Jump to content

Shiny Garage Sleek & Bubbly Premium Car vs Duragloss #90

Recommended Posts

Posted

Dobry...

Jakiś czas temu od Shiny Garage dostałem do przetestowania próbkę szamponu Shiny Garage Sleek & Bubbly Premium Car. Test miałem przeprowadzić trochę wcześniej, ni mniej jednak permanentny brak czasu sprawił, że nie dałem rady :oops:

Dzisiaj postanowiłem nadrobić zaległości. 8-) Skoro SG ma w nazwie "premium", postanowiłem porównać go z moim ulubionym szamponem (no jednym z dwóch :P ), czyli Duragloss #901.

Test był prosty. Dwa wiadra, w każdym 8 litrów wody oraz zalecana przez producentów dawka szamponu:

7r78.jpg

ik1l.jpg

Następnie uzupełnienie wodą z lancy, lanca w każdym wiadrze z tej samej odległości 4 sekundy:

vulcg.jpg

ryw5.jpg

Jak widać piana w zasadzie identyczna. :dontknow:

Następnie mycie, strona kierowcy SG, strona pasażera DG.

f7z2.jpg

flxt.jpg

acm3o.jpg

n8n9l.jpg

8oqw.jpg

04eo.jpg

6i8q.jpg

Jak widać, na początku piana w wiadrach po spienieniu taka sama, ale piana z DG dłużej się utrzymuje. Kolega Marek750, który wprzyjechał w trakcie testu i zupełnie nie wiedział kto jest kto, pierwsze co spytał, gdy akurat myłem kawałek DG-sem:

"Co to się tak zajebiście pieni?? :shock:" (dokładny cytat :kox: )

Wnioski:

Poślizg: na podobnym, bardzo dobrym poziomie. :good:

Zapach: No cóż tu zawsze kwestia indywidualna. Mnie lepiej podoba się zapach DG, natomiast kolega Puch stwierdził, że jemu dużo bardziej podchodzi SG.

Podsumowując, oba szampony to bez dwóch zdań pierwsza liga :good: Ja wybieram DG #901 ze względu na zapach i trochę dłużej utrzymującą się pianę, aczkolwiek, to wszystko kwestia gustu ;)

Na koniec dwa zdania do "ojca zarządzającego" ekipą Shiny Garage: kolejny bardzo udany produkt Ojcze Prowadzący :good::good::good::-]

• Dystrybutor
Posted

g.pajak, myłeś na 4 wiadra? :mrgreen: mnie osobiście też bardziej podoba się zapach DG ale wybieram SG ze względu na cenę

Posted

Również jestem za DG #901 - mam w firmie produkty marki S&G, w tym opisywany wyżej szampon. Zapach i piana na korzyść Duraglossa. Wydaje mi się że poślizg również. Ogromną przewagą SG zaś jest cena :) Na pewno szampon SG jest lepszym wyborem od szamponu Megsa, tego koloru żółtego i innych produktów.

Posted

Dziękuje za przeprowadzenie kolejnego testu, najważniejsze że w końcu udało się go przeprowadzić, wiem coś o nadmiarze pracy, dlatego udzielam Ci rozgrzeszenia ;)

• Moderator
Posted

Kupilem jakies 2 miechy temu baniak 5L ShinyGarage rowniez jestes bardzo zadowolony :) wydajny i dobrze myje :)