manio49 Opublikowano 29 Maja 2015 Zgłoś Opublikowano 29 Maja 2015 Qub@, jak ktoś szanuje swoją pracę, to po korekcie będzie stosował GG Sam używam w wiadrze do płukania.
boss777 Opublikowano 29 Maja 2015 Zgłoś Opublikowano 29 Maja 2015 Dziękuję za pomoc czuli tylko jeden mi wystarczy
qba_lle Opublikowano 29 Maja 2015 Zgłoś Opublikowano 29 Maja 2015 Która pasta mocno/srednio ścierna będzie miała rzadką konsystencję (bądź będzie bardzo tłusta)? Chodzi o to, że pastami tłustymi rzadszymi lepiej mi się poleruje no i mniej pylą. Do tej pory sprawdziłem menzerne fg400 (mój faworyt, jednak to jeszcze nie to), fg500 strasznie pyli, pg1000 to juz w ogole porażka. Miałem też ultimate compound, wszystko ok ale strasznie drogo wychodzi bo jest tylko w malych opakownaiach, no i jest jednak troche mniej scierny niz menzerna może coś z innych firm np. scholl, 3m, meguiar's ? ktoś cos podpowie jakie konsystencje mają produkty tych firm ?
Bzyk Opublikowano 29 Maja 2015 Zgłoś Opublikowano 29 Maja 2015 qba_lle, zdecydowanie przypasuje Ci Scholl S3
budrys Opublikowano 29 Maja 2015 Zgłoś Opublikowano 29 Maja 2015 Witam ponownie. Często tutaj na forum pada słowo "przejście". Czy to słowo oznacza cykl od nałożenia do wypracowania pasty ? Np. Zrobiłem 4 przejścia fg400 i po dwa...
robcok Opublikowano 29 Maja 2015 Zgłoś Opublikowano 29 Maja 2015 Panowie czy można fluffiego niebieskiego wyprać razem z ciuchami? chodzi mi o to, że na początku prałem go w jeleniu i farbował, potem przestał, teraz już nie farbuje, chce go wyprać w pralce bo przy osuszaniu zostawia taki jakby film po sobie, jakby za dużo jelenia się napił i nie mogę tego wypłukać..
tomasns Opublikowano 29 Maja 2015 Zgłoś Opublikowano 29 Maja 2015 używał ktoś tego ?? http://showcarshine.pl/plastik-winyl-gu ... 500ml.html w rzeczywistości jest koloru niebieskiego ? takie jak na foto ?
damian Opublikowano 29 Maja 2015 Zgłoś Opublikowano 29 Maja 2015 Kolor zależy od zapachu, ja mam orange, ale niebieskiego jeszcze nie widziałem Popraw rozmiar zdjęcia.
powalla Opublikowano 29 Maja 2015 Zgłoś Opublikowano 29 Maja 2015 czy można fluffiego niebieskiego wyprać razem z ciuchami? Jeśli nie będziesz używał płynu do płukania , to możesz ...z temperaturą też nie przesadź
tomasns Opublikowano 29 Maja 2015 Zgłoś Opublikowano 29 Maja 2015 Kolor zależy od zapachu, ja mam orange, ale niebieskiego jeszcze nie widziałem to w takim razie co to jest ? ;p
tomasns Opublikowano 29 Maja 2015 Zgłoś Opublikowano 29 Maja 2015 przegrzebałem wszystkie sklepy i wszędzie jest żółty. nie chodzi mi tu o kolor tego bo mogło by być i przeźroczyste ale czy to na pewno apc do wnętrz czy może coś innego dostałem
damian Opublikowano 29 Maja 2015 Zgłoś Opublikowano 29 Maja 2015 A ma zapach cytryny? Pisz do sprzedawcy, może jakaś nowa wersja kolorystyczna.
tomasns Opublikowano 29 Maja 2015 Zgłoś Opublikowano 29 Maja 2015 temat już wyjaśniony wytłumaczenie od Sebastiana z SNB: "APC seri Blink od dłuższego czasu jest zmienione kolorystycznie wszystkie zapachy maja teraz kolor niebieski czy to orange czy lemon nie ma znaczenie,sam skład i działanie preparatu się nie zmieniło " może komuś to się przyda
Gajek Opublikowano 30 Maja 2015 Zgłoś Opublikowano 30 Maja 2015 Mam na kierownicy Saphira, chciałbym wyczyścić kierownicę, ale nie wiem czy. Nie mam nic dedykowanego do skóry. Chcę żeby była matowa, kolega też ma Saphira na kierownicy, przetarł ją APC albo IPĄ i zrobiła się świecąca. Możecie coś podpowiedzieć??
