piotrekkk1985 Opublikowano 12 Czerwca 2015 Zgłoś Opublikowano 12 Czerwca 2015 W jakim stosunku rozcienczyc SG Snow Foam 2015 z woda zeby uzyskac ladna piane? Pianownica reczna epoca. Z gory dzieki.
Vespa Opublikowano 12 Czerwca 2015 Zgłoś Opublikowano 12 Czerwca 2015 Dawniej auta lakierowali bardziej na gładko, a teraz w modzie jest cellulitis Jakiej modzie, pewnie ekolodzy namieszali coś w chemii i tak teraz wychodzi
bienek Opublikowano 12 Czerwca 2015 Zgłoś Opublikowano 12 Czerwca 2015 Lakiery muszą spełniać coraz ostrzejsze normy, ale od tego nie zależy wcale efekt finalny. Każdy bezbarwny da się rozlać z większą lub mniejszą skórka. Reguluje się to rozpuszczalnikiem, ciśnieniem, temperaturą itd itp.
Kryman Opublikowano 12 Czerwca 2015 Zgłoś Opublikowano 12 Czerwca 2015 Może bardzo śmieszne pytanie, ale muszę wiedzieć zanim za cokolowiek zacznę robić. Czy Prickborta z lakieru (no i felg) będę w stanie spłukać ..... wężem ogrodowym? Nie mam myjki ciśnieniowej więc jestem w czarnej dziurze i za bardzo nie wiem co mam zrobić, jeżeli wężem nie będę w stanie tego spłukać Jak coś to mam węża ze zmiennym ciśnieniem (nawet coś tam tego ciśnienia faktycznie jest )
Vespa Opublikowano 12 Czerwca 2015 Zgłoś Opublikowano 12 Czerwca 2015 Kryman, spłuczesz z węża na ile się da, resztę wymyjesz rękawicą i wodą z szamponem.
KierQu Opublikowano 12 Czerwca 2015 Zgłoś Opublikowano 12 Czerwca 2015 Zabieram się do pierwszego ogarnięcia wiedzy przed porządnym umyciem auta, lecz nie znalazłem odpowiedzi, jak zrobić mycie wstępne bez pianownicy, bo niestety nie posiadam takiego sprzętu.
escimo Opublikowano 12 Czerwca 2015 Zgłoś Opublikowano 12 Czerwca 2015 KierQu, najprościej to skoczyć na bezdotyk
kita33 Opublikowano 12 Czerwca 2015 Zgłoś Opublikowano 12 Czerwca 2015 KierQu, najprościej to skoczyć na bezdotyk a potem poczytać forum
comando Opublikowano 12 Czerwca 2015 Zgłoś Opublikowano 12 Czerwca 2015 No nie wiem czy to dobra droga. Od apple sg nawet autoland będzie lepszy. Nie wszystkie detailerskie produkty są lepsze od marketowych. To co polecasz w wersji budżetowek? Wiem że nie wszystkie ale te wszystkie "plaki" przyprawiają mnie o mdłości...dzisiaj psikasz a jutro zarąbana deska kurzem i wszystko sie lepi...Ja tam używam natural looka i sobie mega chwale.4 kropelki na aplikator i cała deska odżywiona i kirzu nie łapie min. tydzień Nie mowilem o plaku tylko o sonaxie. Kiedys dziewczyna kupila mi jakis spray w markecie i przeleciala nim deske efekt był matowy i kurzu nie zbierało dośc dlugo bo chyba 2 tyg i kosztowalo cale 4:99 PLN czy jakos tak. Wiem, że natural look jest dobry ale nie potrzebuje 473ml , pozatym cena nie mała. Sonax do plastików nie jest złym wyborem jak ma być tanio. Nielsen Finese jest też tani a Zymolowi dużo nie ustępuje. Śmiało mogę Ci go polecić.
Arkadio_Gdansk Opublikowano 12 Czerwca 2015 Zgłoś Opublikowano 12 Czerwca 2015 Dzieki wielkie za informacje
Dystrybutor Michas Opublikowano 13 Czerwca 2015 Dystrybutor Zgłoś Opublikowano 13 Czerwca 2015 Nie Chyba tylko w świecie lakiernikow... Jak chce sie uzyskac jak najlepszy efekt, to cleaner jest konieczny. Nie wyobrażam sobie po polerce nie użyć cleanera. To jest detailing a nie drut lakiernik. Najpierw czytamy, próbujemy zrozumieć potem piszemy http://forum.kosmetykaaut.pl/viewtopic.php?t=9479 Powyżej całkowita podstawa, jak widzę ktoś tu woli pisać niż czytać więc dla ułatwienia wystarczy z powyższego linku i pierwszego postu przeczytać 5 ostatnich linijek. Jak można komuś po 3 etapowej korekcie lakieru kazać go zrobić jeszcze cleanerem?Powiedzmy, żę byłoby to jeszcze uzasadnione gdyby padło pytanie czy np cleaner dedykowany do jakiegoś konkretnego wosku, gdzie producent zaleca takie combo dla większej trwałości ale tak... żal.
kamilgt Opublikowano 13 Czerwca 2015 Zgłoś Opublikowano 13 Czerwca 2015 Jak można komuś po 3 etapowej korekcie lakieru kazać go zrobić jeszcze cleanerem?Powiedzmy, żę byłoby to jeszcze uzasadnione gdyby padło pytanie czy np cleaner dedykowany do jakiegoś konkretnego wosku, gdzie producent zaleca takie combo dla większej trwałości ale tak... żal.
