kandy Opublikowano 20 Czerwca 2015 Zgłoś Opublikowano 20 Czerwca 2015 Shiny Garage tar& glue Z moich doświadczeń nie polecam, wolę Pricka
szczupak Opublikowano 20 Czerwca 2015 Zgłoś Opublikowano 20 Czerwca 2015 no to jest 2 vs 2 i oba w podobnej cenie. Będę rzucał monetą
piter007i Opublikowano 20 Czerwca 2015 Zgłoś Opublikowano 20 Czerwca 2015 Czy przed nałożeniem zabezpieczenia na (w założeniu jałowy) lakier (wosku/powloki), Można przemyć powierzchnię zmywaczem silikonowym stosowanym w lakiernictwie (np firmy novol, troton) później IPA (czysta bądź 1:1) i dopiero warstwa zabezpieczająca czyli wosk lub powłoka? Czy koniecznie musi być to zmywacz firmy np. TAC gyeon gtechnic Wysłano z mojego G4S
/miodu/ Opublikowano 20 Czerwca 2015 Zgłoś Opublikowano 20 Czerwca 2015 piter007i, Spokojnie IPA, zmywacz. Produkty typu Prep, Panel Wipe są oparte na wodzie, więc przyjemniej się nim pracuje niż zmywaczem,czy benzyną.
piter007i Opublikowano 20 Czerwca 2015 Zgłoś Opublikowano 20 Czerwca 2015 Kolejność dowolna? Bo na myśl przychodzi mi tak od początku zaczynając: mycie > zmywacz > ipa > zabezpieczenie W najbliższym czasie przyjdzie mi Sonax PNS I będę chciał zrobić mały test, razem z 2 woskami w dwóch wariantach 3 rodzaje zabezpieczenia z cleanerem/glaze (prima amigo) oraz na jałowej pow. Wysłano z mojego G4S
/miodu/ Opublikowano 20 Czerwca 2015 Zgłoś Opublikowano 20 Czerwca 2015 Zmywacz potem Ipa, gdyż zmywacz czasem lubi się mazać. Tę jałową powierzchnię po myciu też bym przejechał cleanerem, pastą finishową, w celu oczyszczenia powierzchni lakieru.
Vespa Opublikowano 20 Czerwca 2015 Zgłoś Opublikowano 20 Czerwca 2015 Wg. mnie IPA po zmywaczu ma sens tylko jeśli zostały jakieś mazy. Ogólnie jednak jest to środek zastępczy dla zmywacza.
Veene2 Opublikowano 20 Czerwca 2015 Zgłoś Opublikowano 20 Czerwca 2015 Pacjent to BMW E60. W bagażniku, w miejscu gdzie jest koło zapasowe mam taka specjalna wyprofilowana mate z przegrodkami. Nie jest gumowa, tylko tak jakby sztuczny material podklejony czyms, zeby byl sztywny (na zdjeciu jest wlasnie ten material). Okazalo sie, ze butelka oleju, ktora tam trzymalem, byla zle zakrecona i kapal z niej olej. Pytanie za 100 punktow - czym to teraz umyc? Probowalem psikac Surfexem HD i ludwikiem, wyszorowalem, wyplukalem i wciaz nasiakniete olejem... help
piotro Opublikowano 20 Czerwca 2015 Zgłoś Opublikowano 20 Czerwca 2015 Koledzy jakiś pomysł czym ruszyć ten bród na kołpakach? APC - nic, SG Wheel Cleaner - nic, SG Glue And Tar Remover - nic. Niestety nie posiadam IronX może on by coś podziałał. Ale generalnie nie mam pomysłu czym to domyć. Jak nie to zostanie malowanie.
/miodu/ Opublikowano 20 Czerwca 2015 Zgłoś Opublikowano 20 Czerwca 2015 Kilka podejść Ironem, pędzelek z twardym włosiem, cierpliwość i powinno zejść wszystko.
Procent Opublikowano 20 Czerwca 2015 Zgłoś Opublikowano 20 Czerwca 2015 nie koniecznie.czerwona tuga to zlikwiduje.Miałem alu w gorszym stanie i właśnie czerwona tuga dała radę. Bez pędzelkowania się nie obędzie, ale napewno puści.
/miodu/ Opublikowano 20 Czerwca 2015 Zgłoś Opublikowano 20 Czerwca 2015 Fakt, kwasem też sporo powinno zejść,ale zawsze coś dla Irona po kwasie się znajdzie.
piotro Opublikowano 20 Czerwca 2015 Zgłoś Opublikowano 20 Czerwca 2015 Możecie podrzucić co to ta "czerwona tuga" bo w tym się nie orientuję za bardzo
kita33 Opublikowano 20 Czerwca 2015 Zgłoś Opublikowano 20 Czerwca 2015 piotro, http://autonablask.pl/produkt/tuga-chem ... plyn-felg/
piotro Opublikowano 20 Czerwca 2015 Zgłoś Opublikowano 20 Czerwca 2015 kita33 dziękuję Zaopatrzę się w ten produkt i zobaczymy czy da radę dzięki !
powalla Opublikowano 20 Czerwca 2015 Zgłoś Opublikowano 20 Czerwca 2015 Weź od razu też zieloną , bo robi robotę
kandy Opublikowano 20 Czerwca 2015 Zgłoś Opublikowano 20 Czerwca 2015 piotro, podobną sytuację przerabiałem na kołpakach, które nie były porządnie czyszczone przez 7 lat, Angelwax Billbery i szczotkowanie kilka razy dało radę (wtedy dopiero były początki zabawy z detailingiem i nie miałem jeszcze nic na opiłki).
Musialovsky Opublikowano 21 Czerwca 2015 Zgłoś Opublikowano 21 Czerwca 2015 Orientujecie się może jak wygląda legalność firmy przewozowej Uber? Ojciec z racji iż nie może znaleźć pracy, rozważa zatrudnienie się w Uberze. Chętnie bym coś od Was usłyszał na temat tej firmy i pracy w niej.
piteks Opublikowano 21 Czerwca 2015 Zgłoś Opublikowano 21 Czerwca 2015 Ostatnio w Krakowie była akcja US i ITD przeciw Uberowi. Wlepiali wysokie kary kierowcom.
Procent Opublikowano 21 Czerwca 2015 Zgłoś Opublikowano 21 Czerwca 2015 czy jest sens przed AG SRP kłaść cleaner??
Musialovsky Opublikowano 21 Czerwca 2015 Zgłoś Opublikowano 21 Czerwca 2015 Ostatnio w Krakowie była akcja US i ITD przeciw Uberowi. Wlepiali wysokie kary kierowcom. Dokładnie, słyszałem o tej akcji dlatego nie jestem pewny co do Ubera
manio49 Opublikowano 21 Czerwca 2015 Zgłoś Opublikowano 21 Czerwca 2015 Musialovsky, ryzykowna akcja, a jak ojciec nie ma natury cwaniaczka to lepiej żeby odpuścił. Niech zerknie np. na dostawcę w tesco albo coś w ten deseń. Robota nie jakaś mordercza.
cannonn Opublikowano 21 Czerwca 2015 Zgłoś Opublikowano 21 Czerwca 2015 czy jest sens przed AG SRP kłaść cleaner?? Nie
Rekomendowane odpowiedzi