cortezo87 Opublikowano 21 Września 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Września 2014 Świetna robota , bardzo dobra relacja , ciekawe auto . Ps. zmień koła Dlaczego zmienić koła? [ Dodano: 21 Wrzesień 2014, 11:30 ] kubaPB jak będziesz polerował Cerem a nie np piaskiem to rys nie narobisz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
biznes365 Opublikowano 21 Września 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Września 2014 Świetna robota szczególnie mi się końcówki podobają.Co do fordów i rdzy to chyba nie ma reguły.Mamy Forda Mondeo z 2003 z salonu i ruda dopiero na rantach z tyłu wychodzi.Błotnik przedni jest zagięty do gołego metalu od około 4 latek i nic rudej nie widać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DaRoN Opublikowano 23 Września 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Września 2014 szybę można pofalować przez zbyt ostrą polerkę cerem o ile mi wiadomo. jeszcze widziałem patent cer plus AutoGlym CGP, zeby się za bardzo nie rozpiździało po okolicy mazidło. a co do forda, rozpórka kielichów dość nietrafiona. całość sił sciskających idzie przed zbiorniczek / akumulator na zagięciu. plus ta jej grubość a robota konkret. świetnie wyprowadzony samochód. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szalik Opublikowano 23 Września 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Września 2014 super relacja. auto piekne, acz kolwiek ustanawiam sie w przekonaniu ze nigdy nie kupie forda. 4 letnie auto a rudy wdarl sie na impreze po calosci. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cortezo87 Opublikowano 23 Września 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Września 2014 To oryginalna rozpórka od Focusa ST, w RS jest prawie taka sama Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Moderator Domel Opublikowano 24 Września 2014 Moderator Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Września 2014 super relacja. auto piekne, acz kolwiek ustanawiam sie w przekonaniu ze nigdy nie kupie forda. 4 letnie auto a rudy wdarl sie na impreze po calosci. oj tam oj tam. Maj ma 10 lat a pierwsze 3 bable wyszly w tym roku plus drazek stabilizatora ktory sam zakonserwuje. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lesstar Opublikowano 21 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2014 Bardzo podobało mi się jak rozprawiłeś się z tymi rysami na progach. Mógłbyś napisać coś więcej jak i czym to robiłeś. No a koła to normalnie SIWY DYM! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cortezo87 Opublikowano 15 Grudnia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2014 Kurcze zapomniałem, że mam ryse na progu Generalnie miejsce zmatowiłem papierem 1500 potem IPA i jechałem z zaprawką (cos jak lakier do paznokci u kobiet) 3 warstwy potem 2x bezbarwny i jak wyschło ładnie to zmatowiłem 2500 i polerka ------------------------------------------------------------------------------------------ U mnie nic się nie zmieniło, no może przybyło kilka mikrorys Kupiłem kilka dni temu myjkę Karcher K2 + PA i dzisiaj testowałem z pianą Magi... Jestem mega zadowolony z myjki jak i PA - do mycia samochodu w sam raz! Nigdy wiecej nie wrócę do ręcznej pianownicy Dodatkowo na olx wyhaczyłem za grosze używane szafki z ikeii i już nie kurzą się mniejsze kosmetyki pady i maszyny na regałach Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cybermysza Opublikowano 18 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2014 Ogólnie Świętna Praca Auto odżyło !!! Jak to mówią wszystko idzie zrobić tylko czas i cierpliwość Jeszcze raz gratulacje Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
toczek19900 Opublikowano 19 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Grudnia 2014 Dokupywałeś lance Vario? Zastanawiam się nad taki karcherem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawelkoralus Opublikowano 23 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2014 cortezo87 i jego fokus widziany w zeszły weekend w galerii Bonarka. Bardzo ładnie wozidło wygląda na żywo, pomimo delikatnego wymuszenia pierwszeństwa Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bawarczyk357 Opublikowano 26 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Grudnia 2014 Gratuluję świetnego efektu końcowego Swoją drogą piszesz,że to była twoja pierwsza "poważniejsza" korekta,jednak sprzęt jak również kosmetyki którymi wykonywałeś