Trolu Opublikowano 10 Stycznia 2014 Zgłoś Opublikowano 10 Stycznia 2014 Z racji tego iż detalingiem zajmuję się tylko amatorsko, oraz tylko i wyłącznie na własny użytek oraz dla własnej przyjemności - brak mi doświadczenia i wprawy. Kupiłem dwuletni samochód z lakierem czarny akryl, który jest delikatnie mówiąc zaniedbany. Cały lakier jest myty ręcznie ale... chyba szczotką do zamiatania. Po samochodzie musiał włazić jakiś kocur... albo coś takiego. Tak czy inaczej, samochód ma oryginalny lakier od nowości - nigdy nie korygowany. Z racji tego iż nie mam ochoty uczyć się na własnym samochodzie o tak dla mnie dużej wartości i znaczeniu poszukuję (przechodzę do konkretów) firmy, która wykona korektę w sposób najbardziej profesjonalny i właściwy, przy zachowaniu jak najmniejszej ilości zdartego lakieru. Proszę Was o pomoc w znalezieniu BARDZO DOBREJ firmy o UGRUNTOWANEJ pozycji na rynku detalingu na śląsku. Zaznaczam, że nie zależy mi na oszczędności 200zł tylko na ZAJEFAJNEJ robocie, efekcie i... ewentualnie dalszej współpracy z innymi autami. Dodatkowe pytania, oferty lub podpowiedzi proszę tutaj na forum lub kontakt na maila: tromat@tromat-eurotrans.pl Dziękuję za pomoc.
Moderator psemo Opublikowano 10 Stycznia 2014 Moderator Zgłoś Opublikowano 10 Stycznia 2014 Trolu, Możesz uderzyć do Mr Cleaner'a http://www.mrcleaner.pl/ Ale skoro jesteś na forum od 2010 roku, to pewnie ich znasz
Adamek Opublikowano 10 Stycznia 2014 Zgłoś Opublikowano 10 Stycznia 2014 Gdzie dokładnie na Śląsku mieszkasz?
Trolu Opublikowano 10 Stycznia 2014 Autor Zgłoś Opublikowano 10 Stycznia 2014 Trolu, Możesz uderzyć do Mr Cleaner'a http://www.mrcleaner.pl/ Ale skoro jesteś na forum od 2010 roku, to pewnie ich znasz Znam ale... jakoś bardziej jako sklep internetowy. Mało co wyczytałem o profesjonalnej robocie. Jakoś nie wpadło mi nic na temat korekty, a strona nie zawiera żadnych podpowiedzi w tym zakresie... [ Dodano: 10 Styczeń 2014, 14:59 ] Gdzie dokładnie na Śląsku mieszkasz? Mikołów, ale to już takiego znaczenia niema przecież. Samochód i tak trzeba zawieźć do zrobienia.
siwyjac Opublikowano 10 Stycznia 2014 Zgłoś Opublikowano 10 Stycznia 2014 ale za to tu https://www.facebook.com/wwwMrCleanerpl co chwila pojawiają się foty z ich prac...
Dystrybutor e36ace Opublikowano 11 Stycznia 2014 Dystrybutor Zgłoś Opublikowano 11 Stycznia 2014 Trolu, skoro trafiłeś na to forum to może warto poczytać o korekcie lakieru zaopatrzyć się w polerkę i samemu próbować będziesz miał większą satysfakcję
powalla Opublikowano 11 Stycznia 2014 Zgłoś Opublikowano 11 Stycznia 2014 Lub spotkac sie z 2 zapalencami detailingu z Mikolowa czyli ze mna i Makiolem i moze ogarniemy wspolnie temat , bo i rotacje Flexa i DA ,ba ze o chemii nie wspomne ze mamy na stanie Oczywiscie wspominam o tym tylko jesli chcesz sie pobawic , a nie tylko oddac auto i czekac na fakture PS: w Mikolowie przy dworcu (zaraz za tunelem) masz spa dla autek ale nie znam ich prac .
Dystrybutor e36ace Opublikowano 11 Stycznia 2014 Dystrybutor Zgłoś Opublikowano 11 Stycznia 2014 jak coś też mam maszyny i pasty można zrobić mini spota i popracować nad autem
Trolu Opublikowano 11 Stycznia 2014 Autor Zgłoś Opublikowano 11 Stycznia 2014 Dziękuję za chęci Panowie i za propozycje. Super macie podejście i naprawde rozumiem Was. Ale... no właśnie - jest jedno ALE!!! Wartość samochodu jak dla mnie jest zbyt duża, żebym robił to samodzielnie i .... uczył się. Naprawdę na aluminiowych elementach jest mało tego lakieru i .... niechce zepsuć sobie nowej zabawki z powodu oszczędności. A wierzcie mi, lakier jest mocno porysowany (szczególnie maska) i obawiam się że moje umiejetności tutaj nie wystarczą. Posiadam miejsce, chemie, polerke... ale odwagi mi brakuje na akurat ten samochód. Nie zrozumcie mnie źle. Nie oznacza to że nie lubie dbać o samochód i pasjonowac się tym. Ale... korekte na tym aucie odpuszcze Co do samego spotkania... chętnie. Zawsze się czegoś dowiem i nauczę.
maluch Opublikowano 11 Stycznia 2014 Zgłoś Opublikowano 11 Stycznia 2014 Jesteś pewny, że na aluminiowych elementach Twojego samochodu jest aż tak mało lakieru? Mierzyłeś auto?
Trolu Opublikowano 12 Stycznia 2014 Autor Zgłoś Opublikowano 12 Stycznia 2014 Jesteś pewny, że na aluminiowych elementach Twojego samochodu jest aż tak mało lakieru? Mierzyłeś auto? Tak mierzyłem dokładnie każdy element w kilku miejscach. ledwo setke przekracza.
kamil_rosen Opublikowano 12 Stycznia 2014 Zgłoś Opublikowano 12 Stycznia 2014 Nie wiem czy pomogę, fakt nie jest to oddział z Warszawy, ale skoro są pod szyldem Car Spa więc myślę, że mogą pomóc. A możesz nawet zadzwonić i podpytać co i jak, do Warszawy, czy tutaj ludzie też są z CarSpa i się dowiedzieć co i jak z oddziałem w Tychach. A do Tychów daleko nie masz ps. ja tam auta nie oddawałem, więc polecać nie polecam, ale daje pomysł http://www.car-spa.pl/kontakt,index.html Na dole masz adres [ Dodano: 12 Styczeń 2014, 11:43 ] Chociaż nie wiem, czy w Tychach nie ma tylko sklepu Ale zadzwonić możesz, zapytać
Dystrybutor e36ace Opublikowano 12 Stycznia 2014 Dystrybutor Zgłoś Opublikowano 12 Stycznia 2014 z tego co wiem to w Tychach jest nie tylko sklep
martinezzg Opublikowano 12 Stycznia 2014 Zgłoś Opublikowano 12 Stycznia 2014 w tychach masz też usługi.....co do roboty to do mrcleanera spokojnie możesz uderzać....
pardi Opublikowano 12 Stycznia 2014 Zgłoś Opublikowano 12 Stycznia 2014 Tomek śmiało do Maćka z Mrcleaner jedź. Warto Jeśli nie zależy Ci na cenie a na jakości usługi to do Maćka , zrobi profi i jeszcze fakturę dostaniesz.
wojt Opublikowano 23 Kwietnia 2014 Zgłoś Opublikowano 23 Kwietnia 2014 Szukam sumiennego, domorosłego detailera z okolic Rybnika. Chodzi o czarny lakier na A3. Ogólnie w dobrym stanie. 2 lata temu była mocniejsza polerka u lakiernika pastami 3M. Efekt - zeszły grubsze rysy, ale zostały drobne swirle. Nie raziło mnie to zbytnio, ale po ostatnim użyciu glinki pojawiły się widoczne tylko w pełnym słońcu hologramy, coś jakby po polerce maszynowej na zbyt twardym padzie przy finishu, albo zbyt grubą pastą. Chyba było za zimno na glinkę, była za twarda i stało się coś takiego. Są oczywiście pojedyncze większe rysy, ale nie chcę niepotrzebnie męczyć lakieru ostrymi pastami. Nie oczekuję efektu jak z działu PSB, auto w końcu jest użytkowane na co dzień, ale hologramy w pełnym słońcu doprowadzają mnie od szału. Myślę, że w moim przypadku wystarczyłoby zrobić 2 etapową korektę, np. Manzerną 2500 i 4000 na odpowiednich padach. Oczywiście może mi się tylko wydawać... Myślę, że dosyć jasno określiłem wymagania Nie uśmiecha mi się wydawać tysiaka na pełną korektę w profi firmie, a do zwykłych lakierników jestem zrażony, bo efekt u nich nie jest z reguły zadowalający. Myślę, że ktoś ogarnięty za rozsądne pieniądze dałby radę mi pomóc.
