Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 10,7 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowane grafiki

Opublikowano

Czy przed nałożeniem zabezpieczenia na (w założeniu jałowy) lakier (wosku/powloki), Można przemyć powierzchnię zmywaczem silikonowym stosowanym w lakiernictwie (np firmy novol, troton) później IPA (czysta bądź 1:1) i dopiero warstwa zabezpieczająca czyli wosk lub powłoka?

Czy koniecznie musi być to zmywacz firmy np. TAC gyeon gtechnic

Wysłano z mojego G4S

Opublikowano

Kolejność dowolna? Bo na myśl przychodzi mi tak od początku zaczynając:

mycie > zmywacz > ipa > zabezpieczenie

W najbliższym czasie przyjdzie mi Sonax PNS I będę chciał zrobić mały test, razem z 2 woskami w dwóch wariantach 3 rodzaje zabezpieczenia z cleanerem/glaze (prima amigo) oraz na jałowej pow.

Wysłano z mojego G4S

Opublikowano

Zmywacz potem Ipa, gdyż zmywacz czasem lubi się mazać. Tę jałową powierzchnię po myciu też bym przejechał cleanerem, pastą finishową, w celu oczyszczenia powierzchni lakieru.

Opublikowano

Wg. mnie IPA po zmywaczu ma sens tylko jeśli zostały jakieś mazy. Ogólnie jednak jest to środek zastępczy dla zmywacza.

Opublikowano

Pacjent to BMW E60. W bagażniku, w miejscu gdzie jest koło zapasowe mam taka specjalna wyprofilowana mate z przegrodkami. Nie jest gumowa, tylko tak jakby sztuczny material podklejony czyms, zeby byl sztywny (na zdjeciu jest wlasnie ten material). Okazalo sie, ze butelka oleju, ktora tam trzymalem, byla zle zakrecona i kapal z niej olej.

Pytanie za 100 punktow - czym to teraz umyc? Probowalem psikac Surfexem HD i ludwikiem, wyszorowalem, wyplukalem i wciaz nasiakniete olejem... help :?:

bmw-f80-m3-f82-m4-street-track-review-165.jpg

bmw-5-series-e60-spare-wheel-well-liner-boot-floor-storage-insert-panel-04-10-8140-p.jpg

Opublikowano

Koledzy jakiś pomysł czym ruszyć ten bród na kołpakach? APC - nic, SG Wheel Cleaner - nic, SG Glue And Tar Remover - nic. Niestety nie posiadam IronX może on by coś podziałał. Ale generalnie nie mam pomysłu czym to domyć. Jak nie to zostanie malowanie. :o

95785793318003622186.jpg

74984141946682057119.jpg

Opublikowano

nie koniecznie.czerwona tuga to zlikwiduje.Miałem alu w gorszym stanie i właśnie czerwona tuga dała radę. Bez pędzelkowania się nie obędzie, ale napewno puści.

Opublikowano

Możecie podrzucić co to ta "czerwona tuga" bo w tym się nie orientuję za bardzo :)

Opublikowano

kita33 dziękuję :) Zaopatrzę się w ten produkt i zobaczymy czy da radę dzięki !

Opublikowano

piotro, podobną sytuację przerabiałem na kołpakach, które nie były porządnie czyszczone przez 7 lat, Angelwax Billbery i szczotkowanie kilka razy dało radę (wtedy dopiero były początki zabawy z detailingiem i nie miałem jeszcze nic na opiłki).

Opublikowano

Orientujecie się może jak wygląda legalność firmy przewozowej Uber? Ojciec z racji iż nie może znaleźć pracy, rozważa zatrudnienie się w Uberze. Chętnie bym coś od Was usłyszał na temat tej firmy i pracy w niej. :)

Opublikowano

Ostatnio w Krakowie była akcja US i ITD przeciw Uberowi. Wlepiali wysokie kary kierowcom.

Opublikowano

Musialovsky, ryzykowna akcja, a jak ojciec nie ma natury cwaniaczka to lepiej żeby odpuścił. Niech zerknie np. na dostawcę w tesco albo coś w ten deseń. Robota nie jakaś mordercza.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.