Skocz do zawartości

ValetPro Classic Gloss Protection - Test Wosku

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Więc Panowie, albo nie zgłaszajcie się do testów, albo zacznijcie przygodę z forum od początku.

No i pozamiatał :) Dziękuję

Opublikowano
wybraliśmy do testów także nowych użytkowników, aby i oni mogli się wykazać

Na forum jest dużo informacji jak prawidłowo nakładać wosk oraz jak przygotować lakier. Szkoda, że nie wszyscy testerzy zasięgnęli naszej rady w jaki sposób przygotować pod niego lakier

Nie rozumiemy dlaczego część użytkowników jest nie zadowolona z tego wyboru

To na ja nie rozumiem, skąd ten "strzał w kolano" z waszej strony ;) Jak widać, zrobiła się nie potrzebna dyskusja, nad być może całkiem dobrym produktem :song:

Opublikowano
Więc Panowie, albo nie zgłaszajcie się do testów, albo zacznijcie przygodę z forum od początku.

Pisałem o tym od początku :good:

Test, który zrobił kanar chyba większość zna - stąd to zdziwienie najnowszymi "wynikami".

Opublikowano

Test wosku ValetPro Classic Gloss Protection dzięki uprzejmości firmy ValetPRO (z góry przepraszam za spóźnienie, ale trochę się pogmerało).

No to zaczynamy. Obiekt testów Alfa Romeo 159, poprzedni wosk to 3-tygodniowy Dodo Juice - Hard Candy.

03.04.2014 Samochód umyty pianą aktywną, nastepnie umyty na dwa wiadra, wysuszony i wstawiony na noc do garażu (żeby spokorniał :lol: )

d717086990931bfcm.jpg

f9152a9d5402d26cm.jpg

76d472de992b136bm.jpg

060c8c66f87780e4m.jpg

Takie tam niby odbicie:

e174baf37bae3f90m.jpg

803428992e7cb6a2m.jpg

ec21a7f0690cdd85m.jpg

001067e5cfbc26aem.jpg

04.04.2014 godzina 9:00 przystępujemy do prac (przed robotą zdażyłem przerzucić w końcu koła z zimowych na letnie :D ).

O to nasz zawodnik do przygotowania lakieru: Cleaner Prima Amigo na czarnej gąbce BOLLa, maszyna jak widać K2 :)

c02b7fce7c655476m.jpg

Niestety nie mam fotek z prac, bo byłem sam i nie miał kto "cykać" musicie uwierzyć na słowo :)

Tak wygląda auto po cleanerze:

a2aa566460bdab78m.jpg

799b388f5cfbfc4am.jpg

a8822fd2d9381e0bm.jpg

1cf2cd8307b166a7m.jpg

Do gry wchodzi "zawodnik"

7953b7e3d248734fm.jpg

f9342a943eda1c31m.jpg

No i po aplikacji wosku:

1502d4dab1b422aem.jpg

453ee0336ed7f7f6m.jpg

28f949dd643e6d33m.jpg

af57e6f1d56fec09m.jpg

99ea9971e97c8789m.jpg

Teraz kilka "ujec" z bliska co my tu mamy?

32bc2d5522cef48am.jpg

264ca4f62c5d81c9m.jpg

503ae56a57eb8b52m.jpg

5a994992f14cfd3em.jpg

I to by było na tyle z relacji foto, kropelek nie robiłem wstawiłem do garazu jutro jak wosk "zwiaze" cos pocykam z kropelkami.

Co do oceny produktu plusy:

+efekt (jak widać podbija lustro na lakierze)

+lakier jest bardzo śliski

+łatwość aplikacji i pozniejszego scierania (wosk dość miekki wrecz sie topi, trzeba uwazac zeby nie przesadzic, bo bardzo łatwo wchodzi w aplikator, ale przy rozsadnej aplikacji jest bardzo wydajny przesłana probka spokojnie starczy na 3 razy)

Teraz minusy:

-zapach (generalnie mnie nie przeszkadza, jezeli samochod jak deklaruje producent nie bedzie lapal kurzu to zapach nie ma znaczenia)

-pojemniczek do testow ciezko bylo tam wepchnac "sloneczko"

Wiecej grzechow nie pamietam!

Aha zapomnialbym dodac wosk aplikowany w temperaturze 24stopni przy przebiegu 149192km.

70f9deb336794041m.jpg

Tak jak wspominalem wczesniej nie probowalem kropelkowania do czasu, az wosk nie zwiaze. Jutro postaram sie uzupelnic kropelki i przetestuje pod wzgledem lapania kurzu bo czeka mnie wyjazd na spota :)

Jeszcze raz dziekuje za mozliwosc przetestowania produktu i przepraszam, ze tak dlugo :) pozdrawiam

EDYCJA!