piter007i Opublikowano 30 Maja 2015 Zgłoś Opublikowano 30 Maja 2015 Witam ponownie. Często tutaj na forum pada słowo "przejście". Czy to słowo oznacza cykl od nałożenia do wypracowania pasty ? Np. Zrobiłem 4 przejścia fg400 i po dwa... 1 przejście to przejazd po elemencie maszyną, bez ponownego powrotu w to samo miejsce. Np 1 przejazd ma masce to będzie tak (w tym wypadku w pionie): zaczynasz od góry lecisz w dół przesuwasz pad o połowę w prawo/lewo i równolegle lecisz do góry aż do drugiego końca elementu. Edit: "4 przejścia i po dwa" mozesz rozumieć następująco : 2 wolne i 2 szybkie, bądź po 2 w pionie i 2 w poziomie lub 2 wolne przejścia- raz w pionie i raz w poziomie i dwa szybkie również po razie w pionie i poziomie. Ten caly grid guard to taki przerost formy nad trescią Fakt, przydalby się, gdybym robił jakies lamborghini za milion, wtedy na wszystko nalezy chuchać i dmuchać. Oczywiście na logike powinien się przede wszystkim znajdować we wiadrze do płukania. Oczywiście ze tak. Jeśli ktoś myje faktycznie na dwa wiadra (pełne wody) to syf i tak zdąży osiąść na dnie nim kolejny raz wsadzić rękawice do wody. No chyba że ktoś wkłada rękawice na samo dno i bełta całą wodą, bądź myje auto na dwie "miedniczki" gdzie chcąc nie chcąc będzie dotykał rękawicą dna i syfu. Ja zawsze leje pełno do wiader i moczę, płukam tylko w górnej części. Wysłano z mojego G4S
kinek01 Opublikowano 30 Maja 2015 Zgłoś Opublikowano 30 Maja 2015 Mam na kierownicy Saphira, chciałbym wyczyścić kierownicę, ale nie wiem czy. Nie mam nic dedykowanego do skóry. Chcę żeby była matowa, kolega też ma Saphira na kierownicy, przetarł ją APC albo IPĄ i zrobiła się świecąca. Możecie coś podpowiedzieć?? Próbowałeś cleanerem z Saphira ? U mnie dało się dosyć świeżego Saphira tym sciągnąć. Jesli to świeża aplikacja to zrób tak jak podpowiedział mi kolega w innym dziale - poczekaj trochę a sama powinna się zmatowić. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
Gajek Opublikowano 30 Maja 2015 Zgłoś Opublikowano 30 Maja 2015 kinek01, mi nie chodzi o sciagniecie tylko wyczyszczenie z brudu. Kierownica swieci mi juz jak psu, wiadomo co.
kerad Opublikowano 30 Maja 2015 Zgłoś Opublikowano 30 Maja 2015 Z racji tego ze mam ciemne szyby kartki z hasłem sprzedam nakleiłem od zewnątrz w koszulkach taśma przezroczysta do pakowania. Lecz od słońca i dużych temperatur szyby taśma się zwulkanizowala i można powiedzieć ze się rozpadła. Niczym tego nie mogę ruszyć, ani TG a nawet acetonem, jedynie drapanie paznokciem ale to masakra. Czym by to potraktować żeby szyb nie porysowac? Bo jakby taśma odeszła a został klei to nie problem, ale ona jakby się rozwarstwiła. wysłane tapatalk
Mateusz SLK 350 Opublikowano 30 Maja 2015 Zgłoś Opublikowano 30 Maja 2015 Witam mam takie pytanie : otóż czy jest sens nakładać przed woskiem 2 warstwy POORBOY'S WHITE DIAMOND, a następnie 2 warstwy POORBOY'S WORLD NATTY'S WAX RED .Wszystko będzie nakładane maszynowe .Jaki odstęp czasu zachować pomiędzy nakładaniem warstw ?
kamilgt Opublikowano 30 Maja 2015 Zgłoś Opublikowano 30 Maja 2015 kerad, wkładem do nożyków tapicerskich, wygnij w U i brzuszkiem na środku skrob albo kup skrobak do szyb w markecie budowlanym
dawid.zu Opublikowano 30 Maja 2015 Zgłoś Opublikowano 30 Maja 2015 Witam mam takie pytanie : otóż czy jest sens nakładać przed woskiem 2 warstwy POORBOY'S WHITE DIAMOND, a następnie 2 warstwy POORBOY'S WORLD NATTY'S WAX RED .Wszystko będzie nakładane maszynowe .Jaki odstęp czasu zachować pomiędzy nakładaniem warstw ? RED'a też nakładasz maszynowo?
Mateusz SLK 350 Opublikowano 30 Maja 2015 Zgłoś Opublikowano 30 Maja 2015 Tak planowałem, a co nie wolno ?
dawid.zu Opublikowano 30 Maja 2015 Zgłoś Opublikowano 30 Maja 2015 A jakbyś to zrobił bo ja nie mam pomysłu ponieważ red jest woskiem twardym?
Mateusz SLK 350 Opublikowano 30 Maja 2015 Zgłoś Opublikowano 30 Maja 2015 Nałożę trochę na pada i będę rozprowadzał już maszynowo ?
Rekomendowane odpowiedzi