Moderator BiałyGTi Opublikowano 17 Lutego 2018 Moderator Zgłoś Opublikowano 17 Lutego 2018 21 minut temu, Arkeolowy napisał: Jak pralki Moja jakis ewenement bo juz rok po gwarancji działa i jeszcze nie wybuchła mimo ze to samsung
jerrry Opublikowano 19 Lutego 2018 Zgłoś Opublikowano 19 Lutego 2018 A tak właściwie to czy jest jakiś serwis gwarancyjny maszyn poleskich w Polsce? Czy mając uszkodzonego Kraussa można go gdzieś naprawić jeśli nie mam gwarancji?
Dawit Opublikowano 21 Lutego 2018 Zgłoś Opublikowano 21 Lutego 2018 Mam nieco głupie pytanie, żeby wymienić dysk wsporczy na mniejszy w Krauss s15 bo chcę założyć mniejszy pad 80mm mam odkręcić śrubę zaznaczoną na zdjęciu? Wydaje się oczywiste, ale trzyma jakby ją Wiesław Paleta przyspawał.
Arkeolowy Opublikowano 21 Lutego 2018 Zgłoś Opublikowano 21 Lutego 2018 Do zestawu jest dołączony klucz imbusowy i trzeba po prostu odkręcić.
Hubee Opublikowano 21 Lutego 2018 Zgłoś Opublikowano 21 Lutego 2018 Montujac maly talerz do 15mm maszyny bedzie bardzo nierowno pracowac. Jesli nie mamy zamiaru kupowac mniejszej maszyny, to poszukalbym przynajmniej obciaznika, zeby choc zblizyc sie do wagi talerza 125mm. Tu przyklad przy LE T2000 V2
Arkeolowy Opublikowano 21 Lutego 2018 Zgłoś Opublikowano 21 Lutego 2018 Tylko, ze t2000 to skok 9 mm w s15 nie zamontujesz Bp 75 bo Ci łapy urwie
Hubee Opublikowano 21 Lutego 2018 Zgłoś Opublikowano 21 Lutego 2018 Mozliwe, na taki pomysl nawet bym nie wpadl. Mala maszynka 8mm jest niezastapiona.
Dawit Opublikowano 21 Lutego 2018 Zgłoś Opublikowano 21 Lutego 2018 @Arkeolowy masz ta maszynę i jesteś pewny? Mi wygląda na to, że talerz nie jest wymienny. Właściwie przy skoku 15mm nie ma sensu wymieniać na mniejszy bo urwie łapy, tak jak napisali wyżej chłopaki.
zyla Opublikowano 22 Lutego 2018 Zgłoś Opublikowano 22 Lutego 2018 Potrzebuję Waszej pomocy w wyborze maszyny. Maszynę będę używał amatorsko do one stepów,czasami większej korekty swojego samochodu jak i czasem będę robił samochód rodziny,znajomych. Zastanawiam się nad maszyną z firmy Flex, ale czy wykorzystam taką maszynę do moich potrzeb,czy może lepiej kupić tańsze maszyny typu Krauss db5800 albo Heckmanna? Co byście mi doradzili? I w maszynę z jakim skokiem celować?
Hubee Opublikowano 22 Lutego 2018 Zgłoś Opublikowano 22 Lutego 2018 Do Flexa nie dolozysz malego talerza, potrzebujesz dwoch maszyn. Jesli chcesz tylko jedna maszyne to wez taka, gdzie mozna zalozyc mniejszy talerz. Np LE T2000 V2, albo malego Kraussa.
zyla Opublikowano 22 Lutego 2018 Zgłoś Opublikowano 22 Lutego 2018 Podobno Heckmann jest identyczny jak Krauss db5800. To lepiej wziąć Kraussa,czy Heckmanna który jest lekko tańszy?
Arkeolowy Opublikowano 22 Lutego 2018 Zgłoś Opublikowano 22 Lutego 2018 Moim zdaniem heckamann,krauss, lare 09 i t2000 to jest jeden pies bierz to co korzystniejsze cenowo 1 1
tomek96 Opublikowano 24 Lutego 2018 Zgłoś Opublikowano 24 Lutego 2018 Ostatnio natrafiłem na polerkę DA firmy Haka Tools HKR-01-090. Czy ktoś miał z nią do czynienia? Edit. Co wg was lepiej kupić: polerkę rotacyjną Masner czy Heckmann R7?
