CrisAGC Opublikowano 5 Maja 2015 Zgłoś Opublikowano 5 Maja 2015 Panowie mam statyw z halogenami firmy Topex. Wszystko jest w nich sprawne ale mają wybite klosze/szkła. Czy mogę ich używać czy nie?
MATI87 Opublikowano 5 Maja 2015 Zgłoś Opublikowano 5 Maja 2015 CrisAGC jeśli te halogeny mają zabezpieczenia( przeważnie mają kratki) to śmiało możesz używać tylko zwracaj uwagę aby niczym nie zachlapać żarówek bo pójdą się j... Może tak być że po jakimś czasie odbłyśniki się zakurzą i będą trochę gorzej świeciły, wtedy mini detailing zrobisz czyli wytrzesz z kurzu i będzie gitara
double-bart Opublikowano 5 Maja 2015 Zgłoś Opublikowano 5 Maja 2015 NITRO absolutnie nie! masz pewność że plastik stanie sie szorstki, popełniłem ten sam błąd. spróbuj zmywaczem do hamulców, lub jak wyżej benz. ekstrakcyjna
Musialovsky Opublikowano 5 Maja 2015 Zgłoś Opublikowano 5 Maja 2015 1. Czy bez myjki ciśnieniowej, przy użyciu węża ogrodowego z jakąś końcówką uzyskamy gorsze rezultaty detailingu niż z myjką? 2. Czy efekty po aktywnej pianie nakładanej myjką będą "lepsze" niż po tej nakładanej opryskiwaczem ręcznym?
CrisAGC Opublikowano 5 Maja 2015 Zgłoś Opublikowano 5 Maja 2015 Nie mają kratek/siatek. Czyli rozumiem, że chodzi tylko o jakieś zachlapanie samych żarówek? Z tym problemu nie będzie bo lubię pracować sterylnie
MATI87 Opublikowano 5 Maja 2015 Zgłoś Opublikowano 5 Maja 2015 Nie mają kratek/siatek.Czyli rozumiem, że chodzi tylko o jakieś zachlapanie samych żarówek? Z tym problemu nie będzie bo lubię pracować sterylnie Zgadza się, sam pracowałem długi czas z takimi halogenami bez szybek i to nie przy autach więc śmiało możesz ich używać
piter007i Opublikowano 5 Maja 2015 Zgłoś Opublikowano 5 Maja 2015 Chyba chodziło o pada z mikrofibry, a nie ręcznik Bierz flexi, po co przepłacać. Ktoś podzieli się wrażeniami z pracy na padzie MF FLEXIPADS cutting? Wysłano z mojego G4S
MATI87 Opublikowano 6 Maja 2015 Zgłoś Opublikowano 6 Maja 2015 Chyba chodziło o pada z mikrofibry, a nie ręcznik Bierz flexi, po co przepłacać. Ktoś podzieli się wrażeniami z pracy na padzie MF FLEXIPADS cutting? Wysłano z mojego G4S Podłączam się do pytania. praca na pastach Menzerny.
proximo Opublikowano 6 Maja 2015 Zgłoś Opublikowano 6 Maja 2015 Robie homemade "sunguna" Wkrętarka zasilana bateriami 18v. Ktoś mi podpowie jak przejść z 18v na 12v (żarówka ma 35wat)
Toster Opublikowano 6 Maja 2015 Zgłoś Opublikowano 6 Maja 2015 Musialovsky, Ad1. Z węża ogrodowego też można porządnie umyć i można obejść się bez myjki. No chyba że zależy Ci na pianownicy to nie bawiłbym się w eksperymenty wąż ogrodowe+pianownica bo z mojego doświadczenia efekty są marne. Nie wiem jak u Ciebie z jakością wody, ale zaopatrz się w coś na waterspoty. Ad2. Używam pianownicy ręcznej i nie narzekam. Może nie jest tak szybko, wygodnie i piana nie jest tak gęsta jak przy pianownicy do myjki, ale też można zrobić to porządnie.
/miodu/ Opublikowano 6 Maja 2015 Zgłoś Opublikowano 6 Maja 2015 Robie homemade "sunguna" Wkrętarka zasilana bateriami 18v. Ktoś mi podpowie jak przejść z 18v na 12v (żarówka ma 35wat) Najłatwiej chyba będzie sobie zrobic dzielnik napcięcia na rezystorach, albo skombinowac aku na 12v. Ostatecznie elektroniczna przetwornica
Tomek WRO Opublikowano 6 Maja 2015 Zgłoś Opublikowano 6 Maja 2015 /miodu/, nie wiem czy do baterii będzie dobry stabilizator napięcia LM7812. proximo, Są też przetwornice z różnymi prądami i z zabezpieczeniem. Cena gotowców to 50-60zl
Maniak107 Opublikowano 6 Maja 2015 Zgłoś Opublikowano 6 Maja 2015 Jaka powinna być konsystencja DURAGLOSS 755 NU GLASS ? Np. ma być coś jak pasta (np.FG400) czy bardziej wodnista?.. U mnie jest lejący się jak diabli...
piter007i Opublikowano 6 Maja 2015 Zgłoś Opublikowano 6 Maja 2015 Chyba chodziło o pada z mikrofibry, a nie ręcznik Bierz flexi, po co przepłacać. Ktoś podzieli się wrażeniami z pracy na padzie MF FLEXIPADS cutting? Wysłano z mojego G4S Podłączam się do pytania. praca na pastach Menzerny. Zamówiłem pad flexi MF cutting. Podzielę się wrażeniami z pracy jak tylko otrzymam paczkę Wysłano z mojego G4S
Tomek WRO Opublikowano 6 Maja 2015 Zgłoś Opublikowano 6 Maja 2015 Jak zdemontować nerki/grilla z e46? Szukałem na internetach ale nie znalazłem fot czy innych konkretów. Pracuję teraz przy takim BMW, właściciel wymagający a ja nie chcę uszkodzić niczego. Może być link do takiej pomocy czy załącznik przesłany na @
double-bart Opublikowano 6 Maja 2015 Zgłoś Opublikowano 6 Maja 2015 Jak zdemontować nerki/grilla z e46? Szukałem na internetach ale nie znalazłem fot czy innych konkretów. Pracuję teraz przy takim BMW, właściciel wymagający a ja nie chcę uszkodzić niczego. Może być link do takiej pomocy czy załącznik przesłany na @ http://tis.bmwcats.com/
proximo Opublikowano 6 Maja 2015 Zgłoś Opublikowano 6 Maja 2015 /miodu/, nie wiem czy do baterii będzie dobry stabilizator napięcia LM7812. proximo, Są też przetwornice z różnymi prądami i z zabezpieczeniem. Cena gotowców to 50-60zl Dzięki za odpowiedzi o lm7812 czytałem ale czy on da radę przy 3A i nie zagrzeje sie Tomek a mógłbyś mi podlinkować przykładową przetwornicę?
viechooo Opublikowano 6 Maja 2015 Zgłoś Opublikowano 6 Maja 2015 http://botland.com.pl/przetwornice-step-down/2967-przetwornica-step-down-lm2596-15v-35v-3a.html Przetwornica typu Step - Down załatwi sprawę, ta jest niedroga, ale przy tym prądzie przy dłuższym użytkowaniu może wymagać dodatkowego chłodzenia co zresztą jest napisane w opisie. Nie musi być koniecznie ta, szukaj przetwornicy tego typu która spełni twoje wymagania w zależności od mocy którą chcesz pobierać Zobacz allegro 5220614004
/miodu/ Opublikowano 6 Maja 2015 Zgłoś Opublikowano 6 Maja 2015 Koszt takiej przetwornicy niewielki i pewnie uciągnie żarówkę. Pytanie tylko czy do zasilania żarówki potrzebny jest aż układ ze stabilizatorem.
viechooo Opublikowano 6 Maja 2015 Zgłoś Opublikowano 6 Maja 2015 /miodu/ wszystko zależy od "konstruktora", można to zrobić na co najmniej kilka różnych sposobów. Gotowa przetwornica step down będzie najłatwiejszym rozwiązaniem, nie najtańszym aczkolwiek nadal niezbyt drogim.
proximo Opublikowano 7 Maja 2015 Zgłoś Opublikowano 7 Maja 2015 Mateuszu bardzo Ci dziękuje! zamówie i sprawdzimy jak się sprawuje
Tomek WRO Opublikowano 7 Maja 2015 Zgłoś Opublikowano 7 Maja 2015 double-bart, dzięki proximo, kolega viechooo był szybszy Ktoś używał BP Brayt? Ten większy 125mm opisany jest jako miękki. Ale czy one jest miękki jak żółty Flexi/3M czy jak standardowy biały Flexi?
Barka Opublikowano 7 Maja 2015 Zgłoś Opublikowano 7 Maja 2015 Po jakim czasie od malowania felg lakierem akrylowym + bezbarwnym można nałożyć 4nano rim protect?
Camelus Opublikowano 7 Maja 2015 Zgłoś Opublikowano 7 Maja 2015 Czym wyczyscić i zakonserwować elementy chromowane (listwy pod drzwiami, obramówki wokół reflektorów przeciwmgielnych i atrapy wydechu)?
Rekomendowane odpowiedzi