc polerował będę ręcznie. Poniżej zdjęcia jak wyglądają lampy w chwili obecnej (na kloszach są kropelki od deszczu). Czy ktoś może mi podpowiedzieć co kupić? Chcę wykonać to dobrze, ale za w miarę rozsądne pieniądze. http://i.imgur.com/ChleQoc.jpg http://i.imgur.com/x5sRkLg.jpg http://i.imgur.com/CZbuci8.jpg Kolego, papiery wodne od 800-2500 i kostkę jakąś do tego aby papiery dociąć na wymiar i taśmę aby zabezpieczyć to co otacza lampy i jedziesz z koksem do tego woda w atomizerze aby pryskać lampę wodą podczas szlifowania. Zaczynasz od papieru 800 i lecisz lampę a potem nastepna gradacja np 1000 i tak aż do 2500, nie rob dużych skoków miedzy papierami bo nie wyjdzie ladnie. Na koniec pasta polerska jalas ci ktos doradzi lub poszukaj na forum i masz gotowe.
jerek Opublikowano 26 Czerwca 2015 Zgłoś Opublikowano 26 Czerwca 2015 Witam, mam problem robiłem już trochę aut i było wszystko ok , tym razem po pierwsze pasta bardzo szybko mi się zabija po drugie bardzo ciężko ja wyczyścić. Co ciekawe nie na wszystkich elementach tak się dzieje. Auto nie było malowane. Kosmetyki i wszystko to samo . Nie wiem o co może chodzić... -- 26 czerwca 2015, 16:23 -- Witam, mam problem robiłem już trochę aut i było wszystko ok , tym razem po pierwsze pasta bardzo szybko mi się zabija po drugie bardzo ciężko ja wyczyścić. Co ciekawe nie na wszystkich elementach tak się dzieje. Auto nie było malowane. Kosmetyki i wszystko to samo . Nie wiem o co może chodzić...
Julian_cg Opublikowano 26 Czerwca 2015 Zgłoś Opublikowano 26 Czerwca 2015 Niewidzialna wycieraczka K2 bardzo dobrze sprawdza się na szybach tylnej i bocznych w okresie zimowym, znacznie ułatwia usuwanie lodu z szyb. Szron i lód znacznie słabiej się trzyma co ułatwia jego usuwanie (coś jak z brudem na woskowanym lakierze).
kafarszczak Opublikowano 26 Czerwca 2015 Zgłoś Opublikowano 26 Czerwca 2015 Sam white diamond po wcześniejszym użyciu cleanera i glinki oczywiście ma jakieś szanse na poleżenie na lakierze ? czy zejdzie zaraz ... bo aktualnie nie posiadam jeszcze wosku a całą reszte mam i juz bym tego użył najchętniej
Procent Opublikowano 26 Czerwca 2015 Zgłoś Opublikowano 26 Czerwca 2015 Smialo mozesz dawac diamonda.troche polezy mamy lato.pnawiam pytanie o apc
cannonn Opublikowano 26 Czerwca 2015 Zgłoś Opublikowano 26 Czerwca 2015 Poleży do pierwszego mycia pewnie. APC ja używam 1:15-1:20 we wnętrzu. Dobrze jest mieć atomizer spieniający chociażby po płynie do szyb z takim sitkiem - jak np Tytan do szyb
kskej Opublikowano 26 Czerwca 2015 Zgłoś Opublikowano 26 Czerwca 2015 Procent, wolisz ponowić pytanie, zamiast poszukać http://forum.kosmetykaaut.pl/viewtopic.php?f=6&t=21223&start=2400&mobile=desktop zerknij na odpowiedź od Toster. Co do sposobu użycia - przelewasz do butelki i pryskasz atomizerem (zraszacza).
Tomson-8p. Opublikowano 26 Czerwca 2015 Zgłoś Opublikowano 26 Czerwca 2015 Witam Siemnko Szukam dobrego detailera na Carbona ??? Uzywalem juz: sonus-carnauba,chemical-guys-pro-detailer i Zymöl spray det. Zymola musialem picowac dwa razy,nakladalem i nie chcial sie wypolerowac zostawaly (smugi) nie robilem tego na cieplym lakierze.
Procent Opublikowano 26 Czerwca 2015 Zgłoś Opublikowano 26 Czerwca 2015 AF Finale,AG Rapid Detailer -- 26 cze 2015, o 20:12 -- AF Finale,AG Rapid Detailer
kamq Opublikowano 26 Czerwca 2015 Zgłoś Opublikowano 26 Czerwca 2015 Witam już mi minęło dwa tygodnie po korekcie i woskowaniu wosk coli 476. Wiec czas na mycie. Jak je umyć żeby nie uszkodzić wosku ? Tzn: Piana, szampon z rękawicą wełnianą na 2 wiadra i suszenie ? A na końcu QD. ?
Procent Opublikowano 26 Czerwca 2015 Zgłoś Opublikowano 26 Czerwca 2015 Mam butelke z siateczka spieniajaca 250 ml.czyli do wnetrza leje 12.5 ml,a do opon 50 ml.to mi na 5 lat to starczy -- 26 cze 2015, o 23:05 -- Mam butelke z siateczka spieniajaca 250 ml.czyli do wnetrza leje 12.5 ml,a do opon 50 ml.to mi na 5 lat to starczy
Lokoko Opublikowano 27 Czerwca 2015 Zgłoś Opublikowano 27 Czerwca 2015 Witam już mi minęło dwa tygodnie po korekcie i woskowaniu wosk coli 476. Wiec czas na mycie. Jak je umyć żeby nie uszkodzić wosku ? Tzn: Piana, szampon z rękawicą wełnianą na 2 wiadra i suszenie ? A na końcu QD. ? Jaki szampon i jaka piana?
W1Michal Opublikowano 27 Czerwca 2015 Zgłoś Opublikowano 27 Czerwca 2015 może ktoś podpowiedzieć jak usunać odkurz lakierniczy ? kropek jest nie za dużo ale są dość sporej wielkości, sąsiad zaparkował obok firmy gdzie trwał remont no i zonk ....
Rekomendowane odpowiedzi