nOx Opublikowano 18 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 18 Stycznia 2010 AG SRP to będzie także ale to już bardziej jako dalsza część na wstępie myślę nad takimi zestawami : - Sonus SFX-1 i SFX-3 - Deox 2 i Deox 3 - Scholl S10 i S17 to są takie moje wybrane który zestaw najlepszy ? albo inaczej, proszę o radę nie tylko konkretnie do tego co podałem mogą być też inne produkty Tak np można by nieco zamieszać Scholl Concepts s10 + Deox 2 myślę że był byś z takiego zestawu bardzo zadowolony , pamiętaj że przy ręcznej polerce połowa sukcesu do odpowiedni pad ręczny do polerowania .
malkolm Opublikowano 18 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 18 Stycznia 2010 Z jakimi padami tego próbowałeś ? ręcznie na żółtym megsie.
Łukasz Opublikowano 18 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 18 Stycznia 2010 To zastanów się nad scratchX 2.0 - wychodzi gorzej w stosunku ilość/cena ale będziesz miał coś pomiędzy swirlX a Ultimate compound. Ja robiłem nim całe auto i byłem zadowolony. Myślę, że dobrym wyborem będzie UC. Tylko nie wiem czy te produkty meg'sa można używać na maszynie rotacyjnej - wiem ,że można na DA ale być może taka informacja jest po to żeby promować swoja polerkę G220. Wg zaleceń producenta jest to produkt do stosowania ręcznego i na maszynie DA/mimośrodowej, ale ja stosowałem to na rotacyjnej (moi znajomi też) i wszystko działało jak należy. ręcznie na żółtym megsie. To w końcu ręcznie czy maszynowo, bo skoro ręcznie to skąd ten wniosek: odradzam AG PR maszynowo
malkolm Opublikowano 18 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 18 Stycznia 2010 Łukasz, próbowaliśmy ręcznie, najdelikatniej jak się dało i pozostawały ślady na lakierze, myślę że po maszynie będzie jeszcze gorzej obecnie AG PR używam do polerowania aluminium i nawet na tak twardym materiale pozostawia zmatowienie (mniejsze niż papier 2500 ale zawsze ) próbowałem też na aluminium SwirlX, on prawie wcale nie działa na ten materiał
julian Opublikowano 18 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 18 Stycznia 2010 http://www.detailingworld.co.uk/forum/s ... p?t=139042
Thomas Opublikowano 18 Stycznia 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 18 Stycznia 2010 wygląda fajnie ja się pobawię jednak ręcznie
kuflik Opublikowano 28 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 28 Stycznia 2010 a ja się przyłącze do tematu. czy pady po polerowaniu akrylu jeszcze do czegoś się nadają? Bo żal mi dobrych padów na akrylowa fieste troszkę.. Czy lepiej zrobić cutting jakimś tanim padem, zebrać większość i potem już dobrymi padami jechać? Bo jak na poznaniaka, to szkoda mi drogich padów, jeśli miałbym je wywalić po jednym aucie:D
MOTOSPA Opublikowano 28 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 28 Stycznia 2010 kup cut pad od 3M, idealny i niedrogi
Rekomendowane odpowiedzi