Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Ile "groszków" pasty manzerna 2500 dawać na pad 135mm? Pracuję na kawałku 40x40. No i wypracowywać ją aż zniknie? Czy moze zrobić po 2-3 przejazdy w jednym miejscu i wystarczy?

• Odpowiedzi 10,7 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowane grafiki

Opublikowano

IMO wystarczają 2 lub 3 groszki na taki kawałek ale 2-3 przejazdy to zdecydowanie za mało. Dwa przejazdy to ja robię przy rozprowadzaniu pasty, potem na wyższym biegu ze dwa i znowu dwa na niższym, przy czym jeden przejazd = raz przy razie w poziomie i raz przy razie w pionie. Ogólnie to dzielę też na trochę większe fragmenty (tak z 50x50 cm).

Opublikowano

mamy tu jakiegoś speca od myjek krechera ?? potrzebuje porady jak przerobić lance rotacyjną ;)

Opublikowano
Vespa, czyli powinno być 4-5 x raz przy razie w poziomie i 4-5 x raz przy razie w pionie

Nie wiem czy powinno, ja tak robię i się sprawdza ;) Przynajmniej na rotacji, nie używałem nigdy DA.

Z lenistwa też trochę odchodzę od metody "zenitu", jak już jestem zmęczony to jadę cały czas na równych obrotach :roll: Ale to raczej w miejscach o kiepskim dojściu lub takich, które uważam za mniej istotne / mniej zniszczone.

• Administrator
Opublikowano

Metoda zenitu to czysta teoria. Zaczynasz wg niej a kończysz tak jak Ci wygodnie i skutecznie.

Opublikowano

Kupiłem autosol do metalu, nie wiedząc, że istnieje też specjalny do aluminium. Mogę go zastosować na alufelgi? Czym ręcznie je polerować?

Opublikowano
Kupiłem autosol do metalu, nie wiedząc, że istnieje też specjalny do aluminium. Mogę go zastosować na alufelgi? Czym ręcznie je polerować?

Jak najbardziej możesz zastosować. Napiszę więcej... jest nawet lepszy od tego do aluminium. Mniej się narobisz, a więcej zrobisz. Testowałem jak miałem polerowane ranty. Jest o niebo lepszy do alu

Opublikowano

Witajcie. Macie jakiś sprawdzony sposób na usunięcie starej zaschniętej smoły z karoserii?

Pozdrawiam.

Opublikowano
Witajcie. Macie jakiś sprawdzony sposób na usunięcie starej zaschniętej smoły z karoserii?

Pozdrawiam.

ale ty jestes leniwy :shock::( wystarczy wpisać w szukajce "smoła"

Opublikowano

Pozdrawiam.

ale ty jestes leniwy :shock::( wystarczy wpisać w szukajce "smoła"

Niestety w chwili obecnej jest to z mojej strony niemożliwe, ponieważ używam tapatalka i "szukajka" obecnie kuleje. Potrzebowałem szybkiej odpowiedzi, więc zadałem pytanie w odpowiednim dziale.

Opublikowano

Koledzy, krótkie pytanie.

Spryskałem ptasie odchody na szybie pseudo APC o nazwie Brudpur [pH 13] w stężeniu 1:10 i... w przypływie emocji zostawiłem. Słońce, nagrzana szyba i pojawiły się zacieki-wżery których nie sposób usunąć płynem do spryskiwaczy, Ajaxem do szyb, kolejną porcją Brudpura 1:10.

Wyczytałem, że może pomóc Autoglym Car Glass Polish albo Surfex HD.

Z tego, co wiem to Surfex to APC. Czy więc musi być koniecznie Surfex czy może Red Devil albo spróbować bardziej stężonym Brudpurem? A może jednak koniecznie Autoglym i nie próbować nic innego?

Opublikowano

Zdaję sobie sprawę, że tlenek ceru załatwiłby wszystkie problemy.

Pytanie jednak czym to ogarnąć żeby tylko w tych miejscach to poprawić. CGP z Autoglym rozwiązuje problem nijako bo bym po prostu całą szybę przetarł, ale czy faktycznie idzie to usunąć mocniejszym APC lub większym stężeniem.

Chodzi o to, że w sklepie w którym mam zamiar zrobić zakupy obecnie nie ma Autoglym CGP a jeżdżąc autem jako taxi zacieki na środku szyby wyglądają nieestetycznie i denerwują... a jestem osobą która lubi czyste szyby.

Opublikowano

tester007, na moje to leć po całości całą szybę. Wg mnie jeśli zaaplikujesz punktowo jakiś środek to jeszcze bardziej nieestetycznie będzie wyglądało. Ogólnie wątpię, żeby jakieś APC sobie z tym poradziło. Raczej tak jak wyżej - tlenek ceru albo AG CGP :) Jeśli masz glinkę, to bym spróbował jeszcze nią ogarnąć - może coś to da.

Opublikowano

Koledzy mam problem zrobiłem korektę lakieru fg500 IP2500 FF3000 maszyna Rupes Big Food pozniej przetarlem CAR PRO ERASER w celu przygotowania do powłoki CAR PRO CQUARTZ. Ale po Eraser pod latarka pojawiły się mazy i nie wiem dlaczego. Co z tym zrobic??? Po 3 etapach Menzerny było wszystko ok

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.