w0jta5 Opublikowano 28 Maja 2013 Zgłoś Opublikowano 28 Maja 2013 eremsc, masz cały temat to Silverline Silverstrom z Amazon http://forum.kosmetykaaut.pl/viewtopic. ... &start=600
Damianldz Opublikowano 12 Czerwca 2013 Zgłoś Opublikowano 12 Czerwca 2013 Jaką maszynę proponujecie dla początkujacego (początki obcowania z maszyną,bo ogólnie już kosmetyke samochodową jakiś czas uprawiam:D) cena nie duża powiedzmy 230zł ,korekty narazie robić nie bd ,tylko np przejadę kilka elementów megsem UC , cleaner Achilles i wypracowywanie wosku
bienek Opublikowano 12 Czerwca 2013 Zgłoś Opublikowano 12 Czerwca 2013 Damianldz, temat ma 54 strony, a ty zadajesz to samo pytanie co w tytule.... Może byś łaskawie przeczytał chociaż kilka stron wstecz.
Damianldz Opublikowano 12 Czerwca 2013 Zgłoś Opublikowano 12 Czerwca 2013 pieprzenie o dupie maryni jest na tych 5 stronach wstecz
Damianldz Opublikowano 12 Czerwca 2013 Zgłoś Opublikowano 12 Czerwca 2013 chyba najlepszym wyborem w tej kwocie jest k2pro
piszczek Opublikowano 4 Lipca 2013 Zgłoś Opublikowano 4 Lipca 2013 czytam i czytam i mnie już tyłek boli i głowa też bo już nie wiem co wybrać. szukam dobrego sprzętu do 250zł. zastanawiam się czy nie lepiej kupić DA. podobno dłużej się pracuje ale mniejsze jest ryzyko uszkodzeń w porównaniu z rotacyjną? dostanę cos w tej kwocie. podpowie ktoś?
ZANDAR Opublikowano 4 Lipca 2013 Zgłoś Opublikowano 4 Lipca 2013 szukam dobrego sprzętu do 250zł Za 250zł nie kupisz dobrego sprzętu Możesz jedynie poczekać na rozwój wydarzeń w sprawie polerki Shine-Mate.
proximo Opublikowano 4 Lipca 2013 Zgłoś Opublikowano 4 Lipca 2013 silverlina kupisz ma wszystko co trzeba, na poczatek wystarczy ja swojego 2 lata uzywam i ma sie dobrze
wkr Opublikowano 4 Lipca 2013 Zgłoś Opublikowano 4 Lipca 2013 piszczek, Nie bój się rotacji. Obawy co do rotacji mają chyba tylko Ci co nigdy nie mieli jakiejkolwiek maszyny w rękach. Moim zdaniem trzeba się postarać, żeby coś zepsuć. Pierwsza maszyna jaką kupiłem to rotacja, 4 samochody zrobione i nic. Żadnych uszkodzeń. Wystarczą tylko minimalne zdolności manualne i trochę rozwagi Śmiało bierz, jak Ci się nie spodoba to kupisz DA. Używam K2pro,teraz chyba kosztuje około 230 zł, szału nie ma, ale za tą cenę jest jak najbardziej w porządku.
piszczek Opublikowano 4 Lipca 2013 Zgłoś Opublikowano 4 Lipca 2013 no właśnie ja nigdy maszyny w rękach nie miałem i się zastanawiam a maszyna będzie używana może raz na miesiąc. w takim razie z rotacyjnych to co byście polecili? k2pro chyba nie ma stabilizacji obrotu i wolnego startu. dobrze mówie?
bienek Opublikowano 4 Lipca 2013 Zgłoś Opublikowano 4 Lipca 2013 Ja dla użytku tylko osobistego wziąłbym DA. Nie dość ze da się nią zrobić korektę, jest bezpieczniejsza,lepiej wykańcza jak ktoś nie ma doświadczenia , nadaje się do cleanerów i nawet nakładania wosków. Co innego jak ma się w planie robić korekty częściej niż raz do roku i liczy się czas wykonania usługi.
senz Opublikowano 4 Lipca 2013 Zgłoś Opublikowano 4 Lipca 2013 Nie dość ze da się nią zrobić korektę DA da się zrobić korektę ?
bienek Opublikowano 4 Lipca 2013 Zgłoś Opublikowano 4 Lipca 2013 A dlaczego miałby się nie dać?? Dłużej to trwa bo DA wolniej tnie ale efekt może być taki jak przy rotacji. Zreszta w PSB jest jeden użytkownik który pracuje tylko DA i można zobaczyć jak to wychodzi. (relacja opla insigni)
propekMONTER Opublikowano 4 Lipca 2013 Zgłoś Opublikowano 4 Lipca 2013 piszczek, kupuj rotacje, silverline silverstorim(zielona). Fajna maszynka, tylko trochę głośna. W 300zł się zmieścisz.
senz Opublikowano 4 Lipca 2013 Zgłoś Opublikowano 4 Lipca 2013 A dlaczego miałby się nie dać?? Dłużej to trwa bo DA wolniej tnie ale efekt może być taki jak przy rotacji. Zreszta w PSB jest jeden użytkownik który pracuje tylko DA i można zobaczyć jak to wychodzi. (relacja opla insigni) Nie zrozumiałeś mnie. Ludzie którzy nie mają pojęcia od kilku lat piszą ze DA się nie zrobi korekty. Oczywiście, że się da tylko trzeba "kumać bazę". Np. Seat Leon, po cięciu na DA. Aaa, i nie jest to Scholl
bienek Opublikowano 4 Lipca 2013 Zgłoś Opublikowano 4 Lipca 2013 Tak się przez chwile zastanawiałem czy nie pisałeś tego ironicznie tak czy siak maszynki DA to fajna sprawa i chyba sobie sprawię kraussa do kolekcji.
Damianldz Opublikowano 4 Lipca 2013 Zgłoś Opublikowano 4 Lipca 2013 To pocieszyliście mnie , też chyba kupie DA , nie zalezy mi na pełnej korekcie tylko usunięciu trochę rysek i tyle więc powinna sie nadać , a zależy mi żeby można było nią nakładać cleaner i wosk
golden0282 Opublikowano 4 Lipca 2013 Zgłoś Opublikowano 4 Lipca 2013 A rotacją nie można? Cleaner czy glaze nakładam tylko rotacją ( nie mam DA ) , ale żadnego z wosków z mojego aresenału czy to DA czy rotacją nie odważył bym się nakładać
piszczek Opublikowano 4 Lipca 2013 Zgłoś Opublikowano 4 Lipca 2013 to teraz dylemat. powiedzcie mi jaka róznica w czasie by była przy rotacyjnej i DA? godzinka? na pewno szybciej jak ręcznie, w ciągu dnia się wyrobię
kamilgt Opublikowano 4 Lipca 2013 Zgłoś Opublikowano 4 Lipca 2013 W ciągu dnia to porządnie umyjesz, odsmolisz, psikniesz ironx, wyglinkujesz, wypędzelkujesz zakamarki, obkleisz taśmą, przygotujesz wszystko itp... Masz przynajmniej z 6-7 mikrofibr do usuwania pasty? Masz ipe , pady, pasty i wszystko inne potrzebne do korekty? z DA na bmw zejdzie Ci się przynajmniej 4 dni... Nie boisz się uczyć na czyimś samochodzie? Z tego co czytam to nie masz w ogóle o tym pojęcia, nawet w teorii, brak podstaw...
_Adam_ Opublikowano 5 Lipca 2013 Zgłoś Opublikowano 5 Lipca 2013 Witam w związku z tym że staram się o dotacje z UP. Muszę coś wrzucić w koszty. - na 100& wezmę Shinex Rap 150 FE cena: 1738,54 zł PYTANIE: Zastanawiam się też na maszyną ROTEX RO 150 FEQ+ cena 2134,07 zł Sprzedawca Festool mi ją odradził ,że nie wykorzystam i zaproponował ROTEX RO 90 FEQ+ cena 1760,46 zł że to mi się przyda w pracy. Zauważyłem też na forum że niektórzy urzywają ROTEX 125 Jakie są wasze opinie !!! Co powinienem dobrać. ???
weglus Opublikowano 5 Lipca 2013 Zgłoś Opublikowano 5 Lipca 2013 kamilgt, a na Renault i na Hyundaiu ile mi zejdzie DA?
Zgrzyt Opublikowano 5 Lipca 2013 Zgłoś Opublikowano 5 Lipca 2013 kamilgt, a na Renault i na Hyundaiu ile mi zejdzie DA? 846 minut, no proszę Cię co to za pytanie, uzależnione jest to od wielu czynników, twego doświadczenia, past, gąbek, maszyny, obrotów, temperatury, stanu lakieru. Powiem tak dłużej niż rotacją, krócej od polerki ręcznej
Rekomendowane odpowiedzi