diablo228 Opublikowano 23 Kwietnia 2014 Zgłoś Opublikowano 23 Kwietnia 2014 zapewnie lakiernik poleciał ostro i szybko aby był efekt tak większość robi. A to glinki w ciepłej wodzie nie moczyłeś ??
naqes Opublikowano 1 Czerwca 2014 Zgłoś Opublikowano 1 Czerwca 2014 wojt, Znalazłeś kogoś zainteresowanego podjęciem się zadnia?
tomi8963 Opublikowano 2 Czerwca 2014 Zgłoś Opublikowano 2 Czerwca 2014 Odswiezam temat Poszukuje zakladu w obrebie slaska, najlepiej w okolicach Tarnowskich Gor do ktorego moge z spokojna glowa oddac auto do renowacji calego lakieru wraz z uszczelkami. Lakier jest w kiepskim stanie, glebsze rysy, jakies male wgniecenia, takze raczej szukam kogos z doswiadczeniem i obytego w temacie. Ktos gdzies oddawal swoje autko i moze polecic? Nie wiem czy dobry dzial, ale chcialbym rowniez pozbyc sie auta z rdzy, mam do zrobienia lewe nadkole i jest pare malych purchli do usuniecia, na pewno chcialbym do ogarnac przed regeneracja lakieru, moze ktos rowniez moglby polecic porzadnego blacharza-lakiernika ktory wykonuje profi robote Z gory wieeelkie dzieki za info pozdrawiam
Paweł84Katowice Opublikowano 3 Czerwca 2014 Zgłoś Opublikowano 3 Czerwca 2014 tomi8963, Jeśli chodzi o blacharza-lakiernika w Tarnowskich Górach to "GRYC" Jacek maluje i naprawia bardzo dużo młodych samochodów w tym dużo nowych bardzo dobrze dobiera lakier ale polerowania powierzyłbym komuś innemu najlepiej firmie detalingowej. Mr. Cleaner Katowice
dominik2403 Opublikowano 3 Czerwca 2014 Zgłoś Opublikowano 3 Czerwca 2014 tomi8963, może spróbuj tutaj http://www.kocosgarage.pl/ Po zdjęciach na stronie widać, że ziomek jest Bytomia.
jedrus24 Opublikowano 11 Czerwca 2014 Zgłoś Opublikowano 11 Czerwca 2014 cześć @naqes A próbowałeś u nich https://www.facebook.com/myjnia.carbeauty
stillo Opublikowano 11 Czerwca 2014 Zgłoś Opublikowano 11 Czerwca 2014 szukam kogoś kto ogarnie plamy na dachu powstałe z żywicy, które usunęły lakier bezbarwny aż do kolorowego lakieru. Słyszałem, że można samym bezbarwnym zatuszować takie plamy. Najlepiej okolice Rybnika https://www.dropbox.com/s/pip7jl9jchg3jm8/DSCN2389.jpg https://www.dropbox.com/s/83o9rqj3k30byiv/DSCN2394.jpg https://www.dropbox.com/s/20j9z5vzmdf5had/DSCN2395.jpg plam jest ok 8-10. Te ze zdjęć są największe wielkości 1 zł
knefelson Opublikowano 11 Czerwca 2014 Zgłoś Opublikowano 11 Czerwca 2014 nic z tym nie zrobisz, tylko powrtorne lakierowanie calego elementu baza+klar - przykro mi.
Rekomendowane odpowiedzi