Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Próbke otrzymałem od shiningcar za co bardzo dziękuje ;)

Krótki opis

Monello Non-Ferro to wyjątkowo skuteczny, dzięki składowi oraz konsystencji gelu produkt do czyszczenia wszelkich powierzchni (lakier, felgi) z osadów metalicznych. Produkt posiada neutralne pH wynoszące 6,8.

Reakcją na zetknięcie się produktu z osadami takimi jak opiłki metalu jest barwienie na purpurowy kolor.

Niewątpliwą zaletą produktu jest gęsta konsystencja, która pozwala na odpowiednio dłuższą penetrację czyszczonej powierzchni.

Kolor:

Konsystencja: minimlnie gęstszy od wody :mrgreen:

Zapach:typowy dla takich srodków

Aplikacja: psikamy bezpośrednio na felgę i czekamy aż zacznie się dziać ;)

Felgi niestety nie były za bardzo ubrudzone :/

W sobote postaram się ogarnąć coś na gorzej wyglądajacych felgach, niestety czasu nie było aż na tyle ponieważ przegonił mnie deszcz ;)

Tak było przed

ddWgb7Kl.jpg

iONWzYol.jpg

880Gkl1l.jpg

Zaraz po spryskaniu

5gWwy8dl.jpg

zSttebal.jpg

Coś tam zaczyna powoli się dziać

9t74COAl.jpg

50/50

cRXH33rl.jpg

qWWqskUl.jpg

Rz7qS1yl.jpg

Po wypędzelkowaniu

4WIcWUUl.jpg

Efekt końcowy

izkosZxl.jpg

Tutaj w prawym rogu można zobaczyć jak było wcześniej

6wJv3oTl.jpg

4X17FFZl.jpg

Efekt finalny pół felgi po pół jeszcze nie wymyte

auETdeml.jpg

Srodek jest bardzo wydajny albo ja go użyłem za mało

Bardzo fajnie usuwa głębokie wżery po pyle z klocków jedyny minus to taki że mógłby trochę dłużej utrzymać się na feldze.

W sobote może ogarne felgi w gorszym stanie to dopełnie relacje. Dziś niestety nie było tak jak chciałem bo w połowie testu zaczeło padać :roll:

Z góry przepraszam że tak późno dokonałem testu :kox:

Opublikowano

Zapach:typowy dla takich srodków

dziwne.. w moim nie czuć praktycznie nic z woni iron-śmierdziuchów, a jedynie cytrynę :o

Opublikowano

Kupiłem ten środek ostatnio niestety jeszcze nie miałem okazji użyć bo brak czasu na mycie ale co do zapachu to faktycznie trochę nieprzyjemny . Jak użyje to napisze coś o efektach

Opublikowano

buka, dziękuję za przeprowadzenie testu.

Mam nadzieję, że znajdą się jeszcze inne, mocno zabrudzone felgi.

Pytanie, czy miałeś do czynienia z innymi Iron Remover'ami? ;)

Opublikowano

ShiningCar, taa z ironx ale nie mogłem porównać bezpośrednio bo resztki ironx'a wchłonął mój dywanik. A poruwnujać monello z ironx'em to wydaje mi sie że monello lepiej usuwa głeboko wżarty pył tylko trochę za szybko spływa 8-)

W sobotę mam dość mocno ubrudzone felgi zamówione.

A takie pytanie monello aplikujemy na felge suchą czy najpierw spłukać karcherem felge a potem dopiero spryskac :o

Opublikowano

buka, aplikujemy na suchą felgę, czekamy kilka minut na reakcję, pomagamy pędzelkiem/szczoteczką jeśli trzeba i obficie spłukujemy :)

Czekamy zatem na coś bardziej brudnego ;)

Opublikowano

W takim raze coś jeszcze odemnie

:D KLIKNIJ HD !

Na froncie jak widać nie ma dramatu:

98fd5fb1a96b9e0d.jpg

e1ab5f47b0131529.jpg

55837fed393400fc.jpg

65cd43edf9668756.jpg

Ale za to środek to już inna bajka:

41784b8484af6128.jpg

dca0bc15259c10f2.jpg

f9c3fd1c7904fff8.jpg

3623792ed909ebe0.jpg

051e17ce43ade7b1.jpg

44b50d8e3351de7e.jpg

Monello Non Ferro, to środek który można każdemu polecić, kto szuka odpowiednika bardzo popularnego Iron-X, równie skuteczny, nieco tańszy i ekonomiczny.

Dziękuję za wybranie mojej osoby po raz kolejny to testów. Pozdrawiam i do następnego.

Opublikowano

:good:

Ja będę miał prawdziwego super mega szczura - ale to w sobotę :)

Opublikowano

Dzięki uprzejmości Karola z ShiningCar otrzymałem do testów próbkę Monello Non-Ferro Iron na początek krotki opis produktu:

Monello Non-Ferro to wyjątkowo skuteczny, dzięki składowi oraz konsystencji gelu produkt do czyszczenia wszelkich powierzchni (lakier, felgi) z osadów metalicznych. Produkt posiada neutralne pH wynoszące 6,8.

Reakcją na zetknięcie się produktu z osadami takimi jak opiłki metalu jest barwienie na purpurowy kolor.

Niewątpliwą zaletą produktu jest gęsta konsystencja, która pozwala na odpowiednio dłuższą penetrację czyszczonej powierzchni.

Na pierwszy ogień poszły felgi(były robione jakieś 2 miechy temu Ironx ale jak widać troszkę syfy się już nazbierało) :

9f36a9474015758e.jpg

74a216ff140c7260.jpg

660e336c7820d00f.jpg

zostało troszkę wiec nie omieszkałem spróbować na zderzaku

e42d3dfe8361d9a8.jpg

Podsumowując Monello Non-Ferro Iron mogę uznać jako godnego przeciwnika dla IronX'a, teraz kilka moich spostrzeżeń :

- moim zdaniem jest lepszy od ironX'a, na pewno ma lepszy zapach - tzn nie tak ostry jak iron

- wydaje mi się że lepiej krwawi(ale to tylko moja subiektywna ocena)

- gęsta konsystencja żelowa nie spływa tak szybko jak po ironX

Tak czy inaczej, next będzie monello :mrgreen:

P.s. to mój pierwszy teścik wiec prosim o wyrozumiałość :|

Opublikowano

Faktycznie, auto robione na koniec marca a tu tyle purpury. Ile nims przez te 2 miesiące przejechałeś km? No chyba że IronX od CP po prostu nie dał rady i nie ściągnął wszystkiego :)

Opublikowano

Pany autko faktycznie troszkę pokrwawiło i zapewne przy kolejnej aplikacji coś pewnie by jeszcze popłynęło ( przebieg hmmm 3-4 tysie wiec symboliczny , auto stoi pod chmurka przy ulicy ale czy to ma jakiś wpływ to sam nie wiem)

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Witam witam w końcu prezentuje swój test ;)

Z powodu awarii komputera nie mogłem wrzucić relacji z przeprowadzonego przeze mnie testu ;)

Test przeprowadziłem dzięki firmie

logo.png

Do testu otrzymałem środek o płynnej konsystencji, przezroczystej barwie i zapachu dużo łagodniejszym niż Iron X czy tez 4nano Rim cleaner +

O środku zostało już w sumie napisane wszystko wiec wrzucę swoje fotki ;)

Felga przed aplikacja środka

DSC_0567_zpsa6c85efe.jpg

DSC_0568_zps4f91699f.jpg

DSC_0569_zpsb240ff01.jpg

DSC_0570_zps6293b79c.jpg

DSC_0571_zpsf3cef6af.jpg

Przód felgi po aplikacji Monello Non Ferro

DSC_0572_zps4b63b363.jpg

DSC_0573_zpscdb33e1d.jpg

DSC_0574_zpscb89c9d0.jpg

DSC_0575_zpsca3c469e.jpg

I po spłukaniu pod ciśnieniem

DSC_0576_zps6edb7333.jpg

DSC_0577_zpsfd872d69.jpg

DSC_0578_zpsb1d9e4d8.jpg

DSC_0579_zpsa34245cb.jpg

Teraz zajmujemy się tyłem felgi :P

Aplikacja

DSC_0580_zps85bb77b1.jpg

DSC_0581_zps1521fdad.jpg

DSC_0582_zps54bbace4.jpg

DSC_0583_zps0b516421.jpg

i po spłukaniu

DSC_0584_zps297d2a57.jpg

DSC_0586_zps9979e09e.jpg

DSC_0587_zpsab4ad608.jpg

DSC_0588_zps74d01cef.jpg

I to by było na tyle ;) Dzięki za możliwość przeprowadzenia testu i sory ze tak późno wrzucam relacje ale miałem problem z kompem tak jak pisałem ;)

Środek spisał się wg. mnie bardzo dobrze jak na bezdotykowe działanie ;) Zapach nie jest tak dający po nosie jak u konkurentów także to na plus :D