06.04.2014 - Samochód dwa dni po aplikacji wosku, wczoraj troche pojezdzilem "kolo komina" i co? Po przejechaniu ok. 7km na stacje samochod juz zlapal kurz. Po zrobieniu wczoraj 121km samochód dosc mocno zakurzony.

Tak to wyglada nie udało mi sie uchwycic moim super sprzetem za dobrze:

Przebieg:

89ca956ade0c39d4m.jpg

Kurz:

klapa tył:

73fda4ea0d845687m.jpg

6e6cc2aace884732m.jpg

Dach:

c4b973524fb0bbd0m.jpg

Bok:

b3deefea83fe124bm.jpg

Rzut na całość:

2dbc9d1791454f2am.jpg

No to teraz kilka zdjec kropelek czyli co to lubimy najbardziej, wg mnei kropelki w normie:

afdda4d8cd547dc7m.jpg

756c5cfe7ec4c8eam.jpg

9a922bb8fa1eeec9m.jpg

46372ea48a3c37ecm.jpg

6aece3b16adda5ddm.jpg

e26dd48dc9d17da8m.jpg

eeaa918ec8d59700m.jpg

38fb88d8a69bd425m.jpg

Zobaczymy co czas pokaze :good::o

Opublikowano

_jedrek_, i jak się pracuje z Amigo? ;) Już po nim samym efekt całkiem, całkiem, nieprawdaż??? ;):song:

Fajny test, dawaj aktualizacje, będzie miodzio. :) Czekam na kropelki :)

Do pełni szczęścia brakuje tylko zdjęć w normalnym rozmiarze, to klikanie w miniaturki mnie osobiście denerwuje :thumbdown:;)

Opublikowano
_jedrek_, i jak się pracuje z Amigo? ;) Już po nim samym efekt całkiem, całkiem, nieprawdaż??? ;):song:

Do pełni szczęścia brakuje tylko zdjęć w normalnym rozmiarze, to klikanie w miniaturki mnie osobiście denerwuje :thumbdown:;)

Amigo fajny, ladnie pachnie. Tylko kurde miejscami mi przysycha takie male kropeczki. No i lakier jest mega sliski :)

No wlasnie nie zmiejszylem zdjec przed wrzuceniem na serwer i by sie forum rozjechalo dlatego dalem miniaturki. Jutro na spocie mozna zrobic komisyjne kropeki :lol:

Opublikowano

_jedrek_, tak z ciekawości i nie wiem czy będziesz wiedział. Ten tester który posiadasz to przetapiany był czy wyskrobany z normalnego opakowania?

Czekam na rozwój sytuacji, bo ten wosk jest dla mnie nadal zagadką :)

Opublikowano
_jedrek_, tak z ciekawości i nie wiem czy będziesz wiedział. Ten tester który posiadasz to przetapiany był czy wyskrobany z normalnego opakowania?

Czekam na rozwój sytuacji, bo ten wosk jest dla mnie nadal zagadką :)

wiesz co jest pojemniczek ladnie wypelniony takze podejrzewam, ze byl przetapiany.

Opublikowano

_jedrek_, tak też podejrzewałem po zdjęciach. Zastanawiam się, czy nie będzie miało to jakiegoś negatywnego wpływu na wynik testu. Ale z ciekawością poczekam :)

Opublikowano
_jedrek_, tak też podejrzewałem po zdjęciach. Zastanawiam się, czy nie będzie miało to jakiegoś negatywnego wpływu na wynik testu. Ale z ciekawością poczekam :)

czas pokaze zobaczymy. Sam jestem ciekawy tego produktu :)

Opublikowano

:good:

wiesz co jest pojemniczek ladnie wypelniony takze podejrzewam, ze byl przetapiany.

Przecież VP już oficjalnie potwierdziło, że wosk był "wskrobywany" z dużego opakowania a nie przetapiany.

Opublikowano

Artih, Wlaśnie ValetPro potwierdziło przetapianie wosku w tym temacie

Wosk do samplerów nakładany był szpachelką a później aby każda osoba testująca dostała taką samą pojemność wosku musieliśmy zamknięte samplery wrzucić do ciepłej wody, aby wosk trochę stopniał. Wydaje nam się, że to było powodem pogorszenia jego właściwości.
Opublikowano

Ja dzisiaj testując nową myjkę opłukałem samochód. Totalnie bezdotykowo, bez pian i szamponów, tylko woda z myjki :)

Wosk nakładany 8 dni temu, auto używane codziennie, czyli trochę słońca, trochę deszczu. Auto stoi pod chmurką ogólnie.

Przebieg od nałożenia to niecałe 200km

Po stronie bez cleanera nieco bardziej płasko, ale w mojej ocenie i tak bardzo dobrze.