Dystrybutor Michas Opublikowano 13 Czerwca 2015 Dystrybutor Zgłoś Opublikowano 13 Czerwca 2015 Po tylu postach trochę wyrwane z kontekstu więc oczywiście podstawą jest wymycie pasty np. Panel Wipe, CarPro eraser nie koniecznie jakikolwiek cleaner.
kermit14 Opublikowano 13 Czerwca 2015 Zgłoś Opublikowano 13 Czerwca 2015 Zabieram się do do spolerowania rys na zderzaku ,czy wycinając rysy lepiej robić ruchy okrężne.
piszczek Opublikowano 13 Czerwca 2015 Zgłoś Opublikowano 13 Czerwca 2015 Mam pytanko. Mercedes W202 z oryginalnym lakierem ale solidnie porysowanym. Nie mam pewności że po użyciu papierów wodnych i spolerowaniu zniknie to prawie całkowicie. Dlatego chciałbym Was spytać o zdanie. Czy odpuścić i lakierować? Lakier jest oryginalny.
piotto0 Opublikowano 13 Czerwca 2015 Zgłoś Opublikowano 13 Czerwca 2015 Jak bierzesz pod uwagę malowanie jeśli się nie uda. To najpierw bierz papierki -> i działaj, potem korekta tych elementów i sprawdź jak to będzie wyglądało. Jak Ci odpowiada -> zostawiasz, jak nie to malujesz. Drugie i trzecie zdjęcie Mi osobiście wydaje się, że zdziałasz coś papierkiem -> a na pierwszym zdj ciężko powiedzieć.
pawelus668 Opublikowano 13 Czerwca 2015 Zgłoś Opublikowano 13 Czerwca 2015 Nałożylem poraz kolejny RainX bo myślałem że źle zaaplikowałem poprzednio i znów wycieraczki zostawiają duże smugi, piszczą i przeskakują gdy musze ich użyć poniżej 50km/h. Po częstym używaniu wycieraczek środek traci swoje właściwości i zaczyna działać ledwo przy 90km/h. Pytanie czy wszystkie te "niewidzialne wycieraczki tak mają" czy Rainx jest taki słaby nosiłem sie z zamiarem kupna jeszcze 4nano PV lub g1 ale jak nie da sie używać wycieraczek w mieście to zrezygnuje.
KHOT Opublikowano 13 Czerwca 2015 Zgłoś Opublikowano 13 Czerwca 2015 Przed dowolną niewidzialną wycieraczką dobrze jest przejechać szybę zmywaczem silikonowym (nie ipą, zmywacz dużo więcej zbiera), porządnie umyć pióra wycieraczek (albo nowe założyć) i dopiero nakładać NW.
pawelus668 Opublikowano 13 Czerwca 2015 Zgłoś Opublikowano 13 Czerwca 2015 Przed drugą aplikacją wypolerowalem szybe AG Car glass polish, wymyłem ipa i założyłem wycieraczki nowe bosch i niestety ten sam efekt.
escimo Opublikowano 13 Czerwca 2015 Zgłoś Opublikowano 13 Czerwca 2015 pawelus668, podejrzewam że musisz wyregulować ramiona wycieraczek - wtedy będziesz ich mniej używał, a co za tym idzie nie będziesz ścierał Rain-X'a. Żeby wydłużyć działanie, polecam zastosować drugą, czy nawet trzecią warstwę.
KHOT Opublikowano 13 Czerwca 2015 Zgłoś Opublikowano 13 Czerwca 2015 A jeszcze jest opcja że nakładasz RainX 2w1, który jest bardziej płynem do szyb odrobinę uzupełniającym położonego normalnego RainX-a niż osobną NW.
dawid.zu Opublikowano 13 Czerwca 2015 Zgłoś Opublikowano 13 Czerwca 2015 Dzisiaj woski naturalne lądują w lodowce ale mam jeszcze kilka syntetycznych w płynie włożyć ich też do lodówki?
Barista Opublikowano 13 Czerwca 2015 Zgłoś Opublikowano 13 Czerwca 2015 Dzisiaj woski naturalne lądują w lodowce ale mam jeszcze kilka syntetycznych w płynie włożyć ich też do lodówki? Kupiłeś lodówkę do garażu, czy tak jak u mnie woski leżą między oliwkami a octem balsamicznym?
dawid.zu Opublikowano 13 Czerwca 2015 Zgłoś Opublikowano 13 Czerwca 2015 Mam dużą lodówkę w pomieszczeniu gospodarczym gdzie trzymam wszystko ale troche duza jak na pare słoików. Włożę na te trzy miesiące do lodówki w kuchni a na następny sezon musze kupić mala lodóweczkę
escimo Opublikowano 13 Czerwca 2015 Zgłoś Opublikowano 13 Czerwca 2015 Dzisiaj woski naturalne lądują w lodowce ale mam jeszcze kilka syntetycznych w płynie włożyć ich też do lodówki? Ja syntetyków ani wosków w płynie nie trzymam w lodówce Tylko naturalne w kieszeni "Fresh Zone"
Rekomendowane odpowiedzi