Jump to content

Zabezpieczenia antykradzieżowe

Recommended Posts

Wszyscy tu dbamy o nasze auta , dbamy o lakier , wnętrze , stan techniczny ale jestem ciekawy co robicie ( co można zrobić ) by zabezpieczyć Nasze auta przed niepowoływanymi rękami .

Naszedł mnie ten temat gdyż ostatnio u mnie na osiedlu się coś gorąco zrobiło , w krótkim czasie skradziono dwa Passaty , Alhambre i Bmw na dodatek dziś się dowiedziałem ze kumplowi jeszcze Borę zwinęli.

Wiadomo najlepiej mieć AC ale mając auto zadbane , uszanowane często jego wartość przekracza kwotę odszkodowania więc i tak jesteśmy w plecy.

Czekam na Wasze propozycje co wg Was jest najlepsze. Myślałem nad odcięciem zapłonu , blokadą na pedały coś tego pokroju. Zender trochę za drogi , blokada na koło niepraktyczna. Słyszałem ze niektórzy chowają telefon z kartą sim w aucie i wtedy można namierzyć ale nie wiem co i jak. Może ktoś coś na ten temat coś więcej napisać? Telefon może być jakiś stary? Mamy tematy o olejach , kamerkach , GPSach ale o zabezpieczeniach nigdzie nie znalazłem.

Tutaj np widać jak łatwo wejść do auta

http://www.youtube.com/watch?v=0OMkqULhYBE

a ten sposób ochrony jest chyba najlepszy

pardi, najlepiej brać akmulator i kierownicę do domu na noc :D

A tak na poważnie odcięcie pompy paliwa lub dopływu prądu są najskuteczniejsze. Telefon można zagłuszyć, jeśli przełącznik znajduje się w niewidocznym miejscu to zazwyczaj pomaga, mi kiedyś w passacie b5 pomogło. Można również przycisk podłączyć pod jakiś oryginalny przycisk z auta. Można zrobić jakąś kombinacje 2 przewodową, zrobić odcięcie i podłączyć np do przycisku oświetlenia wnetrza dodatkowego guzika ogrzewania tylnej szyby, możliwości jest wiele, ale nie będę o tym pisał. Każdy dobry elektryk ci coś takiego robi.

Ale jak będa chcieli ukraść to i tak ukradną ;)

Polecam coś takiego :

ZABEZPIECZENIE ANTYKRADZIEŻOWE BBS

jest urządzeniem gwarantującym w 99,9% skuteczną ochronę samochodu przed kradzieżą.

BBS działa na zasadzie zaworu przepływowo - zwrotnego wmontowanego w układ hamulcowy, blokując hydraulicznie koła zarówno przedniej jak i tylnej osi.

BBS nie zmienia zasady działania hamulców (zachowując aktywność ABS i ASR) w czasie normalnej eksploatacji samochodu.

BBS nie posiada ani nie wymaga zasilania żadnym źródłem energii, sterowany jest z wnętrza samochodu, kluczykiem wielkości kluczyka do stacyjki.

BBS to produkt całkowicie polskiej produkcji posiadający certyfikat europejski - TUV Automotive GmbH, oraz polskie: PIMOT , Instytut Mechaniki Precyzyjnej, Centralnego Laboratorium Kryminalistyki Komendy Głównej Policji. Jest prawnie chroniony.

Otrzymane nagrody: Ogólnopolskie Targi Zabezpieczeń i Ochrony Mienia "ENIGMA '95" za "Ciekawą Ofertę Blokad Hamulcowych Samochodów BBS" Wyróżnienie w konkursie "AwanGARDA '97" pod patronatem redakcji "Przeglądu Technicznego" i "Gazety Policyjnej" za najlepsze rozwiązanie systemowe prezentowane na VII Ogólnopolskiej Wystawie Systemów Ochrony "GARDA" za Bezpieczną Blokadę Samochodu. "Polski Mistrz Techniki Alarmowej 1998" Wyróżnienie w grupie "Urządzenia Autoalarmowe - Autozabezpieczenia" za BBS.

Montaż zabezpieczenia antykradzieżowego samochodu BBS - 850zł

źródło : http://www.prostowaniefelg.waw.pl/bbs.html

odcięcie pompy paliwa lub dopływu prądu są najskuteczniejsze. Telefon można zagłuszyć, jeśli przełącznik znajduje się w niewidocznym miejscu

już to ostatnio opisywałem ... złodziej smaruje płynem widocznym w świetle UV klamkę i sami mu pokażemy czego dotykamy jak sobie zaświeci lampkę UV w aucie ;) a w nocy to już jest całkiem bajka :/ wszystko widać jak na dłoni :wallbash:

Ale jak będa chcieli ukraść to i tak ukradną

z tym się zgodzę :wallbash::wallbash::wallbash:

Niestety i z AC Tu potrafi się wywinąć poprzez "cuda na kiju", bo podczas ekspertyzy wychodzi że klucz ponoć został skopiowany....

Osobiście takiej osoby nie znam, ale w internecie coraz więcej takich przypadków widzę, i niby jest to coraz częściej stosowana praktyka ze strony Tu.... :dontknow:

MarrciN, mam znajomego, który tak robi. Może i Śmieszne, ale jakiś to sposób jest. Mówi, że trochę ciężko się przyzwyczaić no i trzeba się pilnować :D

też zależy gdzie jest odcięcie, bo jak na razie w 'n' autach których spotykałem przeważało umiejscowienie na środkowym tunelu gdzieś więc nie trzeba się przyzwyczajać nawet :)