Pogodny Posted August 4, 2014 Report Posted August 4, 2014 Czy udało się komuś powalczyć z metalowym zderzakiem pokrytym chromem który posiadał rdzawe kropki które nieco się wżarły w warstwę chromu?
freeman1982 Posted August 21, 2014 Report Posted August 21, 2014 Polerowanie pastą Autosol. Wżery niestety zostaną ale i tak będzie lepiej wyglądać usunięcie tego tylko nowa warstwa chromu. tak to u mnie wyglądało przed i po.
Pogodny Posted August 22, 2014 Author Report Posted August 22, 2014 Ano walczyłem z chrom zderzakami w Oldtimerach i niestety odpuściłem. Autosol Metalpolish oczyścił chrom, rdzy nie ruszył. Później w ruch poszedł tlenek ceru, nieco rdzawe kropki zbielały, ale wżery zostały. Kolejne podejście było z fosforanem do trawienia rdzy, ale on również nawet się nie zapienił. No cóż ale i tak jest lepiej niż było, a jedyną opcją to zdarcie warstwy chrom, nałożenie niklu i dopiero chromu... A potem dbać dbać i pieścić chromy aby do takich sytuacji jak wżery nie dopuścić.
Administrator AreK Posted August 22, 2014 Administrator Report Posted August 22, 2014 Kiedy i kto próbuje?
Pogodny Posted August 22, 2014 Author Report Posted August 22, 2014 Nalot a wżery to inna bajka. Nalot to autosol usuwa pięknie, a tlenek ceru na wilgotnej MF jeszcze lepiej...
Recommended Posts