Jump to content

Recommended Posts

Posted

Chciałbym się podzielić z wami wrażeniami z mycha szamponem Chemical Guys Mr. Pink

215e.jpg

Szampon, a w zasadzie jego próbkę ok 40 ml., dostałem od Evo (dzięki! :mrgreen: ) przy okazji bratniej wymiany handlowej :kox: Butelka nie była opisana, ja sam jak ją dostałem opisałem ją po prostu jako "szampon Evo" :kox: Ale w sumie jakoś tak odłożyłem na półkę i na chwilę o nim zapomniałem.

Jednak wczoraj musiałem umyć samochód i akurat buteleczka napatoczyła mi się w pole widzenia, więc pomyślałem, zużyję - zobaczymy co on tam wysłał :idea:

Długo się nie zastanawiając: wiadro, wąż z wodą, 40ml szamponu do wiadra i dopełnienie wodą pod niskim ciśnieniem, ze szlaufa. Puściłem szlauf, co by się nalewało, poszedłem po coś do garażu, i jakie było moje zdziwienie jak wracając zobaczyłem to: :shock::shock::shock:

o471.jpg

Aż pobiegłem po aparat, zrobić zdjęcie ;)

Więcej zdjęć nie miałem czasu robić, bo naprawdę mi się spieszyło :oops: A szamponu do kolejnego testu już nie mam :dontknow:

Potem już było równie dobrze, przyjemne mycie, ładny zapach. Szampon nie zasychał szybko i naprawdę bardzo łatwo się spłukiwał. :good::song:

Tak naprawdę nie wiedziałem podczas mycia co to za cudo, dopiero później, wieczorem Evo mnie oświecił czym myłem :P

Widać, że dalej raczkuję w tej dziedzinie, bo o szamponie nawet nie wiedziałem, że istnieje :oops: - ale muszę przyznać, że naprawdę świetny i nie wiem czemu mało popularny produkt :good:

Dodatkowo znalazłem jeszcze film producenta, jak szampon współgra z pianownicą:

Jakby ktoś miał jeszcze jakiś materiały filmowe lub zdjęciowe to wrzucajcie :roll: Ciekawe jakie są opinie innych, którzy myli tym szamponem.

Zapraszam do komentowania.

Posted

g.pajak,

Jaki zapach :?: jaka śliskość :?:

Piana naprawdę robi wrażenie :kox::song::song:

Posted

Zapach owocowy, bardzo podobny do DG#901. Śliskość bardzo dobra :good:

Posted

I to jest szampon, piana musi być :good: Widziałem ten filmik, wygląda lepiej niż dedykowane piany :mrgreen: Co nie zmienia faktu, że jedno mnie zastanawia, a mianowicie....mycie w pełnym słońcu :kox:

Posted

ja w tym szamponie sie zakochałem, jak dla mnie nie ma o co sie przyczepić.

Zapach, śliskość, piana jest mega, ja daje 30 ml na 12l i moim zdaniem jest to optymalne stężenie :good:

Posted

ja zamówiłem, jak przyjdzie i będe miał czas umyć auto to wypróbuję, dotąd stosowałem Glossworkza i śliskość była mega dobra, w dodatku widocznie faktycznie podkręcał look co z początku wydawało mi się raczej nie mozliwe, zobaczymy co potrafi Pink

• 1 month later...
Posted

ostatnio udało mi się wreszcie umyć auto "Pinkiem". Piana super, jak ktoś zwraca na to uwagę będzie zachwycony, podobnie jak zapach - bardzo przyjemny. Poślizg - bardzo dobry, bez zastrzeżeń. Zadowoliło mnie także co ważne - domywanie. poprzednie szampony nie radziły sobie tak dobrze z brudem. Szampon ma niby trochę podkręcać look, ja tego nie zauważyłem, tu Glossworkz sobie chyba lepiej radził, aczkolwiek i tak po myciu trzeba psiknąć detailerem. Ogólnie za tą kase szampon extra

• Moderator
Posted

Zrob porownanie na 12 litrów - 15ml MrPink a 15ml Dodo Juice Born To Be Mild

Jestem ciekaw ktory zrobi wiecej piany :)

Posted
Zrob porownanie na 12 litrów - 15ml MrPink a 15ml Dodo Juice Born To Be Mild

Jestem ciekaw ktory zrobi wiecej piany :)

Domel, jeśli piszesz do mnie ;) to porównanie bezpośrednie będzie teraz nie możliwe. Już i jeszcze zarazem nie mam pinka. Ale wierz mi, że pink bije dodo na głowę.

• Moderator
Posted

Dodałem oba do koszyka na przyszle zakupy ;)