buka Opublikowano 27 Maja 2014 Zgłoś Opublikowano 27 Maja 2014 Próbke otrzymałem od shiningcar za co bardzo dziękuje Krótki opis Monello Non-Ferro to wyjątkowo skuteczny, dzięki składowi oraz konsystencji gelu produkt do czyszczenia wszelkich powierzchni (lakier, felgi) z osadów metalicznych. Produkt posiada neutralne pH wynoszące 6,8. Reakcją na zetknięcie się produktu z osadami takimi jak opiłki metalu jest barwienie na purpurowy kolor. Niewątpliwą zaletą produktu jest gęsta konsystencja, która pozwala na odpowiednio dłuższą penetrację czyszczonej powierzchni. Kolor: Konsystencja: minimlnie gęstszy od wody Zapach:typowy dla takich srodków Aplikacja: psikamy bezpośrednio na felgę i czekamy aż zacznie się dziać Felgi niestety nie były za bardzo ubrudzone W sobote postaram się ogarnąć coś na gorzej wyglądajacych felgach, niestety czasu nie było aż na tyle ponieważ przegonił mnie deszcz Tak było przed Zaraz po spryskaniu Coś tam zaczyna powoli się dziać 50/50 Po wypędzelkowaniu Efekt końcowy Tutaj w prawym rogu można zobaczyć jak było wcześniej Efekt finalny pół felgi po pół jeszcze nie wymyte Srodek jest bardzo wydajny albo ja go użyłem za mało Bardzo fajnie usuwa głębokie wżery po pyle z klocków jedyny minus to taki że mógłby trochę dłużej utrzymać się na feldze. W sobote może ogarne felgi w gorszym stanie to dopełnie relacje. Dziś niestety nie było tak jak chciałem bo w połowie testu zaczeło padać Z góry przepraszam że tak późno dokonałem testu
miw Opublikowano 27 Maja 2014 Zgłoś Opublikowano 27 Maja 2014 Zapach:typowy dla takich srodków dziwne.. w moim nie czuć praktycznie nic z woni iron-śmierdziuchów, a jedynie cytrynę
buka Opublikowano 27 Maja 2014 Autor Zgłoś Opublikowano 27 Maja 2014 Ja czuje tam zapach zgnitego jaja
zibi-M Opublikowano 27 Maja 2014 Zgłoś Opublikowano 27 Maja 2014 Kupiłem ten środek ostatnio niestety jeszcze nie miałem okazji użyć bo brak czasu na mycie ale co do zapachu to faktycznie trochę nieprzyjemny . Jak użyje to napisze coś o efektach
ShiningCar Opublikowano 27 Maja 2014 Zgłoś Opublikowano 27 Maja 2014 buka, dziękuję za przeprowadzenie testu. Mam nadzieję, że znajdą się jeszcze inne, mocno zabrudzone felgi. Pytanie, czy miałeś do czynienia z innymi Iron Remover'ami?
buka Opublikowano 27 Maja 2014 Autor Zgłoś Opublikowano 27 Maja 2014 ShiningCar, taa z ironx ale nie mogłem porównać bezpośrednio bo resztki ironx'a wchłonął mój dywanik. A poruwnujać monello z ironx'em to wydaje mi sie że monello lepiej usuwa głeboko wżarty pył tylko trochę za szybko spływa W sobotę mam dość mocno ubrudzone felgi zamówione. A takie pytanie monello aplikujemy na felge suchą czy najpierw spłukać karcherem felge a potem dopiero spryskac
ShiningCar Opublikowano 27 Maja 2014 Zgłoś Opublikowano 27 Maja 2014 buka, aplikujemy na suchą felgę, czekamy kilka minut na reakcję, pomagamy pędzelkiem/szczoteczką jeśli trzeba i obficie spłukujemy Czekamy zatem na coś bardziej brudnego
Tworek Opublikowano 27 Maja 2014 Zgłoś Opublikowano 27 Maja 2014 W takim raze coś jeszcze odemnie KLIKNIJ HD ! Na froncie jak widać nie ma dramatu: Ale za to środek to już inna bajka: Monello Non Ferro, to środek który można każdemu polecić, kto szuka odpowiednika bardzo popularnego Iron-X, równie skuteczny, nieco tańszy i ekonomiczny. Dziękuję za wybranie mojej osoby po raz kolejny to testów. Pozdrawiam i do następnego.