Hapsiu Opublikowano 18 Marca 2018 Zgłoś Opublikowano 18 Marca 2018 Przymierzam sie do kupna swojej pierwszej maszyny ,wybor to na start DA tylko pytanie , jaki skok lepiej 15 czy 9 mm?Wysłane z mojego LG-K220 przy użyciu Tapatalka
YOBACK Opublikowano 19 Marca 2018 Zgłoś Opublikowano 19 Marca 2018 @tomek96 Heckmann to prawie idealna kopia Kraussa P7 - także bardzo dobra maszynka. @Hapsiu Zależy jaki samochód/y zamierzasz robić i w jakim stanie są lakiery 1
Hapsiu Opublikowano 19 Marca 2018 Zgłoś Opublikowano 19 Marca 2018 No 2 samochody sa juz w slabej kondycji a drugie 2 juz idealne na takiego one stepika ze tak powiem
YOBACK Opublikowano 20 Marca 2018 Zgłoś Opublikowano 20 Marca 2018 @Hapsiu Ja jestem zwolennikiem rotacji Masz jedną maszynę, dokupujesz mniejsze BP i możesz robić detale. W maszynie DA do dobrego wycinania rys na lakierach najlepiej wziąć 15/21mm, ale wtedy nie masz opcji zrobić małych detali albo nie dotrzesz do krawędzi. W rotacji lecisz przy samej krawędzi bez problemu, małe elementy, ciasne zakamarki, zakrzywione itp itd. Wszystko jedna maszyną A tutaj masz film, w którym możesz zobaczyć "jak łatwo" jest coś zrobić rotacją na płaskim panelu Czyt. jest to prawie niemożliwe. Ogólnie uważać trzeba tylko na krawędziach. 1
tomek96 Opublikowano 25 Marca 2018 Zgłoś Opublikowano 25 Marca 2018 Cześć. Przedwczoraj otrzymałem pierwszą swoją polerkę - Heckmann R7. Podczas pracy pod obciążeniem polerka jest wyraźnie głośniejsza. Czy jest to normalne zjawisko? Nie jestem także pewien czy działa stabilizacja obrotów.
sp200 Opublikowano 26 Marca 2018 Zgłoś Opublikowano 26 Marca 2018 Czy pomimo wyższej niż kiedyś ceny(teraz ok 300 zł) polerka Bass BP-5119 w dalszym ciągu jest dobrym wyborem dla początkującego?
WaxItCar Opublikowano 27 Marca 2018 Zgłoś Opublikowano 27 Marca 2018 Zerknij na ADBL Rollery gdyby ktoś szukał jakieś maszyny na one step i do dobrego cięcia to mamy na sprzedaż Rupesa Mark ll 15mm skoku, cena 9stówek
Patryk14 Opublikowano 31 Marca 2018 Zgłoś Opublikowano 31 Marca 2018 Panowie przymierzam się do zakupu pierwszej polerki w swoim życiu detailingowym. Troszkę poczytałem ale bardziej zgłupiałem niż się czegoś dowiedziałem, sporo informacji czasami sprzecznych, sami wiecie jak to jest Maszyna narazie typowo amatorska (jakieś delikatne cięcia, one step). Na tą chwilę walka z dwoma samochodami audi A4 B6 oraz Volvo V70 (2012r.) oba mają sporo mikro rys i volvo ma przerysowanie na dole drzwi od jakiegoś nieszczęsnego krzaka. Czy maszyna Heckmann HS900 DA będzie najlepszym wyborem? Czy może polecicie coś ciekawszego. Cena jest bardzo fajna tej maszyny w porównaniu do innych ale jestem w stanie dołożyć jeżeli warto zainteresować się czymś co będzie lepsze. Z góry dzięki za pomoc.
S3ci0r Opublikowano 31 Marca 2018 Zgłoś Opublikowano 31 Marca 2018 na początek fajna, jak później jeszcze dokupisz sobie jakąkolwiek rotację to możesz takim zestawem już w zasadzie zdziałać wszystko. ja zaczynałem od innej strony, bo na start miałem legendarnego silverline'a i na niej się uczyłem, niedawno dokupiłem wspomnianego przez ciebie hecka z którego jestem bardzo zadowolony
quikest Opublikowano 3 Kwietnia 2018 Zgłoś Opublikowano 3 Kwietnia 2018 Czy taka maszynę można wykorzystać do polerowania lakieru z wykorzystaniem Meguiars UC? Oczywiście z odpowiednio dopasowanym padem? https://www.bosch-do-it.com/pl/pl/majsterkowicze/narzędzia/pex-220-a-3165140327893-199908.jsp#tab_1
Rekomendowane odpowiedzi