Podejrzewam że po porządnym myciu efekt byłby jeszcze nieco lepszy :) niedługo postaram się o takową operację i skręcę jakiś porządniejszy materiał foto/video :)

4cf368f74f1dd2960afe7ec23130df.jpg

477aa675733b39d8d599a3220193fa.jpg

Opublikowano

Niestety ja zawiodłem z częścią pokazu aplikacji wosku (brak czasu...).

Wspomnę natomiast, jak już kiedyś pisałem, że znakomicie nakładało mi się ten wosk ręcznie ;) Mam jakiś uraz do wosków w paście i nie lubię ich aplikować dlatego CGP miał plusa już na wstępie.

Z pojemniczka wysłanego do testów obleciałem dwa auta (E36 i W124) i zostało mi jeszcze ok 15% wosku.

A oto kilka zdjęć jak wosk sprawuje się po 8 dniach, ok 400km za sobą.

Podkładem pod niego był AB Cherry Glaze.

vp+%25281%2529-1.jpg

vp+%25282%2529-1.jpg

vp+%25283%2529-1.jpg

vp+%25284%2529-1.jpg

vp+%25287%2529-1.jpg

Opublikowano

Bardzo słabe krople ;) coś skopane przy aplikacji... u mnie i jędrka trzyma się to o wiele lepiej, u mnie samochód jeździ teraz sporo w deszczu, ale odpychanie wody i kropelkowanie na razie nie słabnie :)

Może wosk nie lubi zbyt szybkiego lania wody po aplikacji?

Opublikowano

To chyba 2ga deszczówka od aplikacji :o

Resztkę spróbuję nałożyć aplikatorkiem a nie ręcoma, może za dużo wosku wchłaniało mi się w dłonie :lol:

Opublikowano

Po tych wszystkich testach na pewno bym tego wosku nie kupił ;)

Mogło by ValetPro wysłać do kogoś jednego próbkę wosku nie przetopionego, który ogarnia temat i będą jakieś miarodajne wyniki, zdjęcia? Na razie to sobie tylko krzywdę robicie tym testem :) Ale nie moja sprawa, każdy robi jak uważa. Takie kropelkowanie jak na zdjęciach wyżej to ja mam jak mi wosk umiera po miesiącu, dwóch :roll:

Opublikowano

Tech Wax 2 to chyba największe moje rozczarowanie wśród wosków. Kupiłem, jeszcze zanim o tym forum się dowiedziałem, wyczytałem ochy i achy, że pół roku będzie itd itp, a w rzeczywistości leżał max 1 miesiąc i oddałem dziewczynie w zamian za AG SRP, które dostała od ojca z Kanady.

Opublikowano

Ja troche nie rozumiem powyższych komentarzy - macie przecież 2 strony wcześniej obszerniejszy wpis i krople zaraz po aplikacji - ja dałem zdjęcia jak wosk leży na moim aucie po ponad 8 dniach. Co mam zrobić, nawoskować od nowa, zeby Wam się przypodobać bo kropelki nie są symetryczne/krągłę itp?

Żałuję, że nie zrobiłem obszernej fotorelacji ale naprawdę czasu nie było a nie mogłem zostać gołosłowny i coś od siebie postanowiłem pokazać ale obrywa się widzę tu prawie każdemu kto nie ma min. 300 postów. I takie osoby traktowane są jak naprawdę pierwsza lepsza istota z ulicy, której ktoś kazał nałożyć wosk na auto.

Samochód był moim zdaniem przygotowany bardzo dobrze i wyjątkowo starałem się przyłożyć do aplikacji. Auto ciągle stoi pod chmurką od samej aplikacji i nie jest niczym spłukiwane/atakowane (QD) jak tylko deszczówką.

Moi poprzednicy używali aplikatorów, ja po raz 3 tutaj piszę, że kładłem go ręcznie (być może przez to TAKIE KROPELKI). Podkładem był AB Cherry Glaze bo tylko to akurat miałem na stanie.

Widzę, że wszyscy by chcieli, żeby dany preparat działał/pachniał/smakował etc tak, jak sami sobie to wyobrażą - ale niestety fakty macie podane na 5 już stronach a końca JA BYM TO ZROBIŁ LEPIEJ nie widać.

[ Dodano: 10 Kwiecień 2014, 16:19 ]

bananv8,

Wyślemy Ci nową próbkę wosku i próbkę cleanera. Może mógłbyś zrobić 50/50 wosku na nasz cleaner oraz na oczyszczony lakier bez cleanera.

Żaden problem - gorzej, bo znów może coś być nie tak i będziecie musieli wysłać kolejną komuś z liczbą postów wyrażaną w setkach bo takowa jest bardziej obiektywna :o

Opublikowano

bananv8, tu nie chodzi o ilość postów tylko o to, że kropelki są kijowe jak na 8 dniowy wosk. I tyle.

Może z Cherry Glaze się nie lubi.