Artih Opublikowano 27 Maja 2014 Zgłoś Opublikowano 27 Maja 2014 Ja będę miał prawdziwego super mega szczura - ale to w sobotę
ShiningCar Opublikowano 27 Maja 2014 Zgłoś Opublikowano 27 Maja 2014 Darek, bardzo dziękuję za przeprowadzony test, materiały video i zdjęcia! Jak zwykle najwyższy poziom!
maciekd24 Opublikowano 28 Maja 2014 Zgłoś Opublikowano 28 Maja 2014 Również przeprowadziłem test wrzucę foty jak naprawie kompa
nims Opublikowano 28 Maja 2014 Zgłoś Opublikowano 28 Maja 2014 Dzięki uprzejmości Karola z ShiningCar otrzymałem do testów próbkę Monello Non-Ferro Iron na początek krotki opis produktu: Monello Non-Ferro to wyjątkowo skuteczny, dzięki składowi oraz konsystencji gelu produkt do czyszczenia wszelkich powierzchni (lakier, felgi) z osadów metalicznych. Produkt posiada neutralne pH wynoszące 6,8. Reakcją na zetknięcie się produktu z osadami takimi jak opiłki metalu jest barwienie na purpurowy kolor. Niewątpliwą zaletą produktu jest gęsta konsystencja, która pozwala na odpowiednio dłuższą penetrację czyszczonej powierzchni. Na pierwszy ogień poszły felgi(były robione jakieś 2 miechy temu Ironx ale jak widać troszkę syfy się już nazbierało) : zostało troszkę wiec nie omieszkałem spróbować na zderzaku Podsumowując Monello Non-Ferro Iron mogę uznać jako godnego przeciwnika dla IronX'a, teraz kilka moich spostrzeżeń : - moim zdaniem jest lepszy od ironX'a, na pewno ma lepszy zapach - tzn nie tak ostry jak iron - wydaje mi się że lepiej krwawi(ale to tylko moja subiektywna ocena) - gęsta konsystencja żelowa nie spływa tak szybko jak po ironX Tak czy inaczej, next będzie monello P.s. to mój pierwszy teścik wiec prosim o wyrozumiałość
MatthewG Opublikowano 28 Maja 2014 Zgłoś Opublikowano 28 Maja 2014 A dopiero co Rocco po full stage'u, a tu tyle krwi
Pimps Opublikowano 29 Maja 2014 Zgłoś Opublikowano 29 Maja 2014 Faktycznie, auto robione na koniec marca a tu tyle purpury. Ile nims przez te 2 miesiące przejechałeś km? No chyba że IronX od CP po prostu nie dał rady i nie ściągnął wszystkiego
nims Opublikowano 30 Maja 2014 Zgłoś Opublikowano 30 Maja 2014 Pany autko faktycznie troszkę pokrwawiło i zapewne przy kolejnej aplikacji coś pewnie by jeszcze popłynęło ( przebieg hmmm 3-4 tysie wiec symboliczny , auto stoi pod chmurka przy ulicy ale czy to ma jakiś wpływ to sam nie wiem)
maciekd24 Opublikowano 11 Czerwca 2014 Zgłoś Opublikowano 11 Czerwca 2014 Witam witam w końcu prezentuje swój test Z powodu awarii komputera nie mogłem wrzucić relacji z przeprowadzonego przeze mnie testu Test przeprowadziłem dzięki firmie Do testu otrzymałem środek o płynnej konsystencji, przezroczystej barwie i zapachu dużo łagodniejszym niż Iron X czy tez 4nano Rim cleaner + O środku zostało już w sumie napisane wszystko wiec wrzucę swoje fotki Felga przed aplikacja środka Przód felgi po aplikacji Monello Non Ferro I po spłukaniu pod ciśnieniem Teraz zajmujemy się tyłem felgi Aplikacja i po spłukaniu I to by było na tyle Dzięki za możliwość przeprowadzenia testu i sory ze tak późno wrzucam relacje ale miałem problem z kompem tak jak pisałem Środek spisał się wg. mnie bardzo dobrze jak na bezdotykowe działanie Zapach nie jest tak dający po nosie jak u konkurentów także to na plus
Rekomendowane odpowiedzi