exantuss Opublikowano 3 Maja 2015 Zgłoś Opublikowano 3 Maja 2015 Jest gdzieś na forum temat dotyczący QD do wnętrza? SV Quick Interior Finish można nazwać qd do wnętrza?
Cooler Opublikowano 3 Maja 2015 Zgłoś Opublikowano 3 Maja 2015 Witam, mam małą zagadkę Mam dwie szyby, każda z nich w taki sam sposób oczyszczona i odtłuszczona. Z ciekawości nałożyłem fusso na obie. Pryskam wodą wycieram fibrą na jednej są nadal piękne kropelki na drugiej mazidło wody wtf?
jeleniouchy Opublikowano 3 Maja 2015 Zgłoś Opublikowano 3 Maja 2015 Odkurz lakierniczy? Starsza, bardziej wypiaskowana szyba? Brak mechanicznej (pasta+aplikator/maszyna) ingerencji ?
Cooler Opublikowano 3 Maja 2015 Zgłoś Opublikowano 3 Maja 2015 Obie przejechane mechanicznie blue lotion od ads. Szyby wyglądają na oryginalne i tej samej firmy. Po nałożeniu i od razu przetarciu taki oto efekt i nie mogę za cholerę dojść o co chodzi. Tą " gorszą" poprawiałem jeszcze raz ipą i dalej to samo
impex Opublikowano 4 Maja 2015 Zgłoś Opublikowano 4 Maja 2015 2 paczki kupione w jednym sklepie, a trzecią wygrałem w konkursie PSB.
dawid.zu Opublikowano 4 Maja 2015 Zgłoś Opublikowano 4 Maja 2015 Może w sklepie zapytaj czego tak bo mi to opakowanie po prawej wygląda na oryginalne a to po lewej nie za bardzo. Ale niech sie wypowie ktoś jeszcze
sardzent Opublikowano 4 Maja 2015 Zgłoś Opublikowano 4 Maja 2015 Czym traktujecie felgi na samochodzie, tzn zakladam ze o ile IronOff \ IronX i inne roztwory kwasu azotowego raczej nie usuna smaru z prowadnic tłoczków to czy tak samo jest z mocnymi stezeniami APC przy gruntownym myciu i prewash ?
SJake Opublikowano 4 Maja 2015 Zgłoś Opublikowano 4 Maja 2015 Z czego wynika taka różnica? Te większe są stare (takie przed połową 2012), te mniejsze nowe. Jedni lubią tylko te stare, a drudzy tylko te nowe. Czym traktujecie felgi na samochodzie, tzn zakladam ze o ile IronOff \ IronX i inne roztwory kwasu azotowego raczej nie usuna smaru z prowadnic tłoczków to czy tak samo jest z mocnymi stezeniami APC przy gruntownym myciu i prewash ? Ja ostatnimi czasy działam tak: -> Rino Cropssa - puszcza większość smaru, smoły itp -> Espuma Revolution w stężeniach w zależności od zabrudzenia i czyści jak malina -> IronX/TAC.IRONZERO -> cleaner -> wax lub powłoka zależnie od dnia -> Spray sealant I gotowe! [mod=piotr13]Proszę o nie cytowanie zdjęć ![/mod]
maroo Opublikowano 4 Maja 2015 Zgłoś Opublikowano 4 Maja 2015 Witam. SHINY GARAGE Perfect Glass Cleaner - czy można myć szyby oklejone folią? Nigdzie nie mogę znaleźć takowej informacji. Dziękuję.
maroo Opublikowano 4 Maja 2015 Zgłoś Opublikowano 4 Maja 2015 Czyli mogę zamawiać. Dzięki za szybka reakcję.
gori Opublikowano 4 Maja 2015 Zgłoś Opublikowano 4 Maja 2015 Fabia 2 srebrny metalik - lakier ma 4 miesiące od wyjazdu z salonu. Szybkie pytanko: - jaki cleaner pod coli 476S ? Coś ekonomicznego jakość/cena i najlepiej bez IPA. [mod=Pajko]Powinno być ostrzeżenie, ale odpuszczę. Jednak bardzo prosze zeby na przyszłość czytać forum ,takie podstawowe informacje zostały juz napisane setki razy!![/mod]
turzol Opublikowano 4 Maja 2015 Zgłoś Opublikowano 4 Maja 2015 Macie jakiś sposób na bezinwazyjne usunięcie napisów po białym markerze jakim handlarze często opisują części? Kupiłem dolot plastikowy i jest cały tym ustrojstwem pobazgrany. Próbowałem APC w różnych stężeniach, ale nie usuwa tego. Nie chce używać silnej chemii bo to w końcu plastik.
pabloo1033 Opublikowano 5 Maja 2015 Zgłoś Opublikowano 5 Maja 2015 gori - np. Duragloss Squeaky Clean i będzie
piter007i Opublikowano 5 Maja 2015 Zgłoś Opublikowano 5 Maja 2015 Które pady cutting polecicie do maszyn DA - kupiłem na początek Royal Pads DA cutting bialy, I nie jestem zadowolony z pracy z tym padem (pasta Menzerna 400 oraz 3m mocno ścierna), polerka lare epl 41 Jakas mikrofibra flexi albo futro? Wysłano z mojego G4S
powalla Opublikowano 5 Maja 2015 Zgłoś Opublikowano 5 Maja 2015 Pady Lake country są całkiem wytrzymałe i spełniają swoją rolę.
cannonn Opublikowano 5 Maja 2015 Zgłoś Opublikowano 5 Maja 2015 Do mocniejszego cięcia na DA pad z mikrofibry.
piter007i Opublikowano 5 Maja 2015 Zgłoś Opublikowano 5 Maja 2015 Podczas pracy na Royal Pads cutting DA, polerka wpada w duże wibracje, przy mocniejszym docisku ruch obrotowy staje, dodatkowo gąbka jakby strasznie się łuszczy- pełno na elemencie drobnych kawałków gąbki. Stąd chcę ją wymienić na inną. Jeśli mikrofibra- do domowego użytku wystarczy flexipads czy inwestować jedynie w meguiars? Wysłano z mojego G4S
Vespa Opublikowano 5 Maja 2015 Zgłoś Opublikowano 5 Maja 2015 Może robisz na zbyt dużym obszarze i pasta wysycha? Wiadomo, że zielone MF bez obszycia z Flexi są ok.
cannonn Opublikowano 5 Maja 2015 Zgłoś Opublikowano 5 Maja 2015 Chyba chodziło o pada z mikrofibry, a nie ręcznik Bierz flexi, po co przepłacać.
kamilgt Opublikowano 5 Maja 2015 Zgłoś Opublikowano 5 Maja 2015 Bierz flexi, po co przepłacać. Używałeś obu?
Rekomendowane odpowiedzi