g.pajak Opublikowano 1 Maja 2014 Zgłoś Opublikowano 1 Maja 2014 Dobry... Jakiś czas temu od Shiny Garage dostałem do przetestowania próbkę szamponu Shiny Garage Sleek & Bubbly Premium Car. Test miałem przeprowadzić trochę wcześniej, ni mniej jednak permanentny brak czasu sprawił, że nie dałem rady Dzisiaj postanowiłem nadrobić zaległości. Skoro SG ma w nazwie "premium", postanowiłem porównać go z moim ulubionym szamponem (no jednym z dwóch ), czyli Duragloss #901. Test był prosty. Dwa wiadra, w każdym 8 litrów wody oraz zalecana przez producentów dawka szamponu: Następnie uzupełnienie wodą z lancy, lanca w każdym wiadrze z tej samej odległości 4 sekundy: Jak widać piana w zasadzie identyczna. Następnie mycie, strona kierowcy SG, strona pasażera DG. Jak widać, na początku piana w wiadrach po spienieniu taka sama, ale piana z DG dłużej się utrzymuje. Kolega Marek750, który wprzyjechał w trakcie testu i zupełnie nie wiedział kto jest kto, pierwsze co spytał, gdy akurat myłem kawałek DG-sem: "Co to się tak zajebiście pieni?? :shock:" (dokładny cytat ) Wnioski: Poślizg: na podobnym, bardzo dobrym poziomie. Zapach: No cóż tu zawsze kwestia indywidualna. Mnie lepiej podoba się zapach DG, natomiast kolega Puch stwierdził, że jemu dużo bardziej podchodzi SG. Podsumowując, oba szampony to bez dwóch zdań pierwsza liga Ja wybieram DG #901 ze względu na zapach i trochę dłużej utrzymującą się pianę, aczkolwiek, to wszystko kwestia gustu Na koniec dwa zdania do "ojca zarządzającego" ekipą Shiny Garage: kolejny bardzo udany produkt Ojcze Prowadzący
Dystrybutor e36ace Opublikowano 1 Maja 2014 Dystrybutor Zgłoś Opublikowano 1 Maja 2014 g.pajak, myłeś na 4 wiadra? mnie osobiście też bardziej podoba się zapach DG ale wybieram SG ze względu na cenę
cptolgierd Opublikowano 1 Maja 2014 Zgłoś Opublikowano 1 Maja 2014 Również jestem za DG #901 - mam w firmie produkty marki S&G, w tym opisywany wyżej szampon. Zapach i piana na korzyść Duraglossa. Wydaje mi się że poślizg również. Ogromną przewagą SG zaś jest cena Na pewno szampon SG jest lepszym wyborem od szamponu Megsa, tego koloru żółtego i innych produktów.
ShinyGarage Opublikowano 2 Maja 2014 Zgłoś Opublikowano 2 Maja 2014 Dziękuje za przeprowadzenie kolejnego testu, najważniejsze że w końcu udało się go przeprowadzić, wiem coś o nadmiarze pracy, dlatego udzielam Ci rozgrzeszenia
Moderator Domel Opublikowano 3 Maja 2014 Moderator Zgłoś Opublikowano 3 Maja 2014 Kupilem jakies 2 miechy temu baniak 5L ShinyGarage rowniez jestes bardzo zadowolony wydajny i dobrze myje
Rekomendowane odpowiedzi