robotę,godne pozazdroszczenia Fajny projekt + dużo zdjęć = super relacja Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cortezo87 Opublikowano 29 Grudnia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2014 Dokupywałeś lance Vario? Zastanawiam się nad taki karcherem. Lanca vario była w zestawie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cortezo87 Opublikowano 29 Grudnia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2014 cortezo87 i jego fokus widziany w zeszły weekend w galerii Bonarka. Bardzo ładnie wozidło wygląda na żywo, pomimo delikatnego wymuszenia pierwszeństwa W weekendy w Bonarce robi się masakra i bez wymuszenia nie wyjedzie, tak czy owak trzeba było strąbić dziada Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cortezo87 Opublikowano 3 Września 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Września 2015 Dawno się nic nie działo to mały update.... Od korekty minął prawie rok i auto nadal wyglada swietnie, kilka rys przybyło ale w słońcu prezentuje sie nadal spektakularnie Aktualnie tak wygląda : Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Crockett84 Opublikowano 3 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Września 2015 Piękny Focus, felunek robi mega robotę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Siwy_Artur Opublikowano 3 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Września 2015 Świetnie wygląda na tym kole Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
damiancd Opublikowano 4 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Września 2015 Pokaż jakieś fotki pod światło, czy przez rok się dużo rys narobiło Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hshadow14 Opublikowano 4 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Września 2015 Mam pytanie czy ten lakier również jest ceramiczny jak w przypadku relacji z Mondeo IV? Wysłane z mojego LG-D620 przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cortezo87 Opublikowano 4 Września 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Września 2015 Dzisiaj sie dostało Foczusi SV Strong + Harly Wax. Jutro na Summer Cars Party strzelę jakieś fotki pod słońce To lakier Panther Black zwykły.. Nie było nawet możliwości w salonie wyboru ceramicznego i w ogóle to pierwsze słyszę o takim bajerze dostępnym w Fordzie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
azsryel Opublikowano 4 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Września 2015 Coś niesamowitego... Nie wiedziałem, że tak można odnowić lakier 0_0 Świetne forum... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robertus Opublikowano 11 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2016 co do rdzy mam focusa II z 2005 r również panther black i takiej nie uświadczyłem, a samochód nie oszczędzany i nie garażowany. Inną sprawą jest że ford daje 10 lat gwarancji, jeśli kolega kupił samochód jako nowy nie rozumiem dla czego nie podbijał przeglądów. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
manio49 Opublikowano 11 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2016 Te przeglądy perforacyjne to śmiech na sali. Kumpel ma taką fokę no i nałapała odprysków. Pojechał na przegląd to mu nie podbili perforacyjnej przez to. A jakby koniecznie chciał, to oni jak najbardziej zapraszają, zrobienie maski, 2 błotników i zderzaka to raptem 4000 zł, no ale wtedy gwarancja dalej obowiązuje. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robertus Opublikowano 11 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2016 Co prawda korozja mondeo mk4 chyba nie dotyczy, natomiast mi na przeglądzie po 5 latach podbili bez problemu cena 13,5 zł przegląd powłoki lakierniczej. pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BartekB Opublikowano 11 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2016 Dzięki Panowie, no niestety wada fabryczna forda, kilku moich znajomych ma rdzę w tym miejscu i na tylnej klapie też się pojawia, nie wspominając o progach. Chyba taki urok Forda. Niektórzy wolą brunetki albo blondynki, a właściciele Fordów mają rude Niestety mam to samo, mało widoczne bo robię jak tylko coś zobaczę. Jednak fakt, brak ma Seata z tego samego rocznika i auto jak nowe, zero problemów z korozją. Zderzak jak robiłem błotnik kazałem obniżyć na ślizgach żeby nie kaleczyło drugi raz, pomogło bo problem już nie powraca. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi