Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 10,7 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowane grafiki

Opublikowano

Witam, mam małą zagadkę :) Mam dwie szyby, każda z nich w taki sam sposób oczyszczona i odtłuszczona. Z ciekawości nałożyłem fusso na obie. Pryskam wodą wycieram fibrą na jednej są nadal piękne kropelki na drugiej mazidło wody :/ wtf?

2b230538a6467b44med.jpg

18df617d86e2a646med.jpg

Opublikowano

Obie przejechane mechanicznie blue lotion od ads. Szyby wyglądają na oryginalne i tej samej firmy. Po nałożeniu i od razu przetarciu taki oto efekt i nie mogę za cholerę dojść o co chodzi. Tą " gorszą" poprawiałem jeszcze raz ipą i dalej to samo :o

Opublikowano

Może w sklepie zapytaj czego tak bo mi to opakowanie po prawej wygląda na oryginalne a to po lewej nie za bardzo. Ale niech sie wypowie ktoś jeszcze

Opublikowano

Czym traktujecie felgi na samochodzie, tzn zakladam ze o ile IronOff \ IronX i inne roztwory kwasu azotowego raczej nie usuna smaru z prowadnic tłoczków to czy tak samo jest z mocnymi stezeniami APC przy gruntownym myciu i prewash ?

Opublikowano
Z czego wynika taka różnica?

Te większe są stare (takie przed połową 2012), te mniejsze nowe. Jedni lubią tylko te stare, a drudzy tylko te nowe. ;)

Czym traktujecie felgi na samochodzie, tzn zakladam ze o ile IronOff \ IronX i inne roztwory kwasu azotowego raczej nie usuna smaru z prowadnic tłoczków to czy tak samo jest z mocnymi stezeniami APC przy gruntownym myciu i prewash ?

Ja ostatnimi czasy działam tak:

-> Rino Cropssa - puszcza większość smaru, smoły itp -> Espuma Revolution w stężeniach w zależności od zabrudzenia i czyści jak malina -> IronX/TAC.IRONZERO -> cleaner -> wax lub powłoka zależnie od dnia -> Spray sealant

I gotowe!

[mod=piotr13]Proszę o nie cytowanie zdjęć ![/mod]

Opublikowano

Witam.

SHINY GARAGE Perfect Glass Cleaner - czy można myć szyby oklejone folią? Nigdzie nie mogę znaleźć takowej informacji.

Dziękuję.

Opublikowano

Fabia 2 srebrny metalik - lakier ma 4 miesiące od wyjazdu z salonu. Szybkie pytanko:

- jaki cleaner pod coli 476S ? Coś ekonomicznego jakość/cena i najlepiej bez IPA.

[mod=Pajko]Powinno być ostrzeżenie, ale odpuszczę. Jednak bardzo prosze zeby na przyszłość czytać forum ,takie podstawowe informacje zostały juz napisane setki razy!![/mod]

Opublikowano

Macie jakiś sposób na bezinwazyjne usunięcie napisów po białym markerze jakim handlarze często opisują części? Kupiłem dolot plastikowy i jest cały tym ustrojstwem pobazgrany. Próbowałem APC w różnych stężeniach, ale nie usuwa tego. Nie chce używać silnej chemii bo to w końcu plastik.

Opublikowano

Które pady cutting polecicie do maszyn DA - kupiłem na początek Royal Pads DA cutting bialy, I nie jestem zadowolony z pracy z tym padem (pasta Menzerna 400 oraz 3m mocno ścierna), polerka lare epl 41

Jakas mikrofibra flexi albo futro?

Wysłano z mojego G4S

Opublikowano

Podczas pracy na Royal Pads cutting DA, polerka wpada w duże wibracje, przy mocniejszym docisku ruch obrotowy staje, dodatkowo gąbka jakby strasznie się łuszczy- pełno na elemencie drobnych kawałków gąbki. Stąd chcę ją wymienić na inną.

Jeśli mikrofibra- do domowego użytku wystarczy flexipads czy inwestować jedynie w meguiars?

Wysłano z mojego G4S

Opublikowano

Może robisz na zbyt dużym obszarze i pasta wysycha?

Wiadomo, że zielone MF bez obszycia z Flexi są ok.

Opublikowano

Chyba chodziło o pada z mikrofibry, a nie ręcznik ;)

Bierz flexi, po co przepłacać.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.